Bu siteyi kullanmaya devam ederek, Şartlar ve Koşullarımızla çerez kullanımımızı kabul etmiş olursunuz.

No product at this time

Blog Yazılarımız

Honda BF Küçük Deniz Motorları Genel Özellikleri

Honda BF Küçük Deniz Motorları Genel Özellikleri

Yeni Honda taşınabilir deniz motoru ile güne başlamak, pürüzsüz ve sessiz olmanın verdiği güzellikle mütevazi bir alüminyum şişme botu istenilen noktaya götürecek güce sahiptir. Küçük taşınabilir Honda dıştan takma motorlara yakından bakmakta fayda var.

Honda aslında üç yeni portatif deniz motoru modeli sunuyor: dört beygir güçlü BF4, beş beygir güçlü BF5 ve altı beygir güçlü BF6. Her biri aynı 127cc (7,75 cm inç) motor bloğunu kullanıyor. Bu motorlar, 127 cc'lik motor hacmiyle ve 22 kg ağırlığındaki mevcut BF 5 modelinin yerini alıyor. BF5 modelinin 20 yılı aşkın bir model olduğunu belirtelim.

Yeni Honda portatif deniz motorları, uzun süredir emek verilen güncellemeleri içeriyor; belki de içlerinde en önemlisi, Honda BF5'in üzerinde barındırmadığı dahili bir yakıt deposunu öne çıkarabiliriz. 1.5 litrelik yakıt deposu ile Suzuki DF6'daki 1.1 litrelik depodan biraz daha fazla kapasiteye sahip. Honda, BF6 modelinin yakıt kapasitesinin açık gazla 40 dakika sürebileceğini iddia ediyor. Araç üzerinde bulunan bu depo, tamamen bağımsız olmasını ve çok küçük botlarda bulunan ayrı bir deponun botun kapasitesini sıkıştırmasına izin vermiyor. Daha fazla menzile ihtiyacınız varsa, BF5 ve BF6 modellerinde uzaktan yakıt deposu için bir rakor bulunuyor. Yakıt kalitesinin değişkenliği ve kötü yakıt alma riskinize karşılık, Honda hem yakıt pompasını hem de kauçuk altında kullanışlı bir konuma iyi boyutlu bir filtre yerleştirmiş bu sayede karbüratör float kabını boşaltmayı kolaylaştırmış.

HONDA DENİZ MOTORU BF 4 KISA ŞAFT MODELİNİ İNCELEMEK İÇİN TIKLAYIN.

HONDA DENİZ MOTORU BF 4 UZUN ŞAFT MODELİNİ İNCELEMEK İÇİN TIKLAYIN.

HONDA DENİZ MOTORU BF 5 KISA ŞAFT İPLİ MODELİNİ İNCELEMEK İÇİN TIKLAYIN.

HONDA DENİZ MOTORU BF 5 UZUN ŞAFT İPLİ MODELİNİ İNCELEMEK İÇİN TIKLAYIN.

HONDA DENİZ MOTORU BF 6 KISA ŞAFT İPLİ MODELİNİ İNCELEMEK İÇİN TIKLAYIN.

HONDA DENİZ MOTORU BF 6 UZUN ŞAFT İPLİ MODELİNİ İNCELEMEK İÇİN TIKLAYIN.


 

Yakıt pompası, filtre (görünür değil) ve karbüratörün hepsine kolay erişilebilir.

Tek silindirli, tepe valfi motor bloğundaki yeni özellikler arasında, marş motoru çalıştırıldığında egzoz valfini çalıştıran bir otomatik dekompresyon mekanizması bulunur. İpi iki parmakla dahi çekebilirsiniz. Motor, yağ basıncını kontrol eden bir ECU ile donatılmış ve basınç düştüğünde deviri 2300'e düşürüyor,  "eve gidersiniz" mantığı ile dengesini korurken motoru da koruyor. Ayrıca motorun önünde basınç düşük olduğunda kırmızı renkte çok parlak bir LED yağ basıncı lambası var.

Motorun titreşimini direksiyon ve kasadan ayırmada çok etkili olan büyük motor bağlantıları sayesinde, motoru rahatlıkla kullanabilirsiniz. Marşlı olarak çalıştırma isteğe bağlı değil. Motor lambaları, ışıklar, havalandırıcı çalıştıracak altı amper 12 voltluk şarj sistemi ile donatılmıştır. Önceki Honda BF5 için isteğe bağlı şarj sistemi yalnızca üç amper olarak sunuldu.Yeni Honda taşınabilir modellerinin her üçünün de 2.08: 1 dişli oranı var ve üç adet 7 7 "/ 7" x 7 1/2 "pervane ile birlikte geliyor. Ayrıca üç pervane seçeneği var (5 7/8" , 8 1 / 4 " ve 7 1/2" x 5 1/2 ").

BF6'nın taşınabilirliğini, büyük bir taşıma kulpu sayesinde çok kolay. Ayrıca, direksiyon da sonuna kadar kıvrılabilmesi güzel bir özellik. 27 kg kuru ağırlık (15 "şaft uzunluğu modeli için) bu kategorideki motorlar için ortalama bir ağırlık, ancak yeni Suzuki DF6, 23.5 kg'lık ağırlığı sınıfının en iyisidir. BF 6 motor testini 135 kiloluk, 14'lük Alumacraft 1436 Jon Sierra LT ile yapıldı. Küçük Honda, bu tekneyi stok pervanesi ile devrinde götürmeyi, hızlanmayı  başardı; ancak, iki kişi bu kombinasyon için biraz ağır geliyor. Önemli olan, motoru hızla çalıştırmak için sabit bir tempo sağlamak. Daha önce de belirtildiği gibi, BF6 çok pürüzsüz ve sessizdi. Motor 90 derecelik direksiyon yarıçapına sahip; Bazı sert durumlarda biraz daha fazlasını isteyebilirsiniz. Bu üç Honda modeli neredeyse her yönden mekanik olarak özdeş. BF4, 5500 RPM ile sınırlandırılmışken, BF5 ve BF6 ise 6000'e kadar çıktı. BF4 ve BF5, hava akışını ve dolayısıyla güç çıkışını sınırlamak için karbüratörün arkasında bir sınırlayıcıya sahiptir. 

DAHA FAZLA HONDA HABERİ

3,4 litrelik V6 BF200 ve BF225 modelleri için Intelligent Shift ve Throttle (iST) drive-by-wire sisteminin dahil edildi. İki istasyondan dört motoru kontrol edebilen Honda iST, daha önce sadece 3.5 litrelik BF250 modeli için mevcuttu. Honda ayrıca, BF200, BF225 ve BF250 modellerinin klasik Honda gümüş rengine alternatif olarak beyaz renklerle sunulacağını açıkladı. 

Kaynak:Boats.com

Leave a Reply

All fields are required

Name:
E-mail: (Not Published)
Yorum:
Type Code