Bu siteyi kullanmaya devam ederek, Şartlar ve Koşullarımızla çerez kullanımımızı kabul etmiş olursunuz.

No product at this time

Blog Yazılarımız

6 adımda başarılı ağaç kesimi

6 adımda başarılı ağaç kesimi

1. Plan yapın

Bir motorlu testereyi kullanma zamanı geldiğinde, hazırlık anahtardır. Yalnızca daha güvenli bir çalışma ortamı için değil aynı zamanda kesim sonrası çalışmalarınız da daha kolay olacaktır. Öncelikle bölgedeki havai hatlar, yollar veya binalar gibi büyük engeller olup olmadığını inceleyin. Bir yolun çalışma alanından geçtiğini veya birçok kişinin günlük olarak geçtiğini biliyorsanız uyarı işaretlerini kullanın.





MOTORLU TESTERE MODELLERİNİ İNCELEMEK, UYGUN FİYATLARLA SATIN ALMAK İÇİN TIKLAYIN.

2. Kesme yönünü kontrol edin


Ağaç kesim yönünü belirlemek için ağacı dikkatle inceleyerek devam edin. Dallar nasıl görünüyor ve ne kadar büyükler ? Ayrıca rüzgar yönünü de dikkate alın. Ağacın doğal düşme yönünden emin değilseniz, ağacın dışına adım atın ve bir çekül çizgisi ile kontrol edin (ayrıntılar için biraz daha aşağıda). Ağaç çevresini istenilen yönde temizleyin. Ağacın her iki yönde yaklaşık 45 derece geride bırakarak geri çekilme yolunuzu açın.

3. Bedeni budayın.

Alanı temizledikten sonra, ikaz levhalarını kaldırıp, ağacın düşüş yönüne ve geri çekilme yoluna karar verdikten sonra, önümüzdeki görev için yanınızda ve motorlu testereniz içinde yeterli miktarda yakıt bulunduğunu kontrol edin. Kesme işi esnasında yola girebilecek tüm dalları ortadan kaldırmak için gövdeyi budamalısınız. Budamanın en güvenli yolu,(zincirli testere kılavuz çubuğunun altında) yukarıdan aşağıya doğru çalışmaktır.



4. Kesme tekniğine karar verin


Gövde dalları omuz hizasının üstünde kaldıktan sonra kesim zamanı geldi. Bunu yaparken iki şeyi hatırlamak önemlidir: menteşenin düzgün kalınlığı ile eşit kalınlığa sahip olması ve ağacın kılavuz çubuğunu tutmaması için kaldırma kama veya kırma çubuğunun eklenmesi gerekir. Kesimi yapmak için hangi tekniği kullanacağınız, ağacın ebadı ve eğimine ve motorlu testerenizin ebadına bağlıdır. Şartlarınıza en uygun yöntemi belirleyebilmeniz için burada farklı teknikler hakkında bilgi toplamış bulunmaktayız.





5. Hastalıkları kontrol edin


Kerestenin renksiz ve yumuşak olduğunu fark ederseniz veya gövde alt kısmı şişmiş veya hastalıklı görünüyorsa, çok dikkatli olmalısınız. Bu ağacın çürümeye maruz kaldığının ve ahşap elyafların zayıflamış olduğunun bir göstergesidir. Bunu fark ettiğinizde ağacın doğal düşüş yönüne düşürmelisiniz. Eğer bu yöntemden emin değilseniz vinç kullanınız. Çatlak genellikle ağacın altında belirir, bu nedenle diğer bir seçenek ekstra yüksek bir kütük ile ağacı düşürmek olabilir.

6. Aracınızı seçin

Bir ağacı indirirken seçim yapabileceğiniz birkaç araç bulunmaktadır. Ağacın boyutu, hangi ormancılık ekipmanına ihtiyacınız olduğunu belirler. Portatif Vinç ) Daha küçük ağaçlar için, normalde kesme aletlerine ihtiyacınız yoktur. El kuvveti muhtemelen uzun bir kutup yardımıyla yeterlidir. Kesme kaması farklı kırma çubuk türlerinden daha fazla kesme kuvveti sağlar. Aşırı durumlarda, bir ağacı düşürmenin en güvenli ve en güçlü yolu olan bir halat ve vinç kullanabilirsiniz. Farklı araçlar hakkında daha fazla bilgiyi aşağıda belirttik.


Ağacın yüksekliğini nasıl hesaplayabilirim?



    
1-Sopanın uzunluğu gözünüzün elinizle arasındaki mesafeye eşit olacak şekilde kolunuzun önüne doğru uzatılmış bir çubuk tutun. Gözünüz, eliniz ve çubuğun üstü arasında dik açılı bir üçgen oluşacak şekilde çubuğu dikey tutun.

2-Ağacın üzerine gelin ve ağacın çubuğun uzunluğuyla aynı görünmesi için bir mesafede durun. Ağaç yatıyorsa, yan taraftan ölçün; böylece ağaç doğru ya da sizden uzak durur; daha doğru bir sonuç sağlar.

3-
Sizinle ağaç arasındaki mesafe şimdi ağacın yüksekliğine eşit.

Kaba bir çizgiyle bir ağacın uzunluğunu nasıl ölçersiniz ?

     Kabuk hattıyla ağaç gövdesinin tepesine doğru hedefleyin.
     Kaba hattın darbe noktasından ağaç gövdesinin merkezine olan mesafeyi ölçün.





Yardımcı Aletler

   1- Ayak kırıcı çubuk inceltildiğinde küçük ağaçlar için uygundur. Kesme işlemini tamamlamadan önce aleti yerleştirin ve ağırlığını kol kolu üzerine koyun. Kırma çubuğu genellikle teleskopiktir ve kayış kasnağında bir kılıf içinde taşınabilir.
   2-
Kırıcı çubuk nispeten küçük ağaçlarda kullanılır. Kaldırma kuvvetini en üst düzeye çıkarmak için, aleti (kesim işlemini tamamlamadan) çok arkalık kesme işleminin ortasında yerleştirin. Bacaklarınızı kaldırın ve sırtınızı düz tutun.
  3-
Darbe çubuğu, kırma çubuğu ile aynı şekilde kullanılır; ancak, kesme kamalarını kullanırken çarpıcı bir alet olarak da kullanılabilir.
  4-
Kesme kamları, orta ila büyük ağaçlar için en iyisidir. Kesim tamamlanmadan önce takılırlar ve bir balta veya bir darbe çubuğu ile çalışırlar. Plastik veya alüminyumdan yapılmış takozlar kullanın, böylece yanlışlıkla kesim yaparsanız hasar görmezsiniz.
   5-
Bir vinç maksimum kuvvet ve emniyet gereksiniminiz olduğu durumlarda kullanılır. Tel maksimum etkiyi sağlamak için ağaçta mümkün olduğunca yüksek olarak bağlanır.

Ağaç kesim motorlarını incelemek ve satın almak için tıklayınız. (Bizden satın aldığınız her motorlu testere için 2 ağaç dikiyoruz.)


BONUS 1 :

BONUS 2: PORTATİF VİNÇ ORMANCILIK SETİ

Portatif Vinç

DİĞER MOTORLU TESTERE YAZILARI

1-Motorlu testere güvenlik uyarıları
2-En iyi motorlu testere nasıl satın alınır ?

Leave a Reply

All fields are required

Name:
E-mail: (Not Published)
Yorum:
Type Code