Bu siteyi kullanmaya devam ederek, Şartlar ve Koşullarımızla çerez kullanımımızı kabul etmiş olursunuz.

No product at this time

Blog Yazılarımız

Çim biçme traktörü tercih rehberi

Çim biçme traktörü tercih rehberi

Çimlerin sağlığı için çim biçmenin önemi çok önemlidir. Çim alanınız ne kadar büyük ve düz olursa olsun, çim biçme traktörünün gerçek manada kesme genişliğinin çok olması işlerinizi azaltacak bir özelliktir. Bu arazide ağaçlar, çalılar gibi dış engellerin varlığı, çim traktörünüzün en dar yerlerden geçmesini ve yüksek manevra kabileyetini gerektirecektir. Bu iki özellik bir çim traktörünün en önemli özellikleri arasındadır. Bahçe traktörü diye de bilinen bu makinelerin kesim genişliği 77 ila 137 cm arasında değişkenlik göstermektedir.

En uygun kesim yöntemleri ve teknikleri ile en hızlı ve kaliteli çözümü bir çim traktörü ile elde edebilirsiniz. Toplayıcılı olan modeller, kalan kırpıntıları toplar ve düzgün bir iş ortaya koyar. Yandan boşaltmalı olan modeller, çabuk ve verimli bir kesim süreci elde etmenizi sağlar. Çimlerin gübreye ihtiyacı olduğunda malçlama moduyla çalışılabilir.

Çim traktörleri yapı olarak büyük makinelerdir. Bu makineleri yılın sadece belirli zamanları değil aynı zamanda aksesuarları ile başka ihtiyaçlara göre de değerlendirmelisiniz.

Çim traktörü incelerken nelere dikkat edilmeli ?

  • Yukarıda bahsettiğimiz önemli bir özellik olan toplayıcısı olan çim traktörleri toplama işlemi için en doğru ve verimli sistem demektir.
  • Hidrostatik şanzımanlı bir traktörün kullanımı en kolay kullanımı olan seçenektir. Manuel şanzımanlı çim traktörleri de bulunmaktadır.Ancak manuel vitesli çim traktörleri için her vites değiştirdiğinizde traktörü durdurmanız gerektiğinden kullanılması zordur. Hidrostatik şanzıman ile sürüş sırasında kademesiz hız artırımı sağlayarak hızlıca işinizi tamamlarsınız.
  • Kontrol dışı ve kaba-sert çimlerin biçiminde kullanılacak tip yandan boşaltmalı olan modellerdir.
  • Farklı aksesuarlar kullanabileceğiniz modelleri tercih edebilirsiniz.
  • Malçlama özelliği sayesinde gübre ihtiyacınızı sağlayabilirsiniz.
  • Yandan boşaltma özelliği olan çim traktörlerinin çoğu 2 ya da 3 hazneli toplayıcı ile donatılmıştır.
  • Entegre toplayıcılı çim traktörleri kesim tablasının kenarından çıkan bir boşaltıcı koluna sahip olmamalarından dolayı, kenardan boşaltmalı modellere göre daha dar alanlarda çalışabilirler.
  • İki hidrostatik şanzıman modeli piyasadaki makinelerde bulunmaktadır. En üst düzeyde konfor sağlamak için yön ve hız kontrolleri sayesinde ileri ve geri hareket sağlaması adına farklı pedallarla kontrol edilen hidrostatik şanzımanlı modellerden birini seçmenizi tavsiye ederiz. Diğer seçenek ise koldan kumandalı hidrostatik şanzımanlı modellerdir. Piyasada genel olarak bulunan modellerde kol çamurluk üzerine monte edilmiş olup, kullanıcı oturduğu yerden kolayca erişebileceği modeller bulunmaktadır.
  • Satışını yaptığımız çim traktörlerimiz, tüm yıl boyunca bahçe işlerinizi kolaylaştırmak amacıyla, çim hazırlamaya yönelik yaprak toplayıcı, ot tırmığı, delici ve serpme makinesi,yolları yıl boyunca açık tutmak için bir kar bıçağı, kar püskürtücü ya da öne monte edilen fırça gibi geniş aksesuar seçenekleriyle donatılan modellerden seçilmiştir.

Çİm traktörü modellerini incelemek, teklif ve satın almak için ÇİM TRAKTÖRLERİ kategorisini ziyaret edebilirsiniz.

Leave a Reply

All fields are required

Name:
E-mail: (Not Published)
Yorum:
Type Code