Bu siteyi kullanmaya devam ederek, Şartlar ve Koşullarımızla çerez kullanımımızı kabul etmiş olursunuz.

No product at this time

Blog Yazılarımız

Motorlu Testere Alma Rehberi & Özellikleri

Motorlu Testere Alma Rehberi & Özellikleri

Motorlu ağaç testere, doğru kullanmanız durumunda herhangi bir kazaya sebep vermeden sağlıklı bir şekilde işinizi tamamlarsınız. Ülkemizde bir istatistik bulamadık ama ABD'de Tüketici Ürünleri Güvenliği Komisyonuna göre motorlu testere kaynaklı yılda 28.000 kaza yaşanıyor. Ancak doğru ellerde ve uygun emniyet bilgisi ile bir zincirli testere vazgeçilmez bir emek tasarrufu sağlıyor.

Motorlu testereler; budama, elektrikli, akülü ve  ağır işler için tasarlanmış benzinle çalışan modellere kadar çeşitli boyutlarda üretilmektedir. Fiyatlar genelde elektrikli modeller için ucuzdur. Benzinli motorlu testerelerin fiyatları kendi arasında kullanım amacına göre değişken göstermektedir.  Kendi içlerinde aynı zamanda motorlu testere fiyatı motor gücü ve pala uzunluğuna bağlıdır. Fakat daha fazla özellikli makine tercihi mutlaka daha iyi anlamına gelmemektedir. Zincir yerine keskin bir dilimleme çenesi kullanan elektrikli motorlu testereler de mütevazı kesimler için iyi bir alternatiftir.

Doğru modeli bulmak için, onu nasıl ve ne sıklıkla kullanacağınızı göz önünde bulundurun. Alışveriş yapmadan önce bilmeniz gereken her şeyi öğrenmek için bu kılavuzu dikkatlice okuyun, not alın.

<<MOTORLU TESTERE>> MODELLERİNİ İNCELEMEK VE SATIN ALMAK İÇİN KIRMIZI ALANI TIKLAYIN ! 

TÜRLERİNE GÖRE TESTERELER

Satın alacağınız zincirli testerenin türüne (benzinli veya elektrikli, kablolu veya akülü) yapacağınız kesim tipine, ne sıklıkta çalışacağınıza ve elektrikli bir model düşünüyorsanız elektrik prizinden ne kadar uzakta olduğunuza uygun bir modele bakmakta fayda var. Elektrikli ağaç kesim motorları küçük kesimler için bir seçenektir ve omuz seviyesinin üstünde kesim yaparken daha güvenlidirler.

BENZİN MOTORLU TESTERE MODELLERİ

Bu modeller elektrikli motorlu testerelerden daha hızlı ve pürüzsüz kesim yaparlar. Daha hızlı zincir devir hızları daha az basınç gerektirir. Ancak çoğu daha ağırdır ve daha gürültülüdür, benzinle çalışır ve motorun hava filtresi ile bujinin düzenli servisini gerektirir. Egzoz dumanı verir. İlk çalıştırmada, marş kordonunda birkaç çekim gerektirir. Pala uzunlukları evde kesim için genellikle 40 ila 46 cm olurken profesyonel modeller için daha uzundur. Daha hafif gazla çalışan modeller daha ucuzdur ancak rutin ağaç kesimi için daha güçlü bir model daha iyi olabilir. Fiyatları: 350-4000 TL arası

ELEKTRİKLİ TESTERE MODELLERİ

Elektrikli testerelerin çalışması için yakınında prize ihtiyacı bulunmaktadır.  Fiyatları benzinle çalışan modellerden daha ucuzdur. Çoğu da daha hafiftir. Çalıştırması çok kolaydır, prize takın ve güç tuşuna basın.Dezavantajı sizi sürekli elektriğe yakın bir yerde tutmasıdır. Yavaş kesim hızı nedeniyle daha hafif görevlere taliptir. Fiyatları: 200-1250 TL

AKÜLÜ TESTERE MODELLERİ

Akülü motorlu testereler üzerindeki sarj olmuş pil gücüyle çalışır ve sizi bir elektrik kablosu karmaşasından kurtarır.  Ancak, birçok benzinli motorlu testereden daha fazlasına mal olabilirler. Ayrıca her şarj başına daha kısa çalışma zamanı ve daha yavaş çalışırlar.Dolasıyla bu üniteleri hafif işler için kullanmanız tavsiye ediliyor.Pala uzunlukları genellikle pil gücüyle çalışan modeller için 30 cm'dir. Fiyatları: 750-3500 TL

En İyi Koruma Farkındalık

Zincirli testereler tehlikeli olabilir. Ciddi yaralanmaların bazıları, testerenin zinciri sıkıştığında ve operatörün göğsüne ve baş bölgesine doğru döndüğünde meydana gelmektedir. Zincirli testerelerin iyilerinde geri tepme tehlikesini azaltmak için tasarlanmış otomatik bir zincir freni de dahil olmak üzere koruma önlemleri bulunmaktadır. Ancak emniyet özellikleri ile dolu tam modeller bile dikkatle kullanılmalıdır.

Akıllıca Giyinin

Gevşemiş giysiler ve sağlam iş botları ile başlayın,bunun için Orjinal Husqvarna Kıyafetlerini tercih edin. Bacaklarınızı kesilmeye karşı dirençli pantalon ile, sırtınızı ve ellerinizi koruyucu eldivenlerle koruyun ve tam yüz kalkanlı bir kask takın. İşitme korumasına da ihtiyacınız olacak, çünkü elektrikli modeller de dahil olmak üzere hemen hemen tüm testereler işitme hasarının oluşabileceği 85 desibel seviyesini aşıyor.

Sağlam Tutun ve Yere Sağlam Basın

Testerenizi çalıştırdıktan sonra sıkıca tutun; Kulpların çoğunda, marş ipini çekerken bir ayağınızla testereyi sabitlemek için bir nokta bulunur. Merdivende veya omuz yüksekliğinin üstündeki testereyi hiç bir şekilde kullanmayın. Bu seviyede pala geri teperse ciddi yaralanmalara sebep olmaktadır. 

Anahtar: Bakım

Ağaç hızarınızın güvenliği de bakımı da önemli bir faktördür. Düzgün şekilde keskinleştirilmiş, gerilmiş ve yağlanmış bir zincir, kesme hızını azaltır ve palanın aşınmasını azaltarak geri tepmeyi önlemeye yardımcı olur. Çok gevşek olan bir zincir, çalışma esnasında operatöre doğru kayabilir, yaralanmalara sebep olabilir.

MOTORLU TESTERE ÖZELLİKLERİ

Zincirli testere özellikleri söz konusuyken emniyet listenin başında gelir. Kolaylık ve kullanım kolaylığı gözlemlenir; özellikle ağır bir testerenin kullanımı, yorulmaya ve dikkatsizliğe neden olabilir. Bugünkü testere etiketleri, geri tepme testi de dahil olmak üzere gönüllü güvenlik standartlarına uygunluk göstermektedir.

1-Azaltılmış Geri Tepme

Daha fazla koruma bağlantıları ile zincirin geri tepmeye neden olabilmektedir. Çoğu zincirli testerenin ayrıca darbeli uçlu veya burnu olan bir palası vardır ve bu da tepmeyi üreten kesme alanını sınırlar.

2-Zincir Freni

Bu özellik ön kol koruyucusu öne itildiğinde veya motorlu testereniz geri dönünce zinciri hemen durdurur. Çoğu gazla çalışan zincirli testerelerde bu özellik varken birçok elektrikli modele de bu özellik ekleniyor.

3-Zincir Tutucu

Kılavuz çubuğunun altındaki bu metal uzantı, atılan zincirin kullanıcıya geri gelmesine yardımcı olur. Artı bir özelliktir, özellikle zincir yanlış germe ve diğer bakımlar nedeniyle çok gevşek ise zincir tutucu size yardımcı olacaktır.

4-Tetik Kilitleme

Çoğu zincirli testere, artık gaz pedalı devreye girmeden önce basılması gereken ayrı bir avuç içi anahtarı içerir. Güvenli kesim için önemlidir.

5-Kasa veya Kılıf

Pala ve zincir için tam bir kılıf veya kapak, testereyi taşırken veya sakladığınızda kazayla oluşan kesiklerden korunmanıza yardımcı olur. Aynı zamanda zincirden yağ sızıntısı oluşmasına da engeller. Motorlu testerenizi mutlaka özel kılıfında veya kasasında saklayınız.

6-Otomatik Zincir Yağlayıcı

Düşük fiyatlı zincirli testerelerde bile, kesme çubuğunu yağlamak için bir pistonun durdurulup pompalanmasına gerek kalmadan kesim yapmanıza ve her iki elinizi testerenizde sıkıca tutmanıza olanak tanıyan bu mecburi ekipman bulunmaktadır. İyi yağlanmış bir pala ve zincir, her ikisinin de erken yıpranmasına ve aşırı ısınmasına engel olur.

7- Sivri Uçlar

Palanın tabanına yakın olan bu keskin sivri uçlar, kütüklerle temas eder ve bir dayanak noktası görevi görür; böylelikle, testere tablası veya günlük tezgahında kütükleri keserken palayı ve zinciri aşağıya doğru çevirirsiniz. Çoğu zincirli testere bu basit özelliğe sahiptir; metal sivri uçlar plastikten daha iyi çalışmaya meyillidir.

8-Aletsiz Zincir Ayarlayıcı

Elle çalıştırılan tekerlekli ve krank mekanizması zincir çubuğunun kilidini rahatça açar ve kilitler. Bunu bir anahtar veya tornavida kullanmadan zincir gerilimini ayarlayabilmeniz için içeri ve dışarı doğru hareket ettirir. Ayrıca, doğru ayarlamayı hızlı ve kolay bir hale getirerek güvenliği artırır.

9-Anti-Titreşim

Çoğu benzinli testere, sap ve motor, çubuk ve zincir arasında titreşimi en aza indirgemek için kauçuk burçlara veya metal yaylara sahiptir. Bu özellik olmaksızın, titreşim hem hassas hem de yorgunluk yaratan testere tezgahı yapabilir; bu da güvenlik açısından ve konfor açısından bir tercih edilmez.

DİĞER YAZILARIMIZI DA OKUYUN ! 

1-MOTORLU TESTERE GÜVENLİK UYARILARI

2- 6 ADIMDA BAŞARILI AĞAÇ KESİMİ

3- HUSQVARNA MOTORLU TESTERE SEÇİM KILAVUZU

Leave a Reply

All fields are required

Name:
E-mail: (Not Published)
Yorum:
Type Code