Bu siteyi kullanmaya devam ederek, Şartlar ve Koşullarımızla çerez kullanımımızı kabul etmiş olursunuz.

No product at this time

Blog Yazılarımız

Bahçenizi Yaza Hazır Hale Getirmek için Çim Bakım İpuçları

Bahçenizi Yaza Hazır Hale Getirmek için Çim Bakım İpuçları

Bahçe bakımına çim biçme makinenizi, çit düzenleyiciyi, yaprak üfleyiciyi ve diğer makinelerinizi inceleyerek başlayın. En güzel bahçeyi yapma yolunda yardımcılarınızı sezona hazırlayın.

1. Çim Biçme Makinenizi ve Çit Düzelticinizi Kontrol Edin

İyi çalıştıklarından emin olmak için çim biçme makinenizi ve çit düzelticinizle başlayın. Ekipmanı düzgün şekilde kışlamanız durumunda, makineler çalışmaya hazır bir şekilde bekliyor diyebiliriz.

Dişliyi yağlamadıysanız, biçiciyi ya da düzelticiyi çalıştırmayın - eski yakıtla çalıştırmak sorun yaratabilir ve ardından depoyu boşaltmanız gerekir. Bunun yerine, depodan benzini çıkartın. Ardından tankları yeni yakıt  ile doldurun.

Herhangi bir sorun olursa, ekipmanı servise götürün.

2. Topraklarınıza Analiz Yaptırın

Ülkemizin her ili ve ilçesinde toprak analizi yapan uzman labovatuarlar bulunmaktadır. Buralara toprak analizi için gidebilirsiniz. Böylece aldığınız sonuçlarla toprağınızdaki besinleri ve toprağın pH dengesini öğrenme imkanına sahip olacaksınız. pH seviyesini düzenlemek,gübrelemek ve sağlıklı hale getirmek konusunda bilinçli kararlar vermenize yardımcı olacaktır.

Eğer toprağınızın pH'ı düşükse, yani asitli ise, kireç yayabilirsiniz. Yüksek alkali toprağa sahipseniz, kükürt ekleyin. Her iki durumda da, toprağın suyu emmesine yardım edecek olan bahar yağmurlarından faydalanacaksınız. 

3. Yaprakları ve Atıkları Temizleyin

Yaprakları düştükleri yerde bırakmak genelde iyi olsa da, geniş çaplı atıklar güneşin çimlerinize ulaşmasını engelleyerek otların filizlenmesini zorlaştırır. Geçen sonbaharda bir yaprak üfleyici kullanmadıysanız, şimdi temizlik yapın.

Kompost için toplanan yaprakları kullanın. Daha da iyisi, düşmüş yaprakları malçlama kiti veya biçme makineniz veya traktörünüzün eki ile karıştırın. Kaybolan kupürler çimlerinizi besleyecek ve gübreleme miktarını azaltacaktır.

4. Gübre Uygulayın

Toprak testiniz toprağınızın hangi besin maddelerinin eksik olduğunu size bildirecektir. Buna göre gübre satın alıp uygulamalısınız. Uygulamayı bilen uzmanlardan destek almalısınız.

Soğuk iklimler için ekilen ve soğutulmuş otlarda, ilkbaharda en az bir gübre uygulaması yapılmalıdır (eğer gübreye ihtiyacınız varsa). Torba gübresi en iyi dağıtıcı ile ya da makinenize takılan bir ataşman ile dağıtılır.

5. Yürüyüş Yollarını ve Kenarları Onarın

Kış şartları kaldırımlarda, yürüyüş yollarında ve araba yollarında acımasız olabilir. Kar püskürtücünüzün veya pullukların zarar görmesinin yanında, doğal donma-çözme döngüsü betonu ve taşları parçalara ayırabilir. Suyun dışarıda kalması ve sorunların kötüleşmesine yardımcı olmak için betondaki çatlaklar ile betondaki yeni boşlukları kapatın.

Gevşek kaldırım veya veranda taşlarını geçici olarak sabitleyin. Hasar büyükse kazmayı ve taşları sıfırlamalarını sağlayın, gelecekteki don etkisinden kaynaklanan kaymaları en aza indirmek için toprak hattının 15 cm altına indiğinizden emin olun. Bu proje ile uğraşmak pahalı bir onarımdan biraz daha ucuza mal olabilir.

Leave a Reply

All fields are required

Name:
E-mail: (Not Published)
Yorum:
Type Code