Bu siteyi kullanmaya devam ederek, Şartlar ve Koşullarımızla çerez kullanımımızı kabul etmiş olursunuz.

No product at this time

Blog Yazılarımız

Çimleriniz için bahar hazırlığı

Çimleriniz için bahar hazırlığı

1. Temizleyin, havalandırın ve tırmıklayın

İlkbaharda, karlar eridiğinde ve toprağın kurumaya başlaması durumunda ilk adımı atma zamanı geldi. İlk olarak  kalıp veya çürümeye yol açabilecek yaprak katmanlarını kaldırmak için bir tırmık veya yaprak üfleyici kullanın. Yapraklar ve artık organik malzemeler, kompost için mükemmel bir katkıdır.

2. Yabani otları temizleyin

Güneşin enerjisini mümkün olduğunca erkenden çimlerinize ulaşması için yabani otlardan kurtulun. Çimlerinizin ekili kısımlarındaki solmuş yaprakları kesin.




3. Toprağı gevşetin

Çiçek tarlalarının görünümünü tazeleme amacıyla oksijenin bitkinin köklerine erişmesi için toprağı gevşetin. El aletleri ile de yapabileceğiniz bu iş, geniş alanlarla çalışıyorsanız, çapa makinası kullanmalısınız. Ayrıca, bazı çapa makinesi veya el traktörlerine çayır biçme başlığı eklenebilmektedir. Böylece en az bir makine daha az makine sahibi olursunuz.

4. Ağaçları budayın

Meyve ağaçlarının sağlıklı kalması ve meyvelerini vermesi için budama yapılması gerekir. Budama ilkbaharda yapılmalıdır, ancak sıcaklığın donma sıcaklığının altına düşmesi durumunda kabuk yaralarının kuruması için çok erken yapmamaya dikkat ediniz. Kiraz, kayısı, erik ve şeftali gibi meyveleri taşıyan ağaçların ilkbaharda budama yapılmaması gerektiğini unutmayın.



5. Çitleri düzeltin

Çitler tercihen kışın veya ilk baharın başında bir çit düzelticisi ile kesilmelidir. Bahar sonunda ve yaz ortasında bir kez daha kesilebilirler.

6. Çimleri biçin

Çimin kıştan sonra iyileşmesi için zamana ihtiyacı vardır, bu nedenle ilk birkaç kez çimlerin çok kısa kesilmesine izin vermeyin. 5-9 cmlik bir çim seviyesi, iyi ve sürdürülebilir bir çimler için sağlanmalıdır.

7. Çimleri düzeltin

Çiminizin gerçekten iyi görünmesini istiyorsanız - kenarlarını düzeltmeyi unutmayın. Düzeltme işleri çiminizin öne çıkmasını sağlar, güzellik verir.

8. Çim ekipmanları stok kontrolunu yapın

Çim biçme makineleri, yabani ot kesiciler, çit kesiciler ve tırpanlar gibi çim ve bahçe güç ekipmanlarınızın yeni sezon için hazır olduğundan emin olun. Sıvı seviyelerini kontrol edin, pilleri şarj edin ve bilenmesi gereken bıçakları bileyin.

9. Kuş evi koyun

Kuşlar için bahçenizde bir ev yapmak istiyorsanız, bu çimleriniz için de iyi bir eylemdir.

Leave a Reply

All fields are required

Name:
E-mail: (Not Published)
Yorum:
Type Code