Bu siteyi kullanmaya devam ederek, Şartlar ve Koşullarımızla çerez kullanımımızı kabul etmiş olursunuz.

No product at this time

Blog Yazılarımız

Honda EU10i vs Yamaha EF1000iS İnverter Jeneratör Karşılaştırması

Honda EU10i vs Yamaha EF1000iS İnverter Jeneratör Karşılaştırması

Yamaha ve Honda: bu büyük Japon üreticilerin farklı sektörlerde onlarca model üretimi var. Piyanodan,motosiklete, ses sistemlerinden,deniz motoruna, arabaya hatta uçağa kadar fabrikaları bulunuyor. İnvertör jeneratörlerde de bu durum farklı değil. Fakat görünüşe rağmen Yamaha ve Honda jeneratörleri diğer alanlarda olduğu gibi kıyasıya bir rekabet içinde.  Tercih etmeden önce karar vermeniz amacıyla ihtiyaçlarınıza uygun en iyi değeri veren özellikler derinlemesine incelendi. Teste konu olan jeneratörleri ayrıntısına kadar incelemek oldukça zor oldu. İlk bakışta aynı teknik özelliklere sahip olduğu varsayılsa da detaya inildiğinde ciddi farkların olduğu kesin. Hem Yamaha hem de Honda jeneratörler, bilgisayarlar ve cep telefonları gibi hassas elektrikli ekipmanları çalıştırmak için ideal olan invertör teknolojisini içeriyor. Her iki model de oldukça hafif ve kompakt - aslında boyutları tamamen aynı. Avantajlı özellikleri sayesinde kamp gibi dışta yapılan işlerde popüler modeller.

İNVERTER JENERATÖR; MODELLERİ, FİYATLARI İNCELEMEK ve SATIN ALMAK İÇİN TIKLAYIN.

Ayrıntılarda sizi neler bekliyor ?

Hafiflik: Ağırlık savaşında Yamaha EF1000iS burada ipi göğüslüyor. Yamaha 12.7 kilogram ağırlığında olmasıyla, satın alabileceğiniz en hafif 1000W taşınabilir invertör jeneratörü oluyor. Honda EU10i, ise ikinci gelerek 13,2 kilogram çıkıyor. Yarım kilogram belki çok fazla dikkat çekmese de, zorlu ortamlarda jeneratörü oradan buraya taşırken biraz daha hafif olsaydı diyebilirsiniz.

Sessiz Çalışma: Her iki modeli de çalıştırdıktan sonra çalışıyor olduklarını unutabilirsiniz. Yamaha'nın patentli Gürültü Engelleme Ses Azaltma Sistemi sayesinde Yamaha EF1000iS, yedi metre uzaklıkta çeyrek yükte yalnızca 47 desibel gürültü üreterek süper sessiz çalışma ortamı sağlıyor. Kıyaslamak gerekirse normal bir konuşmadan daha sessiz! Honda ise biraz yüksek 52 desibel gürültü üretiyor.

Yakıt Verimi: 1000W'lık bu modellerinin küçük boyutlarına kanmayın. Yamaha EF1000iS yakıt doldurma işlemine başlamadan önce çeyrek yükte dolu depoyla 11.9 saate kadar çalışabiliyor. Honda EU10i ise rakibi Yamaha'dan üç saat daha az 8.7 saat çalışarak aynı şartları sunuyor. Yamaha, motor devrini otomatik olarak istenen güce uyacak şekilde ayarlayan akıllı gaz kelebeği sunuyor. Bu yakıt verimliliğini en üst düzeye çıkarırken, böylece ihtiyacınız olduğunda daha fazla güç elde edersiniz. Benzer şekilde, EU10i'nun da eco modu bulunuyor. Yamaha 1000W jeneratör, Honda'nın 2.3 litrelik yakıt deposundan biraz daha fazla 2,5 litrelik bir yakıt tankına sahiptir.

Üstün Özellikler: Yamaha'da düşük yağ alarmı, DC şarj kablosu ve kıvılcım önleyici gibi genellikle daha büyük jeneratörler üzerinde görebileceğiniz özellikleri üzerinde barındırır. Honda EU10i modelinde ise Yamaha'da olmayan bir özellik var bu da - Paralel Bağlantı özelliği. İki adet Honda EU10i jeneratörünüz varsa bunları bir kablo ile bağlayıp elektrik çıkışınızı iki katına çıkarabileceğiniz anlamına gelir.

Garanti: İnvertör jeneratörlerinden herhangi biriyle, Yamaha ve Honda markalarının adıyla birlikte gelen o güveni, jeneratörünüzü çalıştırdığınız anda da rahatlığı elde edersiniz. Her iki üretici de dünyadaki en iyi güç ekipmanlarını yüksek mühendislik teknikleri ve teknolojileri üretmektedir. Bununla birlikte, garantiden çözümüne ihtiyacınızın olduğu bir konu olması durumunda size bunu sunabilecek şartlara sahiptirler. Yamaha EF1000iS 3 yıl, Honda EU10i ise 5 yıllık garantiye sahiptir.

Yamaha EF1000iS yukarıda belirttiğimiz özelliklere göre rakibi Honda EU 10i'den bir takım avantajlara sahiptir. Yamaha bu jeneratör modelinde Honda'dan daha hafif, daha sessiz ve daha çok  yakıt tasarrufu yapan bir modele sahip durumda. Honda'nın rakibine karşı sahip olduğu tek avantaj bu durumda  Paralel Bağlantı özelliği olarak ön plana çıkıyor.

Leave a Reply

All fields are required

Name:
E-mail: (Not Published)
Yorum:
Type Code