Bu siteyi kullanmaya devam ederek, Şartlar ve Koşullarımızla çerez kullanımımızı kabul etmiş olursunuz.

No product at this time

Blog Yazılarımız

3D Yazım Ne Demektir ?-1

3D Yazım Ne Demektir ?-1

3D baskı, dijital bir dosyadan üç boyutlu katı nesneler oluşturma işlemidir.

3D basılı bir nesnenin oluşturulması, katkı kullanılarak elde edilir. Bir katkı işleminde, nesne oluşturuluncaya kadar art arda malzeme katmanları yerleştirilerek bir nesne yaratılır. Bu tabakaların her biri, nihai nesnenin ince dilimli bir yatay kesiti olarak görülebilir.

3D baskı, örneğin bir freze makinesiyle bir metal veya plastik parçasının kesilmesi / oyulması olan eksiltici imalatın zıttıdır.

3D baskı, geleneksel üretim yöntemlerinden daha az malzeme kullanarak karmaşık (fonksiyonel) şekiller üretmenizi sağlar.

3D Baskı Nasıl Çalışır?

Her şey bilgisayarınızda bir 3B modelinin oluşturulmasıyla başlar. Bu dijital tasarım, örneğin bir CAD (Bilgisayar Destekli Tasarım) dosyasıdır. 3D model, 3D modelleme yazılımı ile sıfırdan veya 3D tarayıcıyla oluşturulan verilere dayanarak oluşturulur. 3D tarayıcı ile bir nesnenin dijital kopyasını oluşturabilirsiniz.

3D Tarayıcılar

Şu anda, 3D tarayıcıların fiyatları pahalı endüstriyel sınıf 3D tarayıcılardan herkesin evde yapabileceği 30 $ 'lık DIY tarayıcısına kadar çeşitlilik göstermektedir. 

3D Modelleme Yazılımı

3D modelleme yazılımı çok çeşitlidir. Örneğin, lisans başına yıllık maliyeti olan endüstriyel sınıf yazılımı ile Blender gibi ücretsiz açık kaynaklı yazılımlar da bulunuyor. 

3D modelleme yazılımı genellikle kullanıcının endüstrisinin işlevlerine uyacak şekilde yapılır. Bu durum belirli nişlere uygun yazılımların artmasına neden oldu. Sonuç olarak, pazarda uzay ve ulaşım, mobilya tasarımı veya tekstil ile diğerlerinin yanı sıra modaya uygun yazılım uygulamaları bulunmaktadır.

Bu nedenle, başlangıçta seçim imkanı biraz fazla olabilir, Tinkercad ile başlamanızı öneririz. Tinkercad ücretsiz olarak kullanılabilir ve örneğin Google Chrome gibi WebGL'yi destekleyen tarayıcılarda çalışır. Yeni başlayanlar için dersler sunarlar ve çeşitli 3B yazdırma hizmetleriyle nesneyi yazdırmak için yerleşik bir seçeneğe sahiptirler.

Artık bir 3B modeliniz olduğuna göre, bir sonraki adım 3D yazdırılabilir hale getirmek için onu hazırlamaktır.

3D Model'den 3D Yazıcıya

3D yazdırılabilir hale getirmek için bir 3D modeli dilimlemek zorunda kalacaksınız. Dilimleme, bir 3D modeli yüzlerce veya binlerce yatay katmana böler ve dilimleme yazılımı ile yapılır.

Bazen bir 3B modelleme yazılımı veya 3B yazıcıda bir 3B dosyayı dilimlemek mümkündür. Belirli bir 3D yazıcı için belirli bir dilimleme aracını kullanmak zorunda kalmanız da mümkündür.

3D modeliniz dilimlendiğinde, 3D yazıcınıza beslemeye hazırsınız. Bu USB, SD veya Wi-Fi ile yapılabilir. Gerçekten, hangi 3D yazıcı markasının çalıştığına bağlıdır. Bir dosya  3D yazıcıya yüklendiğinde, nesne katman tarafından 3D yazdırılmış katman olmaya hazırdır.

3D Baskı öğrenin - Nereden Başlanır?

3D baskıya başlamak, önce öğrenmek istediğiniz şeyi kendinize sormak anlamına gelir. Donanımla ilgileniyor musunuz, yoksa sonuçlara odaklanmak ister misiniz? Önceden birleştirilmiş bir 3D Yazıcı veya bir DIY 3D Yazıcı kiti satın almanız gerekip gerekmediğine karar verin.

Hangi 3D Yazıcı Sizin İçin Doğru?

3D yazıcı satın almak istiyorsunuz ama bütçeniz sınırlı mı? Yolculuğunuza 3 boyutlu baskıya başlamak pahalı olmanıza gerek yok. 250 $ altında da çok ucuz 3D yazıcılar var.

Yukarıdaki örneklerin yanı sıra, en iyi 3D yazıcının sizin için ne olduğuna karar vermenize yardımcı olacak bir dizi farklı öğe vardır. Sınıfta kullanılacak mı? Küçük seri üretim için kullanılacak mı? 

3D yazıcı ne kadar tutar?

Yeni başlayanlar için: parçalar. Üretici yüksek kaliteli parçalar (motor, çerçeve, elektronik) kullandığında, bu durum nihai ürünün fiyatını etkileyecektir. Parçalar yüksek kalitede olduğunda, otomatik olarak baskıların mükemmelleşeceği anlamına gelmez - aynı zamanda rol oynayan pek çok başka faktör de vardır.

Bir üretici, parçalara göre ucuza gitmeye karar verdiğinde, ürünü iyi bir fiyat karşılığında da pazarlayabilir. Diğer taraftan, otomatik olarak ucuz bir 3d yazıcının size kötü baskı sonuçları vereceği anlamına gelmez. Ancak muhtemelen aynı seviyeye ulaşmak için daha fazla zaman ve çaba harcamalısınız.

İkincisi, Araştırma ve Geliştirme faaliyetlerinde var. Son ürün istikrarlı, yüksek kaliteli bir 3D yazıcıdan önce yıllarca mühendislik gerektirebilir. İnsan gücü, geri kazanılmasının gerekli olduğu maliyetli fazla mesaiye dönüşebilir.

3D yazıcının fiyatını etkileyen bir sonraki unsur: montaj. Genel olarak, tamamen monte edilmiş bir 3D yazıcıyla karşılaştırıldığında parçaları parçalamak daha ucuz ve daha verimlidir. Bu bir DIY kiti veya yarı montajlı bir 3D yazıcı şeklinde olabilir. Bu, tüm DIY kitleri veya yarı montajlı 3d yazıcıların ucuz olduğu anlamına gelmez. Bazı DIY kitleri yüksek kaliteli parçalar içeriyorsa, bu nedenle kendiniz monte etmeniz gerekmesine rağmen hala oldukça pahalıdır. Buna ek olarak, kendin-yap-it kitlerini piyasaya süren bazı markalar, eğitici öğreticiler yapmak ve müşteri hizmetlerine odaklanmak için çok fazla zaman ve çaba harcamışlardır - ki bu da ucuz değildir.

Bu da bizi 3D yazıcı fiyatını belirleyen son noktaya getiriyor: müşteri hizmetleri ve garanti.

3D yazıcı aldığınızda sorun yaşamanız için iyi bir şans var. ZAXE 3D yazıcı seçtiyseniz, belki daha fazla ödersiniz, ancak her zaman destek alma güvencesine sahip olursunuz. 3D yazıcı sayfamıza göz atın.

Leave a Reply

All fields are required

Name:
E-mail: (Not Published)
Yorum:
Type Code