Bu siteyi kullanmaya devam ederek, Şartlar ve Koşullarımızla çerez kullanımımızı kabul etmiş olursunuz.

No product at this time

Blog Yazılarımız

Jeneratör Güvenliği

Jeneratör Güvenliği

Yağmur, kasırga, fırtına, deprem... yaşanabilecek her türlü doğa olayına karşı önlemlerinizi aldınız peki ya elektrik ?

Afet sonrası elektriğin geri gelmesi için uzmanlar çalışırken, jeneratör tekrar normal hissetmeye başlamanıza yardımcı olabilecek çok değerli bir ekipmandır. Ancak nadiren jeneratöre güvenirsiniz, bu tür ekipmanlarla rutin olması gereken temel güvenlik önlemlerini göz ardı ediliyor.

Jeneratör yanlış kullanımı, karbon monoksitten zehirlenme kaynaklı ölümlere, yakın mesafeden temas ise yaralanmalara ve yanıklara neden olur.Bunların hepsi, çoğu zaman elektrik kesintileri ve doğal afetler sırasında sıkça gerçekleşir. Taşınabilir jeneratör modelleri yüksek seviyede karbon monoksit, ölümcül, kokusuz ve renksiz bir gaz üretirler. Bir jeneratörü yanlış çalıştırmak, karbon monoksit konsantrasyonu yeterince yüksekse 5 dakika içinde sizi öldürebilir. ABD'de jeneratörün yanlış kullanılmasıyla ilgili karbon monoksit zehirlenmesinden yılda yaklaşık 50 kişinin öldüğünü tahmin etmektedir.

EN İYİ VADE FARKSIZ FİYATLAR, FARKLI TAŞINABİLİR DİZEL JENERATÖR MARKALARI, EN BOL ÇEŞİT JENERATÖRLERİ İNCELEMEK İÇİN TIKLAYIN.

FİŞ Jeneratör olarak güvende olmanız bizim için önemli.

Temel jeneratör güvenlik ipuçlarını bu amaçla sizin için derledik.

1-Jeneratör kapalı alanlarda kesinlikle çalıştırılmamalıdır. Jeneratöre bağlı çoğu yaralanma ve ölüm, jeneratörlerden çalıştırılıp kapalı alanlarda CO salma zehirlenmesini sayesinde olur. Buna bodrum veya garaj, ölümcül karbon monoksit seviyeleri yakalayabilen tüm alanlar dahildir. Jeneratörü daima evinizden en az 15 metre uzakta ve kapı ve pencerelerden uzakta bırakın. (invertör jeneratör )

Depo temizleme çalışmaları sırasında ışıkları yakmak için bir jeneratör kullanıyorsanız, "aynı anda çalışan bir karbon monoksit dedektörü kullanabilirsiniz.Bir karbon monoksit alarmı, masum fakat potansiyel olarak ölümcül bir hata yapmaya karşı bir kat daha savunma sağlar.

2-Yağmurun altında portatif jeneratör çalıştırmayın. İstisnası yağmurdan izole ederseniz olabilir. Alttan ve üstten su teması olmadığına emin olun, öyle bir yere koyun.

3-Benzinli jeneratörü yakıt ikmali yapmadan mutlaka önce kapatın ve soğumasını bekleyin. Sıcak motor parçalarına sıçrayan benzin tutuşabilir. Motorun soğumaya bırakılması, yakıt ikmali yaparken yanma riskini de azaltır.

4-Ekstra benzin almak ve doğru şekilde saklamak çok önemlidir. Jeneratörü uzun bir süre kullanacaksanız, elinizin altında ekstra yakıt istersiniz. Benzini sadece kalite testlerinden geçmiş onaylı bir kaba, serin ve iyi havalandırılan bir yerde saklayın. Kutudaki benzine dengeleyici ilave etmek, daha uzun süre benzin özelliğinin sürmesine yardımcı olu. Benzini potansiyel herhangi bir ısı veya ateş kaynağının yakınında veya evin içinde saklamayın. 

5-Elektriğin tehlikelerinden kaçının. Hâlâ bir transfer panonuz yoksa, belirli önlemleri uygularsanız jeneratördeki elektrik çıkışlarını kullanabilirsiniz. Aletleri doğrudan jeneratöre takmak en iyi tercihtir. Bir uzatma kablosu kullanmanız gerekiyorsa, en azından bağlı olan cihaz yüklerinin toplamına eşit olan, dış mekan kullanımı için ağır bir kablo olmalıdır (watt veya amper olarak). İlk adımda, tüm kablonun tek parça olduğunu kontrol edin. 

6-Doğal afet öncesi önce bir transfer panosu edinin. Bu kritik bağlantı, 5.000 watt veya daha büyük bir jeneratör için 2000 Lira üzeri bir maliyet demektir.Bir transfer panosu, jeneratörü elektrik panonuza bağlar ve uzatma kablolarını kullanırken göze çarpan güvenlik riskinden kaçınarak kablolu cihazları çalıştırmanızı sağlar. Çoğu transfer panosu ayrıca, voltaj kullanım düzeylerini görüntüleyerek aşırı yüklemeyi önlemenize yardımcı olur.

7-Evinizi geri beslemeye kalkışmayın. Geri besleme, jeneratörü duvar prizine takarak evinizin kablolarına elektrik vermeye çalışmak demektir. Bu pervasız ve tehlikeli uygulama, aynı yardımcı transformatör tarafından hizmet verilenler için elektrik çarpması riskini ortaya koymaktadır. Ayrıca bazıları devre koruma cihazlarını atlar; bu nedenle bazı elektronik parçalarınız voltaj nedeniyle yanabilir, yangın riski ortaya çıkar.

DİĞER YAZILARIMIZI DA OKUYUN ! 

1-JENERATÖR SEÇİM KRİTERLERİ 

2-7 ADIMDA DİZEL JENERATÖR BAKIMI

3-JENERATÖR TERCİHİNDE ÖNE ÇIKAN NOKTALAR

4-JENERATÖR SATIN ALMA REHBERİ

Leave a Reply

All fields are required

Name:
E-mail: (Not Published)
Yorum:
Type Code