Bu siteyi kullanmaya devam ederek, Şartlar ve Koşullarımızla çerez kullanımımızı kabul etmiş olursunuz.

No product at this time

Blog Yazılarımız

Jeneratör Satın Alma Rehberi

Jeneratör Satın Alma Rehberi

Elektrik kesildiğinde, anlık ihtiyaçlarınızı düşünerek aldığınız jeneratörünüz evinizi sıcak (veya soğuk) tutmaya, yemek pişirmeye, bilgisayarlarınızın ve telefonlarınızın şarj edilmesine, iş yeriinizde üretimin kaldığı yerden devam etmesini sağlar. Her türlü şartta, kötü hava durumlarında dahi hayatınıza devamı sağlayabilmenize yardmcı olur. Rastgele bir jeneratörl almanız durumunda bununla ne yapacağınıza dair herhangi bir fikriniz yok demektir. Elektrik varken ihtiyaç duyulmayan bir üründür jeneratör. (Ve çoğu zaman, elektrik kesildiğinde elimizde sadece el feneri olur )

Önerilen kurulum prosedürlerini atlamak tavsiye etmediğimiz uzatma kablolarına dayanmak anlamına gelebilir. Jeneratörün nasıl çalıştırılacağını Youtube üzerinden ilgili videoları izleyerek en kısa yoldan bilgi edinebilirsiniz.

EN UCUZ JENERATÖR MODELLERİNİ İNCELEMEK VE SATIN ALMAK İÇİN TIKLAYIN.

GÜÇ ÖNCELİĞİNİZ NEDİR ?

Jeneratörler genellikle watt cinsinden satılır. Çıkış gücü aynı anda kaç tane lamba ve aletin çalıştırabileceğini değil, aynı zamanda ne kadar iyi ve güçlü çalıştığını belirler. Genel olarak yaklaşık 5.000 watt (6,25 kVa) değerinde bir jeneratör örneğinden gidelim.

Önemli olan ihtiyaçlarınızı listeleyin. Buzdolabı (yaklaşık 600 wat), havuz pompası (750 ila 1500 watt), portatif ısıtıcılar (1,500 watt), klima (1000 watt, BTU'ya göre değişkendir), ışıklar (60 ila 600 watt) ve bilgisayarlar (60 ila 300 watt). Güvenilirlik de önemlidir. Talep anında hangilerinin aşırı ısındığını kontrol edin, bu aletleri çok gerekmedikçe çalıştırmayın.

Sigorta kutusundaki  her bir sigortanın  kullandığınız cihazların hangisinde çalıştığını öğrenin.

HANGİ TİP JENERATÖR SİZE UYGUN ? 

Bu aşamada seçim için 2 tip modelden birini tercih edebilirsiniz.

KABİNLİ JENERATÖR

EN İYİ FİYATLAR, FARKLI KABİNLİ JENERATÖR MARKALARI, EN BOL ÇEŞİT JENERATÖRLERİ İNCELEMEK İÇİN TIKLAYIN.

Sabit Jeneratörler, genellikle dizel motorlu olurlar. 20 kVA'ya kadar bazı benzinli modeller de zaman zaman görülebilir. Peki özellikleri nedir ?

• Bu birimlerin maliyeti daha fazladır ve bir profesyonel tarafından kurulumu gerçekleştirilmektedir.

• Bu tipler ATS panosu sayesinde elektrik kesildiğinde otomatik olarak çalışır.

• Üzerindeki çalışma saatine göre bakım yapılmasını planlayabilirisiniz. Bazı modeller arıza oluştuğunda M2M teknoloji sayesinde e-postayla veya mesaj yoluyla tanımlı kişiye bilgilendirebilyor.

• Yanma özelliği zayıf olduğu için benzinden daha az risklidir.

• Kabaca 5.500 ila 2.400.000 watt arasındadır.

• 2000 Lira civarından başlayarak 350.000 dolara giden bir fiyat aralığı vardır. 

TAŞINABİLİR JENERATÖR 

EN İYİ FİYATLAR, FARKLI TAŞINABİLİR BENZİNLİ JENERATÖR MARKALARI, EN BOL ÇEŞİT JENERATÖRLERİ İNCELEMEK İÇİN TIKLAYIN.

• Bu tip jeneratörler sabit tip jeneratörlere göre daha az maliyetlidir.

• Büyük miktarlarda depolamak zorunda kalabileceğiniz gaz veya propan kullanıyorlar.

• Taşınabilir jeneratörleri ihtiyacınız olan her yere kolaylıkla taşıyabilirsiniz. Çalışma alanı açık hava olmalıdır, hava emiş egzos tahliyesi önemlidir. Zehirli gazları solumaktan kaçının. Ses gürültü seviyesi rahatsız edebilir. Bu sebeple 15 metre uzaklıkta tutmalısınız ki gürültü seviyesi sizi rahatsız etmesin. (Sessiz invertör jeneratörleri duydunuz mu ? İncelemek için tıklayın. )  Açık alanda sürekli kullanacaksanız yani üstü kapalı bir yerde tutmayacaksanız eğer, bulunduğu yerde çalışmasına imkan verecek şekilde üstünü kapatmalısınız. Suyla temas etmemelidir. Alttan da su izolasyonu olduğuna emin olun.  

• Bu modellerin birçoğu marşlı çalıştırma özelliğine sahiptir. Genelde de jeneratörde akü bağlı gelmektedir. Bazı modellerde ise aküyü siz alırsınız. Ayrıca ipli çalıştırmalı yani motora hareket enerjisini sizin vereceğiniz modeller ve ATS panosu sayesinde otomatik devreye girebilen otomatik jeneratörler de bulunmaktadır.

• 700 ila 15000 watta kadar elektrik sağlarlar.

• 300 ila 20.000 TL arasında fiyatları değişmektedir. 

JENERATÖR MODELİNİN ARTI ÖZELLİKLERİ

Yağmur, kar veya rüzgarın sizi karanlıkta tutmasına işinizi engellemeye izin vermeyin. İhtiyaçlarınız için en iyi jeneratörü aldığınızdan emin olmak için bu seçenekleri göz önünde bulundurun.

Otomatik Çalışma
Elektrik kesildiğinde, otomatik jeneratör sizin müdahaleniz olmadan çalışmaya ve elektrik üretmeye başlar. Eviniz için düşünüyorsanız ve uzun seyahat programlarınız oluyorsa veya  işiniz kesintiye tahammülü yoksa bu harika bir şey.

Marşlı Başlatma
Çeşitli taşınabilir jeneratörler ipli çalıştırılan jeneratör modellerdeki zorluğu yenmek için marş motorunu dahili olarak sunar. Bir tuşa basarak jeneratörünüzü aktif hale getirebilirsiniz. İple çalıian bir jeneratörünüz varsa bunu marşlı da yapabilirsiniz. Sabit modeller otomatik başlatma özelliğine sahiptir.

Alternatif Yakıt Kapasitesi
Ne kadar çok yakıt o kadar uzun çalışma saati demektir. Jeneratörün üreticisi tarafından ilan edilen çalışma ve dinlenme sürelerini dikkate alarak küçük depolu jeneratörlere kıyasla daha uzun süre çalıştırabilirsiniz. 

Tekerlekler
İster inanın ister inanmayın, bazı taşınabilir jeneratörlerin tekerleri ayrı olarak fiyatlandırıyor. Muhtemelen tekerlekli bir jenaratörü tek başına taşıyabilirsiniz, ancak tekerleksiz olanları yardımsız taşımanız çok zor. Tabi bu dediğimiz çanta tipi jeneratörler dışında kalan modellerde geçerli.

Benzin göstergesi
Taşınabilir jeneratördeki yakıt seviyesini bir bakışta kontrol edebilmelisiniz.

Düşük Yağ Seviyesinde Kapatma
Yağ minimum seviyenin altına düşerse, jeneratör hasarı önlemek için kendini kapatır. Bu genellikle sabit jeneratörler için standarttır, ancak taşınabilir cihazlarda giderek yaygınlaşmaktadır.

İnvertör Teknolojisi
Bazı yüksek teknoloji taşınabilir jeneratörlerde, hassas elektronikleri aşırı ısınmayacak şekilde daha temiz bir güç elde edecek sistemler bulunmaktadır. Kamp alanları, hassas cihazlar vb. bu tip bir teknolojiyi istemektedir. Çünkü bu tip jeneratörler diğerlerine kıyasla daha sessiz çalışır. İnvertör jeneratör modellerini incelediniz mi ? 

Çoklu Çıkışlar
Dört ya da daha fazla priz, elektrik yükünü yayarak en iyi şekilde kullanmanıza izin verir, ancak bunları yalnızca acil kullanım için ya da kamp gibi uzak kullanımlarda değerlendirmenizi öneririz.

Çıkarılabilir Konsol
Jeneratöre bağlanabilir, bu sayede cihazları açık havada çalıştırmadan önce (potansiyel olarak riskli) uzatma kablolarını takabilirsiniz.

Bir Transfer Anahtarına İhtiyacınız Var

Sabit veya taşınabilir jeneratörünüzü devre panelinize bir kablo ile bağlamanızdır. Bunu atlamanız durumunda cihazların yanmasına, çalışanların tehlikeye atılmasına ve jeneratörün hasar görmesine neden olabilirsiniz. Bunu profesyonel bir elektrikçi yapabilir. Sabit modelde, transfer anahtarı otomatik olarak açılır. Taşınabilir jeneratörler içinse cihazı bağladıktan sonra bir kaç anahtarları elle çeviriyorsunuz. 5,000 watt veya daha yüksek güçlü modellerle çalışır. Sabit modeller için, elektrik şalteri açıldığında kapanır; Taşınabilir modellerde olabilmesi için aynı anahtarları geriye canlı enerjiyle çevirin.

DİĞER YAZILARIMIZI DA OKUYUN ! 

1-JENERATÖR SEÇİM KRİTERLERİ 

2-7 ADIMDA DİZEL JENERATÖR BAKIMI

3-JENERATÖR TERCİHİNDE ÖNE ÇIKAN NOKTALAR

4-JENERATÖR GÜVENLİĞİ

Leave a Reply

All fields are required

Name:
E-mail: (Not Published)
Yorum:
Type Code