Bu siteyi kullanmaya devam ederek, Şartlar ve Koşullarımızla çerez kullanımımızı kabul etmiş olursunuz.

No product at this time

Blog Yazılarımız

Deniz Motoru Alımında En İyi 10 İpucu

Deniz Motoru Alımında En İyi 10 İpucu

Dıştan takma deniz motorları bir dizi yazılım, teknik parçalar ile bunların ahengi ile çalışan bir ruha sahiptir.  Bir araba satın aldığınızda, aldığınız modelle birlikte gelen bazı özellikleri düşünmezsiniz. Fakat deniz dünyasında motordaki ekstradan 1 özelliği düşünmek, kararınızı buna göre vermek durumundasınız. Güç, yönetim, yakıt ekonomisi, tork vb.. gibi konular ilgilenmeniz gereken konuların başında gelmektedir. 

FİBER TABAN ŞİŞME BOT MODELLERİNİ İNCELEMEK İÇİN TIKLAYINIZ.

Geçmişte, dıştan takmalı deniz motoru seçmek için iki veya dört zamanlı teknolojiler arasından oldukça basit bir seçim yapabilirdiniz. Bir yandan, mükemmel güç ve güçlü gaz tepkisi ile, iki zamanlı motordan hız elde ederken; diğer yandan, daha temiz, pürüzsüz, daha rafine edilmiş bir dört zamanlı motor tepkisi alırdınız. Ancak çevresel standartlara (ve modern müşterinin en temiz ve en verimli opsiyonu seçme isteği ile) uyma ihtiyacı, iki ve dört zamanlı motorlardan 2 ila 350 hp+ güce doğrudan enjeksiyon motor teknolojilere erişebiliyorsunuz. 

DOĞRU DENİZ MOTORUNU SEÇMENİZ İÇİN 10 İPUCU 

1-Motor ağırlığını ve gücünü  göz önünde bulundurun. 

2-Dıştan takma motorların çalınması çok yaygın olduğundan güvenliğini düşünün, önlemler alabilin. 

3-Teknenize uyabilecek en iyi seçenekler hakkında üreticiden tavsiyeler alın. 

4-Mümkünse, aynı teknede birkaç farklı motor seçeneği deneyin. 

5-Yeni bir motor almayacaksanız, pervenenizi yeniden işleme / yükseltme hakkında araştırma yapabilirsiniz. 

6-Su sporlarını seviyorsanız, Evinrude'un temiz, güçlü tork model serisi G2'leri listenizde olmalı. 

7-Tatlı suda açılıyorsanız, Torqeedo'nun elektrik motorlarını göz önünde bulundurun (bkz. Torqeedo elektrikli dıştan takmalı motorlar). 

8-'Çevre birimleri' (veri görüntüleri, güvenlik özellikleri ve servis desteği) hakkında araştırmanızı derinleştirin. 

9-Fiyat açıkça önemlidir, ancak aynı zamanda uzun vadeli işletme maliyetlerini de göz önünde bulundurun. 

10-İkinci el piyasasını göz ardı etmeyin, avantajlı motorlar olabiliyor. 

Deniz motorlarında tarihte hiç bu kadar çeşit olmamıştı.

DOĞRUDAN ENJEKSİYON İKİ ZAMANLI DENİZ MOTORLARI 

En yeni Direkt Enjeksiyonlu (DI) iki zamanlı dıştan takma motorlar, önceki iki zamanlı modellerinden tamamen farklı performans ve ekonominin kombinasyonunu üretmek için sofistike motor yönetim sistemleri kullanıyor. Bu teknolojinin asıl ilerleme gösterdiği nokta silindir teknolojileri diyebiliriz.

En yeni modeller (öncelikle Evinrude, Mercury ve Tohatsu ) yanma odasına tam olarak doğru zamanda çok hassas bir yakıt miktarı iletiyor. Bu durum karbüratörün daha yakın metodolojisinin yerini alarak ve sadece yakıtın daha iyi atomize edildiği anlamına gelmiyor, aynı zamanda odaya giren yakıtın, egzoz portundan yanlışlıkla dökülmeden, daha temiz, daha eksiksiz bir yanma ile sonuçlanması anlamına geliyor.

Evinrude G2, 2 zamanlı deniz motoru teknolojisini çok farklı bir noktaya getirdi.

EVINRUDE DENİZ MOTORU MODELLERİNİ İNCELEMEK İÇİN TIKLAYINIZ.

Yağlama ile ilgili olarak, tam olarak ölçülü bir yağ akışı halkaları ve yatakları, yanma odasında havalandırmadan önce yağlar. Bu yağ daha sonra egzoz gazı ile birlikte dışarı çıkar ancak yağ/yakıt oranı çok azdır ve emisyon üzerindeki etkisi minimumdur. Kısaca modern bir DI iki zamanlı motor, modern çevre duyarlılıklarıyla ve  aynı zamanda pahalı yakıt fiyatlarıyla da temiz bir havayı getiriyor.  

Bununla birlikte, son zamanlarda DI'nin iki zamanlı motor teknolojisinin en çarpıcı ilerlemesi, Evinrude G2 motorlarının piyasaya sürülmesiyle ortaya çıktı. Sadece teknenizle fiziken uyuşması için sadece renkli olmaları ile değil, direksiyon silindiri ile birlikte servo direksiyon ünitesinin yanında dönebilen dirseğe entegre edilmiştir. Bu da kolayca ekipmanlara erişim ve motorunuzda dağınık kablolamanın olmadığı anlamına geliyor. Otomatik Trim Assist işlevi, ayarlanabilen direksiyon ayarları ve boşta bekleme durumunda çok kullanışlı, 500 rpm devirde düşük emisyon ayarı bulunuyor. Elbette, G2 motorlarının fiyatları şimdi dört zamanlı motorların fiyatlarından yaklaşık yüzde 10 daha fazla ama ancak Evinrude G2 sadece bir deniz motoru değil; tamamen entegre ve kolaylıkla özelleştirilebilir bir güçlü bir çözüm sunuyor.

DÖRT ZAMANLI DENİZ MOTORLARI İÇİN BÜYÜK KONULAR 

Bir çok keyif için gezen denizciler için, dört zamanlı dıştan takma motorlar bir numaralı tercih olmaya devam ediyor. Modern pazardaki en büyük oyuncular da hepimizin bildiği as kadro Yamaha, Suzuki, Mercury ve Honda'dır. Çoğu motor endüstrisinin sofistike çoklu port teknolojisinden geliştirilmiş bir yakıt enjeksiyon sistemi kullanır; silindir başına bir enjektör, gevrek gaz kelebeği tepkisi ve yakıt ekonomisinde büyük iyileştirmeleri beraberinde getiriyor. Bununla birlikte, dört darbeli krankın her yukarı-aşağı hareketinde yalnızca güç ürettiği için, geçmişte düşük performansları ile iki zamanlı motorlara karşı bu çekişmeyi kaybetme eğilimindeydiler. Bunu telafi etmek için birçok üretici şimdi daha düşük bir dişli oranına sahip ve böylece torku arttırırken performanstaki boşluğu kapatıyorlar. 

Suda geleneksel iki zamanlı motorlarla yolculuğun sonuna şahit olduğumuz anlamına geliyor; çünkü modern dört zamanlı motorların iyileştirme düzeylerinin yanı sıra, performans avantajlarının çoğunu elde edersiniz. Fiziksel boyut ve ağırlığın sürekli azalması, daha kompakt teknelerin transomları için daha geniş bir güç çıkışı aralığının getirilmesi anlamına geliyor. Ölçeğin diğer ucunda, ana akımdan 350 hp ve hatta 400 hp'lik bazı gerçekten epik motorlar üreticiler, çok daha büyük teknelerin artık bu teknolojinin faydalarından yararlandığını gösteriyor.

Super charger'lı Mercury Verado 350'nin harika gücü

MERCURY DENİZ MOTORU MODELERİNİ İNCELEMEK, SATIN ALMAK İÇİN TIKLAYINIZ.

KÜÇÜK DENİZ MOTORLARINDA DURUM NEDİR?  

Küçük tekneler için pazarda yıllardır kullanılan çok eski dıştan takmalı motorlar var. Ancak bu seviyede yeni bir içten yanmalı dıştan takma motor istiyorsanız, tek seçeneğiniz dört zamanlı bir motor markası olacak. Bu modeller şaşırtıcı derecede tutumlu. İyi eşlenmiş ivmelenme ile iki ya da üç beygir güçlü, bir günlük eğlenceyi kolayca taşıyabilirler. Tabii ki, daha ucuz  fiyatlı, daha basit bir bakım programlı, eski stil iki zamanlı motorlar artık pratik bir fayda sağlamıyor 

Peki daha da yeni bir teknoloji - yani elektrikli dıştan takmalı motorlar hakkında neler biliyorsunuz? Kolay taşınabilirlik, sessiz itiş ve ucuz işletme maliyetleri ile küçük tekneler ve tatlı sular için de uygun. Pillerin her üç yılda bir değiştirilmesi gerekebilir, ancak yakıt almamanız gerektiği gerçeğinden yola çıkarak telafi edilebilir bir durum. Flover, Minn Kota ve Alman Torqeedo'dan oluşan  elektrikli dıştan takma motor markaları, basit trol motorlarından uzakta çalıştırılabilen, hatta büyük boy teknelerde kullanabilen botlara konuluyor. Çok kompakt ve hafif olması, işletme maliyetlerinin fevkalade bir şekilde makul olması ile ön plana çıkıyorlar. Kısacası küçük bir tekneye sahipseniz ve çağdaş, temiz, güvenilir, bakım gerektirmeyen bu motorlara da mutlaka bakın. Bunlar hakkında daha fazla bilgi için elektrikli dıştan takma motor sayfamızı ziyaret edebilirsiniz.

 

ÖZET: DOĞRU DENİZ MOTORUNUN ANAHTARI 

Bu günler deniz motorları için heyecanlı zamanlar, hızla gelişen teknolojiler ağırlıkları azaltarak ve sadece içten yanmalı motorlarda değil aynı zamanda elektrikli deniz motorlarında da verimliliği arttığını görmek sevindirici. Yeni bir dıştan takma motorun fiyatının, takılı olduğu teknenin değerini genellikle aştığı doğru.

Deniz Araçları blog kategorisinde diğer yazılarımızı da okuyun.

Kaynak:Boats

Leave a Reply

All fields are required

Name:
E-mail: (Not Published)
Yorum:
Type Code