Bu siteyi kullanmaya devam ederek, Şartlar ve Koşullarımızla çerez kullanımımızı kabul etmiş olursunuz.

No product at this time

Blog Yazılarımız

İnvertör Jeneratör, Teknolojisi, Özellikleri ve Fiyatı

İnvertör Jeneratör, Teknolojisi, Özellikleri ve Fiyatı

Hem taşınabilir jeneratörler hem de invertör jeneratörler, içten yanmalı bir motorunu çalıştırmak için fosil yakıt kullanmaktadır.

Jeneratörler mekanik enerjiyi elektromanyetik indüksiyon denilen bir isimle elektriğe dönüştürürler. Voltaj, manyetik bir muhafazanın içerisindeki bir iletkenin, tipik olarak tel bobinlerinin hareketi ile indüklenmektedir.

Geleneksel bir jeneratörde, her motor dönüşü AC dalgası üretilir. Klasik tip bildiğimiz jeneratörlerde elektrik standart 220 voltta50 Hz elektrik üretmek için, yük ne olursa olsun 1500 dev / dak.'lık sabit bir hızda çalışmalıdır.

Fakat on yıl kadar önce, Honda inverter jeneratör olarak bilinen yeni bir model makine tanıttı. Geleneksel jeneratör modellerine göre daha küçük, daha hafif, daha sessiz ve daha etkiliydi.

Bir invertör jeneratörü, motor dönüşü başına daha fazla AC elektrik enerjisi üretmek üzere tasarlanmıştır. Ancak doğrudan kullanılabilecek bir biçimde üretmemektedir. Ham elektrik önce DC akım haline dönüştürülmektedir. DC (doğru akım) ve AC (alternatif akım) akımları açıklayan makaleleri inceleyin.Temel olarak bir aküden DC alırken, duvar prizlerinizden ise AC akım alırsınız. Yani son noktada hepimiz AC akım kullanıyoruz.

Elektronik dönüştürücü modülü daha sonra DC gücünü standart 220 volt, 50 Hz AC güce dönüştürür. Ortaya çıkan AC artık blok dalgalarına değil tam sinüs dalgalarına sahiptir. Burada Toplam Harmonik Bozulma (THB) ile elektriğin kalitesi ölçülmektedir. Mikroişlemcili elektronik cihazların dalgalanmalara karşı güvende olabilmesi için THB'nin % 6'dan az olması gerekir. İnvertör jeneratörler bunu gerçekleştirirken, standart taşınabilir jeneratörler ise % 9 veya daha fazla THB sunar. İnvertör jeneratörlerinden gelen bu güç, bu sayede son derece temizdir. Tıbbi cihazlar gibi hassas elektronik cihazlarda kullanılabilir.

Bir invertör jeneratöründe, motor devri istenen elektrik talebine bağlı olarak değişir ve bu özellik standart bir taşınabilir jeneratör ile karşılaştırıldığında gürültüyü ve yakıt tüketimini önemli ölçüde azaltır. Sonuç olarak ağırlık ve ebatları azaltılmış portatif jeneratör ve son derece temiz bir güç elde edilmiştir.

Taşınabilir Jeneratörlerin Ortak Dezavantajları

Standart bir taşınabilir jeneratörün en büyük dezavantajlarından biri, uzun süre tam (veya en azından ağır) yükte kullanılmadığında, normal çalışma esnasında çok verimsiz olabilir ve çok fazla yakıt harcayabilirler.

Kapasitesine yakın kullanılmadığında çevreyi gereksiz yere kirletebilirler. Örneğin, ampulü 100 watta çalıştırmak için 4,000 watt'lık  jeneratör çalıştırdığınızda, o büyük motoru çalıştıran yakıtı çok daha az fayda sağlamak için harcamak anlamına geliyor.

Buna ek olarak, taşınabilir jeneratörler ağırdır ve yüke karşı çok iyi tepki veremezler.Dolayısıyla, genellikle yük taleplerini karşılamak için fiziki olarak da fazla büyüktürler. Büyük, daha ağır motor kullanılır, bu nedenle elektrikli bir motor için gereken başlangıç ​​wattları için gerekli olan büyük bir aşırı gerilim kapasitesi bulunur. Aksi halde dalgalanma esnasında jeneratör çalışmaz.

Taşınabilir İnvertör Jeneratörünün Faydaları

Honda Inverter Jeneratör Nedir?

İnverter jeneratörlerinin geleneksel jeneratörler üzerinde bazı gerçek avantajları vardır. En başta sessizler. Standart taşınabilir jeneratörler operasyon esnasında gürültülü çalışırken, herkesi rahatsız eder.

Bu yeni üniteler daha hafif ve daha küçüktür: Honda'nın EU10 i1 kVa'lık invertör jeneratörleri yaklaşık 15 kg ağırlığında ve yaklaşık küçük bir soğutucu boyutundadır.

İnverter jeneratörler, normal jeneratörlerden yaklaşık % 20 daha fazla yakıt tüketebiliyor. Tipik bir 2.000 watt'lık jeneratör nominal yükünde neredeyse dört saat boyunca 4 dört litre yakıtla çalışabilir.

Son olarak invertör jeneratörler, dizüstü bilgisayarlar gibi hassas elektronik cihazlar için biraz daha güvenli elektrik ürettiğini vurgulayalım.

Bununla birlikte, taşınabilir bir invertör jeneratöründe mevcut kilowatt başına daha fazla maliyete katlanmanız gerekiyor. Yani 2Kw'lık bir invertör jeneratöre, 2Kw'lık bir standart jeneratöre göre daha bedel ödemeniz gerekmektedir. Bu durum bu teknolojiye sahip olmak isteyen, ihtiyacı olan tüketicilerini vaz geçirmediğini belirtmek isteriz. Taşınabilir 1000 watt'lık inverter jeneratör, taşınabilir gücün değerini görenler için tartışılması zor bir avantaj haline geliyor.

İnvertör Jeneratörlerinin Genel Kullanım Alanları 

Bir Inverter Jeneratörü nedir?

En başından beri, invertör jeneratörleri binlerce kampçı, avcı ve balıkçı satın alarak ev konforlarını her yerde devam ettirmek için satın alıyor, diğer jeneratörlere göre daha az hantal ve daha sessiz olması sebebiyle.

Harika açık havadaki anları düşünün. En azından enerjinin elinizin altında olduğunu ve bu güzelliği bozmadan sizi modern hayattan koparmadığını düşünün. İnvertör jeneratörünüzle sessizce enerji üretip hayata devam edebilirsiniz.

İnverter jeneratörler, normal bir konuşma ile (50 ila 60 dBA) aynı seviyedeki gürültü üretir. Genelde bu bir elektrikli süpürgesinden daha sessizdir. Konvansiyonel jeneratörler, 110 dB'e kadar gürültü üretmektedir.

Leave a Reply

All fields are required

Name:
E-mail: (Not Published)
Yorum:
Type Code