Bu siteyi kullanmaya devam ederek, Şartlar ve Koşullarımızla çerez kullanımımızı kabul etmiş olursunuz.

No product at this time

Blog Yazılarımız

Çim Traktörü & Çim Biçme Makinesi Özellikleri ve Satın Alma Rehberi

Çim Traktörü & Çim Biçme Makinesi Özellikleri ve Satın Alma Rehberi

İster birkaç dönüm isterse çok küçük bir bahçeniz olsun, iş bitirici, yetenekli bir çim biçme makinesi isteyeceksiniz. Fisjenerator.com olarak sattığımız makinelerin her zaman müşteri memnuniyeti sağlayan marka ve modellerden olmasına özen gösteriyoruz. Çim biçme makinelerini malçlama, torbalama, kullanım kolaylığı ve manevra kabiliyetleri için değerlendirdik. Zaman ve çaba tasarrufu sağlayan özellikleri derledik. Ayrıca, bu işe gönül veren amatör ve profesyonel kullanıcıların çim biçici markaların güvenilirliğini görmelerini istedik.

Büyük bir çim biçme makinesi veya traktör almak için her zaman en pahalısı olmak durumunda değildir. Bazı modeller, en çok puan alan makinelerine kıyasla yüzlerce, hatta binlerce Türk Lirasına mal olur, ancak yine de neredeyse aynı performansı gösterirler. Ancak tespitlerimiz, özellikle alt fiyat kesiminde, müşterilerimizin daha fazla biçici satın aldığını gösteriyor. Değerlendirdiğimiz benzinle çalışan makinelerin tümü, işitme koruma düzeyi olan 85 desibelden fazla gürültü üretiyor.

EN UCUZ ÇİM BİÇME MAKİNESİ FİYATLARI İÇİN TIKLAYIN.

Çim Biçme Makineleri ve Traktör Çeşitleri

En iyi itme ve şanzımanlı çim biçme makinesi seçenekleriniz, manuel makaralı modellerden (150 TL) çim traktörlerine ve 25000 TL üzeri mal olabilecek sıfır dönüş yarıçaplı rider tipi traktörlere kadar seçenekli olmaktadır.

Manuel Makaralı Çim Biçme Makineleri

Bu eski okul çim kesicilerini taşımak için gereken tek enerji size ait. Kavisli bıçakları çevirmek için itin - o kadar basit. Bunları çevreye duyarlı ev sahipleri için mükemmeldir.

Artıları: Bu biçme makineleri kirlenmez ve benzin depolamaya, elektrik kablosunu takmanıza veya pilini şarj etmenize gerek yoktur. Sessiz, ucuz ve nispeten güvenlidirler. Siz iterken bıçakları döndürmek için pille çalışan motor kullanan bir model seçmedikçe egzersiz yaptığınızı kabul edin.

Eksileri: Çoğu engellere 3 santimetresinden daha yakın yaklaşamaz. Kesme şeritleri genellikle 40 ila 50 cm genişliğindedir. Çim biçme makineleri gibi kupürleri toplanmadığı için torbaya ihtiyacınız olacak. Çimlerinizin aşırı büyümesine izin verirseniz, biraz yorucu kesim aktivitesi sizi bekliyor.

Bakım: Ara sıra bir bıçak ayarı ve keskinleştirmeye ihtiyaç duyacaktır.

Alan: 250 metrekareye kadar.

Şanzımanlı Çim Biçme Makineleri

İtmeli çim biçme makinesinden daha konforludur. Bu modeller motordan bir kısım enerjiyi tekerleklere güç vermek için çeker; bu da daha büyük bir çim alanınız varsa veya eğimli bir yerde yaşıyorsanız daha iyi bir seçimdir. Tüm tekerleklerden çekiş, yani 4x4, yamaçlarda en iyi performansı sağlar. Çoğu modelde standart olan ön tekerlekten çekiş, düz parseller için hala çok uygundur.

Artıları: Çoğu gazla kendinden milli biçme makinesi, 56 cm varan bıçak çapı ile, uzun ve kalın çim ve yabani otları keser. Sepet, yan boşaltma ve malç kupürleri haline getirebilir.Marşlı modelleri bir hareketle çalışarak harekete geçer.

Eksileri: Tüm tekerleklerden çekişli modeller, tekerlekleri şanzımana bağlı olduğu için motor çalışmıyorken hareket ettirmek zor olabilir. Benzinli şanzımanlı çim biçme makineleri gürültülüdür ve emisyon üretirler. Elektrikli şanzımanlı modeller ise sorunları çözer ancak tekerleklere güç sağlamak için pil şarjının yüzde 20'sini kullanır, böylece daha büyük veya ikinci bir pil almadıkça fazla çim kesemezsiniz.

Bakım: Benzin motorları, düzenli ayarlar ve yağ değişiklikleri gerektirir. Elektrikli modellerde ise bıçak bileme ve işleme işleminin ötesinde az bakım gerektirir.

Alan: Düz alanda 8 dönüme kadar, eğimli arazide ise 1 dönüm.

İtmeli Çim Biçme Makineleri

Çim biçme makinesini düşündüğümüzde çoğumuzun hayalinde itmeli biçme makineleri vardır. Bıçağa motor gücü verir ve siz de biçiciyi ileri itersiniz. En yeni modellere baktığımızda elektrikli veya akülü olanların da tüketicilerin beğenisine sunulduğunu görüyoruz. Bu modeller fiyat olarak benzinli çim biçme makinelerine daha pahalı bir yerdeler. Fakat benzinli modellerin aksine bakımı son derece az. Ayrıca çok daha sessizler.

Artıları: Çoğu benzinle çalışan çim biçme makineleri, 56 cm kadar bıçak çapı sunar. Uzun veya kalın çim ve yabani otları işleyebilir. Yandan boşaltma ve malçlama yapabilir.  Elektrikli modeller, tek tuşla çalışır ve egzoz emisyonu üretmez. Çoğu sepet ve malçlama moduyla birlikte gelir. Böylece çim kupürlerini iyice keser.

Eksileri: Benzinli çim biçme makineleri gürültülüdür (bu nedenle kulak korumasını kullanın) ve emisyon üretirler. Elektrikli modellerin çalışma süresi sınırlıdır - genellikle 1/3 dönümlük alanı kesmek için yeterlidir. Ve bunlar benzinli modellerinden daha pahalıdır, ancak zamanla maliyetini amorti edeceksiniz.

Bakım: Benzinli modeller için, düzenli ayarlar ve yağ değişimlerini planlayın. Elektrikli modellerin ise ara sıra bıçak bilenmesine ihtiyacı var.

Alan: 1.5 dönüme kadar.

EN UCUZ ÇİM BİÇME TRAKTÖRÜ FİYATLARI İÇİN TIKLAYIN.

Çim Traktörleri

Benzinle çalışan bu traktörler, çim biçme makinelerine göre 2-3 kat daha hızlı kesim yapar. Böylece daha büyük çim alanlarını için en uygun hale getirirler. Tepelik yerlerde çekiş güçleri kuvvetli olduğundan kesintisiz bir kesim sağlarlar. Hidrostatik transmisyonlu modellere pulluk ve kar küreyici, yaprak dağıtıcı gibi aparatlar takılabilir.

Artıları: 84 ila 122 cm genişliğinde bıçak genişliği mevcuttur, çimleri bu bıçaklar sayesinde keserler. Sepete doldurma, malçlama ve yandan boşaltma özellikleri vardır. Yönlendirilmesi kolaydır. En iyi modellerde rahat ve yüksek destekli koltuklar bulunur. Bıçakları kullanmayı ve kesim yüksekliğini ayarlamayı kolaylaştırır.

Eksileri: Ekstra aparatlar genelde pahalıdır. Egzoz emisyonu oluşturur ve çok fazla depolama alanı gerektirir. Traktörlerin dönme yarı çapları daha geniştir, kısa alanlarda dönüş kabiliyeti sınırlıdır. Sıfır dönüş yarıçaplı rider modelleri daha kıvraktır. 

Bakım: Benzin motorları, düzenli ayarlama ve yağ değişikliklerine ihtiyaç duyar.

Alan: 1500 m2 ve üzeri alanlar

Rider Çim Biçme Traktörü

Rider çim biçme traktörlerini en ileri model olarak düşünebilirsiniz. Kıvrak ve kararlı yapısı, engebeli ve zor çim sahalarında işinizi çok kolaylaştırır. Belden kırma gövde yapısına sahiptir.

Artıları: Manevra kabiliyeti ağaçlar ve çiçekli bölgelerdeki gibi engeller çevresinde mükemmel seviyededir. Yandan boşaltma, sepet ve malçlama özellikleri vardır. Kesim çapları çim traktörlerine benzer.

Eksileri: Çim traktörlerine kıyasla daha pahalıdır. Bakımları pahalıya çıkabilir. Akseuarları bütçenizi şaşırtabilir.

Bakım: Benzinli motorlarına ayar ve yağ değişimlerine ihtiyaç duyar. Gövde bakımı da yapılmalıdır.

Alan: 2000 metrekare üzeri.

Robotik Çim Biçme Makineleri

Robotik biçme makineleri, yani Husqvarna Automower'lar, belirli bir alanda rastgele kesim methoduyla çalışmaktadır.

Artıları: Çim biçme robotları rastgele bir şekilde çalışırlar. Tele, canlıya veya herhangi bir engele temas ettiğinde geri döner. Şarjı azaldığında şarj istasyonuna dönmek için tasarlanmıştır. Zaman ayarı yapılabilir, programlanabilir. Hırsızlığa karşı alarmı bulunur. Elektrikli olduğu için hiçbir karbon emisyonu üretmiyorlar.

Eksileri: Biçme sınırlarını tanımlamak için kurulum pakedini almalısınız. Performansı değişkenlik gösterebilir. Kesim kalitesi genellikle ortalama düzeydedir. 

Bakım: Alt kısımlarında düzenli bıçak bileyleme ve temizlik yapmalısınız.

Alan: 500 metrekareden 5000 metrekareye farklı robotikler mevcut. 

Satın Almadan Önce Nelere, Hangi Özelliklere Dikkat Etmelisiniz ?

Çim biçme makinaları

-Bahçenin ihtiyaçları. En iyi çim biçme makinesini bulmak için bahçenizin ebadını ve büyüklüğünü düşünün.

-Yıkama yeri. Temizleme zamanı geldiğinde, bir yıkama yeri ve ilgili araçlarla makineye dokunmadan çim biçme makinenizin altındaki kırpıntıları temizlemek için gereklidir.

-Marşlı çalıştırma. Benzinli modellerde bu özellik marşı çevirmeyle kolayca makinenin çalışmasını sağlıyor. 

-Katlanır tutamak. Katlanan tutamağa sahip modeller, saklamak için daha az alan gerektiriyor.

-Dikine depolama. Neredeyse tüm elektrikli modeller dar bir alanda dikey olarak depolanabilir. Bazı benzinli modellerde, yağ veya benzin sızıntısı riski olmaksızın, dikey depolamaya izin veren özel motor contaları bulunur.

-Düzgün tekerlekler. Bazı çim biçme makineleri daha büyük arka tekerleklere sahiptir.  Fakat tek boyutlu tekerleklere sahip çim biçicilerin manevra yapmaları da kolaydır.

Çim Traktörleri

-Bahçenizin ihtiyaçları.Bahçenizin ebatlarına ve eğimine en uygun bir traktör alın. Bununla ilgili yazılarımıza yazının sonunda erişebilirsiniz.

-Çalışma saati. Son yağ değişiminden ve diğer bakımlardan beri motorun ne kadar süre çalıştığını gösterir. Bazı birkaç model, bakım ve parçalarını takip etmek için Bluetooth aracılığıyla bir akıllı telefon uygulamasına bağlanabilir.

-Kolay mod değişimi. Traktörlerde bu özellik daha az yaygındır ve bıçakları değiştirmek yerine tek bir bıçağı birden çok biçme moduna sokar.

-Yakıt kontrol etme imkanı. Yakıt seviyenizi, tercihen koltuktan görmenizi sağlayan traktör idealdir.

-Koltuk ve bardaklık. Birincisi geleneksel bir koltuğa kıyasla daha destekleyici ve rahattır, ikincisi sıcak güneşin altında soğuk bir içeçek bulduğunuzda bunu takdir edersiniz.

-Seyir kontrolü. Bir araba ile olduğu gibi, hız sabitleme kontrolü sayesinde hızını sabitleme imkanı tanır.

Çim Biçme Makinelerinde ve Traktörlerinde Favori Olan Özellikler

Ne kadar harcamak istediğinize bağlı olarak, çok çeşitli biçme özellikleri ve seçenekleri mevcuttur. Kullanmayacağınız özellikleri almanıza gerek yok. 

Çıkarılabilir pil, kablosuz elektrikli modellerde kullanışlıdır, çünkü pil belirli bir sıcaklık aralığında bırakıldığında daha uzun dayanır. Ayrıca, içinde pil bulundurmak çok daha kolaydır, özellikle de makinenizi kapalı alanda saklama alanı bulamazsanız. Daha yeni motorlar (Briggs & Stratton'da olduğu gibi), iç mekanlarda da ayrılabilir ve şarj edebilen bir lityum-iyon pil içerir.

Düzgün teker boyutları,bazı çim biçicilerin ön tekerleklerden daha büyük arka tekerlekleri vardır. Aynı boyuttaki ön ve arka tekerleklere sahip benzinli modellerin manevra kabiliyeti daha azdır.

Bıçak-Fren debriyajı tutma kolunu bıraktığınızda, debriyaj bıçağı durdurur, motoru durdurmaz, bu nedenle tam sepeti boşaltmak kolaylaşır. Her defasında motoru yeniden çalıştırmanız gerekmez.

Marşlı Çalıştırma, benzinli modellerde bulunan bir çalıştırma yöntemidir. Motorun iple çalıştırırken zorlanabilirsiniz. (Elbette, elektrikli çim biçme makineleri doğal olarak bu şekilde başlarlar.) 

Tek kol yükseklik ayarı ile çimlerin kesim yüksekliği ayarlanmaktadır. Çim uzunluğunu bu şekilde ayarlaybilirsiniz. Dört tekerleğin her birini ayrı ayrı ayarlamayı gerektirir.

Otomatik Sürücü özelliği ile otomatik tahrikli çim traktörler yerdeki hızlarını hızlı ve verimli bir şekilde değiştirebilir. Bir kol yerine bir ped ile kontrol edilir. Bu özelliklere sahip modeller için fiyatlar düşme eğiliminde.

Kolay mod değişiklikleri, çoğu çim traktörü modelleri malçlama için bir bıçak değişimine ihtiyaç duyuyor. Bu da alet yardımıyla bir takım ayarlama ve değişim yapmak anlamına geliyor. Ancak kolay mod değişiklikleri olan modellerin, birden çok biçme modunu idare edebilen tek bir bıçağı vardır.

Elektrik çekiş anahtarı, traktörler için bu anahtar kolları çekmeden bıçakların geçmesine izin verir, kayış ömrünü uzatan bir özelliktir.

Güvenlik anahtarı, traktörlerde bu özellik aksilikleri önlemeye yardımcı olur, tersi biçmeden önce düğmeyi kullanmanız gerekir. Çoğu modelde artık standart hale gelmiştir.

Dört tekerden çekiş, çim traktörlerini neredeyse sıfır dönüşlü rider tipi traktörleri kadar dönebilme kabiliyeti olmasını sağlar. Sadece 2 çekerli modeller tabii ki 4 çeker ve rider tipi belden kırmalı traktör gibi manevra yapamaz . 

EN İYİ MARKALAR HANGİLERİ

-Honda, önde gelen bir motor üreticisi olup, çim biçme makineleri konusunda birinci sınıf ürün gruub sunmaktadır. Honda çim biçme makineleri yenilikçi özellikler ile pahalı modellerle bilinir. Honda'nın benzersiz şanzıman sistemi, malç kontrolü, çelik ve plastik kasa ile benzinle çalışan çim biçme makineleri yapar. Honda elektrikli biçme makinası yapmıyor. Honda biçme makineleri piyasadaki en pahalı ürünler arasındadır ve Fisjenerator.com aracılığıyla satılmaktadır.

-Husqvarna, son tüketici ve ticari pazar için çim biçiciler, traktörler ve sıfır dönüşlü rider tipi traktör üretmektedir. Husqvarna çim traktörleri tam özellikli ve 42 ila 54 inçlik popüler menzildeki kasa genişliklerine sahiptir. Modelleri hidrostatik tahrik sistemi ve Briggs & Stratton motorlarına sahiptir.

-Oleo-Mac, İtalyan üretici bahçe ekipmanları üreticisidir. Bünyesinde tırpan, testere, çim biçme makinesi, çim traktörü, su motoru gibi makineler üretmektedir.

-Castel-Garden, İtalyan Global garden products firmasına ait bir markadır. Alpina ve Stiga markaları ile aynı aileye mensuptur. Castel Garden markası altında sadece çim biçme makinesi ve çim traktörü üretimi ve satışı yapılmaktadır.

DİĞER YAZILARIMIZI DA OKUYUN !

1-ÇİMLERİNİZ İÇİN BAHAR HAZIRLIĞI 

2-SİZE EN UYGUN ÇİM BİÇME MAKİNESİNİ BULMA YÖNTEMİ

3-ÇİM BİÇME TRAKTÖRÜ TERCİH REHBERİ

4-ÇİM BİÇİÇİ VE KAR KÜREYİCİ AKILLI KOBİ İLE TANIŞIN.

5-NEDEN BİR HONDA ÇİM BİÇME MAKİNESİ SEÇMELİSİNİZ?

6-AUTOMOWER'INIZI NASIL ALIRDINIZ ?

7-HER BÜTÇEYE UYGUN ÇİM TRAKTÖRLERİ

8-HUSQVARNA AUTOMOWER SIK SORULAN SORULARI

Leave a Reply

All fields are required

Name:
E-mail: (Not Published)
Yorum:
Type Code