Bu siteyi kullanmaya devam ederek, Şartlar ve Koşullarımızla çerez kullanımımızı kabul etmiş olursunuz.

No product at this time

Blog Yazılarımız

Küçük Deniz Motorları Testi

Küçük Deniz Motorları Testi

Servis hizmeti verecek küçük ve hafif bir deniz motoru arıyorsanız  2.5 hp grubuna bakmamız gerekir. Yaklaşık 17 kg'lık bu dıştan takmalı motorlar, dört zamanlı taşınabilir modellerden oluşur. Bir sonraki büyük model grubunda ise - 4hp - gerçekten taşınabilir sayılabilecek kadar da olsa  10 kilo kadar daha ağırdır. Peki hangi markayı tercih edeceksiniz? Hepsinin benzer özellikleri bulunuyor, aynı ağırlığa sahipler ve bazıları şaşırtıcı derecede benzer görünüyorlar. Bununla birlikte, fiyatların belli bir dağılımı var, bu da muhtemelen seçiminizi nasıl yapacağınızı belirliyor. Ancak, ucuz modeller her zaman cazip olmakla birlikte  ekonomik mi? Önde gelen üreticilerin dört zamanlı 2.5 beygirlik dıştan takma deniz motorlarını test ettik.

DENİZ MOTORU FİYATLARINI İNCELEMEK, SATIN ALMAK İÇİN TIKLAYINIZ.  

Yamaha 2.5 hp Deniz Motoru

Dıştan Takmalı Motorun Test Özellikleri: Yamaha, benzinli dıştan takmalı motor testteki en pahalı ürün ancak akıllı, yenilikçi özelliklerle dolu bir makine. Motor, ters çevrilmek üzere teknenin etrafını döndüğünde teknenin su ile dolmasını ve motorun eğikken yanlış tarafa dönmesini engelleyen mekanizması ile gerçekten kullanışlı. Aynı zamanda, buji ve kondenstrol drenajı için körüklemede faydalı kontrol panelleri bulunuyor.

Performans: Testteki en sessiz benzinli dıştan takma motordu. Eş zamanlı olarak diğerlerine benzer bir üst hıza ulaştı, daha şık bir sap konforunu artıracak olmasına rağmen, bu haliyle taşınırken dengeli. En hafifi olmasa da en pahalı olan model, her açıdan çok yönlü performans gösteriyor.

Tomking 4 Hp Deniz Motoru

Tomking  motor ailesinin yeni üyesi olan bu motor, 12 kg ağırlık, 4 zamanlı 4 Hp motor gücüne sahip bir motordur. Tatlı ve tuzlu suda kullanılabilir. 2 zamanlı Tomking modellerine göre daha az sese sahip benzin yakıtlıdır. Üst devre ulaşmadaki istekli hali gücü pervaneye aktarmasındaki çevikliği iyi derecededir. Diğer Tomking motor modellerine kırmızı ile belirtilen alanı tıklayarak inceleyebilirsiniz.

Suzuki 2.5 hp dıştan takma motor

Özellikler: 13 kg ağırlığında, Suzuki ağırlığı ile ön plana çıkıyor, bu aynı zamanda marka için de iyi, fiyatı makul seviyede. Kaputun altını kontrol ederken başlığın baş kablosu tarafından tutturulması iyi olmamış, ancak  bu özellik suda kaybolmaya karşı koruma sunuyor. Suzuki'nin dar ve konforlu bir tutamağı var, bu da taşımayı kolaylaştırıyor. Ayrıca, yağın kontrolünü kolaylaştıran harici karter yağ göstergesini de iyi düşünülmüş.

Performans: Devam ederken motor biraz titreşimliydi, oldukça gürültülü ve iyi bir çekişe sahip olmasına rağmen, üst devre ulaşmak biraz zaman alıyor.  Düşük ağırlık, marka ve iyi fiyatı diğer firmaların rekabet edeceği bir üçlü, bu nedenle Suzuki en iyi şekilde motorunu sunuyor.

 

Honda 2.3 hp dıştan takma deniz motoru

Test Özellikleri: Honda, testte hava soğutmalı olan tek motor modeli olarak yer aldı. İleri ve vites dişli takımı olmayan tek model. Bunun yerine devir artmaya başladığında  santrifüj kavramasına sahip. Teorik olarak bu sistem iyi, işe yarayabilir ancak ne yazık ki test motoru deviri, debriyajın devreden çıkarılması için yeterince düşük devre indiğinde duraklama eğilimine geçiyordu. Honda'nın kullanışlı bir dış yağ seviyesi göstergesi ve rahat bir taşıma kolu bulunuyor.

Performans: Honda'nın diğerlerinden biraz daha küçük bir çıkışı olmasına rağmen, en üst düzeyde hız ve ivmelenmesi var. Gürültü seviyeleri diğer motorlara benzer iken, hava soğutmalı motor çim biçme makinesi gibi gürültü üretiyor. Sökme pabuçlarını alt blokta yivler vasıtasıyla yerinden çıkartma ihtiyacı nedeniyle, çıkarma işleminden sonra yerini alacak parça, Suzuki gibi çıkarıldığında marş kordonu tarafından tutuldu.

Mariner 2.5 HP dıştan takma deniz motoru

Kağıt üstünde bu motor Yamaha'dan daha ağır değil, fakat daha ağır hissettirdi. Bunu da yalnızca biraz daha büyük bir yakıt deposuna ve ekstra yarım litre benzin koyulduğunda duyulan bir his olarak kabul edin. Fiziksel olarak, oldukça büyük bir motor bunu da 3.5hp'lik bir motorla aynı şekle sahip bir motora sahip olabileceğinizi belirtmek gerekir. Bu 2.5 hp'lik motoru tercih ederseniz aynı bloğu Mercury veya Tohatsu markası olarak da satın alabilirsiniz.

Performans: Özellikle bu motorun kararlı vites değiştirme, direksiyon, gaz kelebeği,minder kapakları ve motorun sorunsuz şekilde boşa çıkma şekli gayet iyi. Ekstra kapasitesi, iyi bir itme gücü, en üst seviyede hız ve ivme sağlayarak gürültü seviyelerinde belirgin bir artış sağlamıyor. Tek dezavantajı, gömme yakıt koyma haznesi sıkışınca açması zor olabiliyor.

Hidea 2.5 hp Deniz Motoru

Özellikleri: Hidea'nın Yamaha'ya benzediği ve benzer istatistiklere ve sonuçlara sahip olması tesadüf değil. Birebir Çin'de üretilen bir Yamaha kopyası diyebiliriz. Adil olmak gerekirse, Hidea mantıklı bir iş çıkardı. Yamaha'nın akıllı özelliklerini, örneğin ters çevirme, motor flop'unu durdurmak için eğme kilidi, tapa ve karteri boşaltma için körükteki erişim panelleri gibi akıllı özelliklerini dahi bu motora entegre etti.

Performans: Ne yazık ki cazip fiyat bazı tuzaklara neden oluyor. Motor, Yamaha'nın kalite hissine sahip değil, kaput çok iyi uymuyor ve test sonucu rakamları da diğerleri ile aynı seviyelere ulaşmıyor. Gürültü seviyesi testteki en yüksek seviyeye ulaşmıyor.

Vector 2.5 hp deniz motoru

Özellikler: Vector 2.5hp, Hidea'nın modeliyle hemen hemen aynı ve dolayısıyla bir başka Yamaha kopyası demek oluyor. Yamaha'nın tuning fork logosunda başını sallayan bir sembolu bile almışlar. Hidea ile hemen hemen aynı olduğu için alınan sonuçlar da aynı sonuçlandı.

Performans: Ne yazık ki, bu motorun durakladığını, yeniden çalıştırmayı reddettiği veya çalışmaya devam etmediği için eksiksiz bir test sonucu elde edemedi. Ancak söyleyebilenecek bir özelliği, Hidea'nın ses gürültü seviyesini de paylaşıyor. Unutmayın ki aynı motor, Vector'un fiyatı Suzuki'ye çok yakın bir yerde, yüksek bir fiyatını kabul etmeniz için hiçbir neden yok.

Torqeedo T1003 elektrikli dıştan takma deniz motoru

Özellikler: Çevreci alternatif olarak Torqeedo'nun T1003 elektrikli deniz motoru da teste konuk oldu. Testteki benzinli dıştan takma motorlardan daha pahalı, ancak hafif, neredeyse sessiz çalışıyor ve yakıt depolama sorunu da yok. 20 km'ye kadar bir menzili olan dahili bir 18Ah pil ve 3 hp'lik bir dıştan takma motora eşdeğer olduğu söylenen 480W'lık bir motor ile birlikte geliyor. Direksiyon takımı, hız göstergesi, pil kapasitesi, boşa giden ve kullanılan güç sağlamak için bir GPS içeren kullanışlı bir dahili ekrana sahip. Gaz kelebeğini ters yönde döndürülerek seçilen geri vitese sahip tek motor budur, ancak önce ters kilidi kullanmayı unutmamalısınız.

Performans: Torqeedo'nun gerçekleştirdiği performans gerçekten çok iyi. Devam etmek için torku olmasına rağmen ivmelenme biraz zaman aldı, dolayısıyla ortalama ivme rakamları ve elektrikli olması sadece belli bir devire kadar kademesiz olarak kontrol edildi. Taşımak garip, çünkü çok uzun. Artı olarak pili motordan ayırabiliyorsunuz, böylece yükü iki elle taşıyabilirsiniz. Tek gerçek dezavantajı uzun 15 saatlik şarj süresidir.

SONUÇ

Eskiden fiyatlar çok daha az internet üzerinden bulunabildiğinden, şu anda fiyatlar belirtilenlerden çok daha birbirlerine yakın durumdalar. Motorların çoğunda birbirlerini andıran özellikler var.  Mariner en pürüzsüz çalışan gözükürken, Yamaha en iyi özelliklere sahip, en hafifi Suzuki ve Honda'nın hava soğutmalı motor teknolojisi öne çıkıyor.

Hiç şüphesiz Hidea ve Vector ucuz olan modeller, ancak yine de bu motorları kaliteli olarak göremiyoruz. Testin büyük sürprizi kesinlikle kullanım, taşınabilirlik ve çok sessiz çalışma kolaylığı için sevilen Torqeedo, ama yüksek fiyatı ile kitlelere hitap etmek olası değil gibi duruyor.

Bununla birlikte, 20 mil menzili ile elektrikli dıştan takmalı motorların uygun bir alternatif olabileceğini ispatlıyor.

Peki hangi benzinli deniz motoru onur listesine girecek ? Yamaha ve Suzuki arasında kaldık. Yamaha en iyi motor olmasına rağmen, pazarda fiyatı ve ağırlığı ile kral durumunda. Bu nedenle ödül Suzuki DF2.5 hp'ye gitmek zorunda.

Kaynak: MBY

*Burada belirtilen bilgilere sahip motorlar Türkiye'de satılanları ile farklılık gösterebilir.

 

Leave a Reply

All fields are required

Name:
E-mail: (Not Published)
Yorum:
Type Code