Bu siteyi kullanmaya devam ederek, Şartlar ve Koşullarımızla çerez kullanımımızı kabul etmiş olursunuz.

No product at this time

Blog Yazılarımız

Mercury Verado 350 Deniz Motoru Testi

Mercury Verado 350 Deniz Motoru Testi

Mercury Verado 350, Mercury Marine'e ait, standart dışı (yarış dışı) Verado serisinde bulunan en yüksek güçlü dört zamanlı deniz motoru modelidir. 2,6 litrelik altı sıralı altı silindirli bloktan 350 beygir güç üretiliyor. Bu güç için özel geliştirilmiş super charger ve motor kontrol üniteleri sayesinde kesintisiz güç elde ediliyor. Super charger ve gelişmiş motor  modüllerinden önemli miktarda yardım alıyor. Mercury Verado 350, üreticisi tarafından iddia edildiği üzere en yakın rakibinden 43 kg daha hafif, toplam ağırlığı ise 303 kg.  İnce yapılı bir kasaya sahip olan motorun renkleri isteğe bağlı olarak Beyaz, Soğuk Füzyon ve Sıcak Füzyonla yeni bir görünüm kazanıyor. Tabii ki, geleneksel "Mercury Phantom Black" hala mevcut.

MERCURY DENİZ MOTORU MODELLERİNİ İNCELEYİN.

Mercury Verado 350 Özellikleri
Güç 350-hp
Motor Tipi 4 Zamanlı
Silindir Sayısı 6
Yerleşim Sıralı
Ağırlık 303.00 kg
Motor Hacmi 2,605.54 cc
Şaft Uzunlukları 20''/508 mm // 25''/635 mm // 30''/762 mm
CARB Derecesi 2 Yıldız
Yakıt 91 Oktan Benzin
Alternatör Çıkışı 70 A

Kaptan Raporu

Beyazın iki yeni tonunu çok beğendik; Tek başına boya maliyetinden kaçınmakla kalmayıp her teknede keskin bir görünüme sahipler.  

Performans: Üreticinin test programına göre, 247 inç (7.49 m), 2750 lb (2,155 kg), orta konsollu tekne ile donatılmış Verado 350, 52.3 mph/s maksimum hıza ulaşırken 6400 rpm'de 1.8 mpg netlik elde etti. 1.75: 1 sürüş oranına ve 17 " bir Mercury Enertia ECO pervanesine sahipken, bu sürüş için seyir hızı 4000 dev / dak'da ,89 oktan benzin ile 3.3 mpg netlik getirirken 32.4 mp/h hızla sonuçlandı. Mercury'deki mühendisler tarafından belirtilene göre, motorun 89 oktanlı yakıtla da kolaylıkla sürülebileceğini, motora zarar vermeden iyi çalışacağı söyleniyor ancak 91 oktan yakıt en yüksek performans için öneriliyor.

Blok: Sağlam sıralı altı silindir bloğu ve kafa, Mercury tarafından geliştirilen bakır-alüminyum alaşımlı maddeden üretilen düşük basınçlı köpük dökümden üretilmiştir. Silindir konfigürasyonu, silindir başına dört vana ve iki adet üstten eksantrik mili ile yapılmaktadır. Motor tasarımı kafayı silindir bloğuna ve kasaya sabitlemek için uzun vida ile kullanmaktadır.

Uzun Vidalama Daha İyi: Verado 350, kafaların tipik biçimi ve alt kasanın silindirin kendisine vidalanması yerine, silindir bloğundan geçerek ve alt kasadan geçip sabitleyen uzun vidaları kullanıyor; silindirleri bir sandviç gibi etkili bir şekilde kelepçelerken ve ek hava akımı ile kendini dengeleyen aşırı super charger ve daha güçlü genel yapıyı sunuyor.

Daha Az Bakım. Mercury, valfleri bakım gerektirmeyecek şekilde tasarladı. Bu yüzden ilk birkaç yüz saat sonra valf kirini ayarlama görevi ortadan kaldırıldı. Verado 350, 6400 d / d' devire kadar devir döndürebilir, bu da uzun mesafede büyük bir iş anlamına geliyor. İç parçaların tıkır tıkır çalışmasını sağlayan, madeni yağın çalışma sıcaklığını düşüren ve motorun ömrünü uzatan entegre bir yağ soğutucusu sayesinde daha az bakım ihtiyacı bulunuyor.

Mercury'ye göre, çevre birimleri olan Gelişmiş Orta Kesit (AMS), teknedeki titreşimi hemen hemen ortadan kaldırıyor. Balıklara gizlice yaklaşırken bu iyi bir şey. Yolculara da bu nedenlerle daha az titreşim gideceğini ve konforlu yolculuk deneyimi yaşatacağını belirtelim.

Düşük Titreşim Yapısı: Motorun potansiyelini kullanmak için, motor devri değiştikçe titreşimi değişken şekilde dengeleyen, özel olarak kalibre edilmiş dört adet büyük boyutlu elastomerik bağı kullanarak köşeli yuvasına bağlanıyor. Düşük devirde, bağlar yumuşaktır ve motor devri arttıkça, optimum sönümlemeyi sağlamak için bağ parçaları aşamalı olarak sertleşir. Mercury bunu Advanced Mid-Section ya da AMS olarak adlandırıyor ve tekneye düşük titreşimli bir transom takıp daha yumuşak, daha sessiz bir sürüş ve daha iyi kullanım sağlıyor.

Daha büyük, daha düz hava emme, daha az türbülans yaratan daha verimli bir tasarıma sahip. Üst kaputtaki benzersiz labirent tasarımı, powerhead'i kuru tutuyor.

Kaput kapatıldığında, motorun üst kısmındaki soğuk hava emişini, yağ kontrol ve dolum yerlerini görebiliriz. Rutin yağ servisinden başka, Verado 350'nin az bakım gerektirdiği söyleniyor.

İndüksiyon: Verado 350'nin indüksiyon sistemi, motor teknolojisinin çoğunun çalıştığı yerdir. Her şey motor körüğünün üst kısmında başlar;serin ve temiz hava, kanalına aktarılarak motor gürültüsünü azaltır ve su kaçaklarının sistem dışına çıkmasını sağlar. Hava daha sonra, hava şarjını motora beslemeden önce sıkıştırmak için iki hassas seramik kaplı vidayı kullanan super charger ile işlemden geçer. Silindirlere daha fazla yanma potansiyelli yoğun hava şarjı ve beygir gücü veren, çeşitli ortam koşullarına rağmen tork-talepli motor bu işin kalbindedir. Yüksek irtifa veya sıcak havayı telafi edebilmek için, Verado 350'nin artırma kontrolü, maksimum güç ve artan güvenilirlik için en uygun yakıt-hava karışımını sağlayan bilgisayar kontrollüdür. Supercharger'ın muhafazasını serin tutmak için ünite motorun ham su devridaim sistemini paylaşır.

Su soğutmalı Supercharger'ın kesit görünüşü, maksimum güç için motorun hava şarjını nasıl sıkılaştırdığı gösteriyor.

Motor Yönetimi: Verado 350, Dış Üniteler için Joystick Pilot Uygulamasının (JPO) tüm avantajlarını içeren modern Mercury SmartCraft ECU ile yönetiliyor. Bu teknoloji, çok motorlu donanımlı teknelerin, bir kumanda çubuğu tarafından kontrol edilebilmesini imkan sağlıyor. Tekne deneyimini büyük ölçüde geliştiren bir seçenektir. Platformun Dijital Gaz Kelebeği ve Vites Değiştirme (DTS) ve Verado'nun elektro-hidrolik direksiyon düzeneği ile birleşince pilotlama bundan daha kolay olmaz.

Mercury'nin "gölge teknolojisi", üç veya dörtlü dıştan takmalı motorlarla çalışırken, birden fazla motor kolu ile sürülmenin zorluğunu ortadan kaldırıyor. Gölge modu, iki dümen istasyonundan sadece iki kol ile dört motora kadar kumanda ediyor. Ancak, SmartCraft'ın standart entegre otomatik pilotu ile GPS vasıtasıyla balık tutarken, teknenin dijital konumlandırılmasını sağlayan mevcut Skyhook özelliğini de sunuyor.

Parmak ucu kontrolü, çok motorlu donatılarda bulunan Mercury donanımlı dıştan takma motorlar için mevcut.

Sürüş: Verado 350, dişliler için 5,44 inç (0,14 m) çaplı daha düşük bir vites kutusu ve tüm dahili bileşenleri Mercury Marine'de sunuyor. Ayrıntılara verilen bu dikkat, büyük ve ağır tekneler tarafından motorun sert kullanımı için daha iyi kalite kontrolü sağlıyor. Tahrik ünitesinde üç seçeneği bulunuyor: 20 ", 25" veya 30 "(508 mm, 635 mm veya 762 mm).

Sürücünün son vitese gelmesi yalnızca 1.75: 1 oranında mevcuttur, ayrıca ideal tasarım için birçok pervane seçeneği bulunuyor.

Offshore teknelerin dıştan takma deniz motorlarının kötü havaya yakalandığı zamandan daha zorlu bir durumu yok. Bu durum dişlilere ve millere muazzam bir baskı oluşturuyor. Mercury Racing önce alt ünitelerin nasıl güvenilir hale getirileceğine ilişkin şifreyi kırdı ve aynı teknoloji Verado 350'de kullanılıyor.

Korozyona Karşı Koruma: Korozyondan kurtulmak için, Verado 350'nin alüminyum kütlesi özellikle tuzlu suda özel dikkat gerektiriyor. Böylece Mercury, bakır içeriği düşük alüminyum-silisyum alaşımından döküm muhafaza parçalarını kullanıyor. Ardından parçalar bir kromat dönüşüm kaplaması geçirip astar ve son boya işi için bir elektro çökeltme işlemi yapılıyor. Bu zahmetli basamaklar korozyon etkileri ile mücadele ederken motor ömrünü önemli ölçüde uzatır. 

Kaynak: Boattest.com

Leave a Reply

All fields are required

Name:
E-mail: (Not Published)
Yorum:
Type Code