Bu siteyi kullanmaya devam ederek, Şartlar ve Koşullarımızla çerez kullanımımızı kabul etmiş olursunuz.

No product at this time

Blog Yazılarımız

Bir Ev için Gerekli Jeneratör

Bir Ev için Gerekli Jeneratör

Hayatın olduğu her alanda kendilerine depoda yer açabilen ender makinelerden biri olan jeneratör, ürettiği enerji ile modern hayatın devamına en önemli desteği vermektedir. Zor ortamlarda, tabii afetlerde, elektrik şebekesi çöküp tekrar enerjinin ne zaman geleceği bilinmeyen anlarda gibi sayısını artırabileceğimiz onlarca durumda bir jeneratörünüzün olması konforunuzun o şartlarda devam edeceğini garanti eder. JENERATÖR NEDİR?, nasıl elektrik üretir öğrenmek isterseniz yazımızı okuyarak başlayalım.

Eviniz için alacağınız bir jeneratör, sizi beklenmeyen her anda enerjisiz bırakmaz. Genel olarak jeneratör satın alma ihtiyacı, elektrik kesildiğinde akla gelse de, bir evin köşesinde hazır bir şekilde yer almalıdır.

Eviniz için bir jeneratör almaya karar verdiniz ve bunun nasıl olacağını bilmiyorsanız JENERATÖR SATIN ALMA REHBERİ yazımızında belirttiğimiz kriterleri lütfen not edin.

Bir evin normal şartlarda ihtiyacı olan gücü en az 4 kVa'dan başlamaktadır. Eğer bir apartmanınız varsa ve tamamına enerji sağlamak istiyorsanız ölçüm yaptırmalısınız. İhtiyacınız olan enerjiyi benzinli, dizel ve invertör tip taşınabilir jeneratörler verecektir. 

Benzinli ve dizel jeneratörler, invertör jeneratörlere göre daha fazla ses çıkarırlar. Fakat elektrik çıkışları çok daha çeşitlidir. En küçük benzinli jeneratör 1 kVa'dan, dizel jeneratör ise 4 kVa güç üretmektedir. Taşınabilir ebatlarda ise benzinli de 15 kVa, dizel de 17 kVa'ya kadar çıkmaktadır. Motor ve alternatör büyüklükleri arttığı için kolay taşınmasalar dahi tekerlekleri ile istenilen yere götürülebilirler.

BENZİNLİ JENERATÖR modelleri, çalıştırma esasına göre 3 farklı gruba ayrılmaktadır. İpli, Marşlı ve Otomatik çalışabilen bu jeneratörlerde, evde kullanmanızı tavsiye ettiğimiz tipler marşlı ve otomatik modellerdir. Marşlı modeller, elektrik kesildiğinde jeneratörün yanına gidip (benzini ve yağı tamsa, akü doluysa ve teknik bir aksaklık bulunmuyorsa) marş tuşuna basarak çalıştırabilirsiniz. Üzerindeki prizlerinden de ihtiyacınız olan elektriği istediğiniz cihazlara verebilirsiniz. Otomatik modellerse kendi içinde ikiye ayrılmaktadır. Jeneratörün üzerinde kendinden otomatik transfer modülü olanlar ile ATS panosuyla kurulum gerçekleşenler şeklinde. Kendi üzerinde transfer modülü olanlar ev tipi kullanıma uygun olup size ekstra maliyet ve kurulum külfeti oluşturmadan kolayca evinizin panosuna bağlanır. ATS panolu modellerin kurulumu uzmanlık gerektiren işlemlerdir.

DİZEL JENERATÖR modelleri, bir ev için aslında çalıştırma sürekliliği arz etmediği için bizim tavsiye etmediğimiz bir gruptur. Bu modellerde ipli çalıştırma olduğu gibi genel olarak marşlı ve otomatik modelleri daha çok tercih edilmektedir. Sürekli çalıştırmaya uygundur. Eviniz için hem gürültülü, hem ağırdır. Ayrıca arıza durumunda bu ağırlık size biraz fazla gelebilir. DİZEL JENERATÖR NASIL SEÇİLİR ? yazımızı lütfen okuyun,not alın.

İNVERTÖR JENERATÖR modelleri, diğer jeneratörlerden farklı, elektronik devreli, ürettiği elektrik diğer jeneratörlere göre daha kaliteli dalga boyuna sahip bir tiptir. Hassas cihazlar için tavsiye edilir. İNVERTÖR JENERATÖR TEKNOLOJİSİ hakkında bilmek isteklerinizi bu yazımızda okuyabilirsiniz.

Jeneratörü seçtikten sonra bir diğer konu da JENERATÖR GÜVENLİĞİ'dir. Bu konuda yazmış olduğumuz yazımızı lütfen okuyun, not alın.

Size uygun jeneratörü sitemizden inceleyebilir satın alabilirsiniz. 

Leave a Reply

All fields are required

Name:
E-mail: (Not Published)
Yorum:
Type Code