Bu siteyi kullanmaya devam ederek, Şartlar ve Koşullarımızla çerez kullanımımızı kabul etmiş olursunuz.

No product at this time

Blog Yazılarımız

Yeni Amiral Gemisi: Husqvarna FS 7000 DL Yer Kesici

Yeni Amiral Gemisi: Husqvarna FS 7000 DL Yer Kesici

Yol yapımı endüstrisinde yeni yasal ve çevresel talepler hızla gelişiyor. Husqvarna, FS 8400 D, ünlü amiral gemisi ile diğer zemin kesicileri ardı ardına geliştirmeye başladığı zamanki amacı emisyonları azaltmak ve aynı zamanda verimliliği artırmaktı. 

2006 yılında piyasaya sürüldüğünden beri, Husqvarna FS 8400 D, yüksek üretim oranlarına olanak tanıyan sağlam tasarımı ve güvenilir çalışması ile yol yapım müteahhitleri ve vardiyalı operatörler arasında iyi bir ün kazandı. Üst üste altı yıl boyunca, FS 8400 D Roads & Bridges dergisinin Yüklenicinin Seçimi Altın Ödülüne layık görüldü.

Geliştirme ekibi için bir meydan okuma

Dolayısıyla, bu ünlü amiral gemisinin ardılının tasarım zamanında Husqvarna geliştirme ekibi gerçek bir meydan okumayla karşı karşıya kaldıklarını fark ettiler. Yeni emisyon düzenlemesi EPA Tier 4 / Euro Stage 3B, olarak ihtiyaçların listesini tamamladı.

Ekip için başlangıç ​​noktası, oldukça basit bir şekilde, eski taban plakası, şanzıman, soğutma sistemi ve operatörün ara yüzünü birleştirerek, motorun yeni bir temizleyici ile değiştirilip değiştirilemeyeceğini araştırmaktı. Bununla birlikte, birkaç teknik nedenden ötürü, bu alternatif geliştirme süreci oldukça erken terk edilmiştir. Sektör FS 8400 D'nin ilk günlerinden bu yana hem motor teknolojisinde hem de ürün tasarımında önemli ilerlemeler kaydetti.

Emisyon kontrolü ve etkileyici tork eğrilerine sahip modern dizel motorlar

Husqvarna yakın zamanda iki yeni, biraz daha küçük yer kesim makinelerini piyasaya sürmüştü - FS 5000 D ve FS 7000 D - emisyon kontrolüne sahip modern common-rail dizel motorlarla donatılan bu araçlar dünyanın EPA Tier 4 / Euro Stage 3B emisyonuyla uyumlu birinci sınıf  makineleri oldu. Daha büyük olan FS 7000 D, 2.9 litre, 55.4 kW Deutz turbo dizel motoruna sahip olarak piyasadaki yerini aldı.

Son derece verimli bir şanzıman ile donatılmış olan bu sistem, bıçak şaftına 50 kW güç, 260 Nm'lik sürdürülebilir tork ile, FS 8400 D'nin tepe torkuna yakın fakat daha düşük bir devir aralığında gücünü sunuyor.

Optimal ağırlık dengesi

Bu aşamada, geliştirme ekibi, 1500 mm'ye kadar bıçak boyutları çalıştırabilen, ağır hizmet tipi bir bıçak mili ile donatılmış yeni, daha uzun bir taban plakası üzerinde FS 7000 D'ye dayanan bir test prototipini oluşturmaya karar verdi. Bu durum daha da fazla üretkenlik için ağırlık dağılımının optimize edilmesini mümkün kıldı: bıçak üzerindeki tahrikin en üst düzeye çıkarılması ve tahrik tekerlek torkunu en iyi şekilde kullanılacakken, gidonun üzerindeki kaldırma ağırlığını en aza indirgemek, işlemciyi daha hızlı ve daha az yorucu hale getirecekti.

Gerçekleri açıklayan saha testleri

Tasarım kağıtta umut verici görünüyordu, ama gerçekte nasıl gerçekleşirdi? Prototipin saha testi, FS 8400 D ile yan yana çalışmasını sağlayan benchmark testleri de dahil olmak üzere aynı anda başladı. Gerçekleri ortaya çıkarmak için elektronik tablolarda ve diyagramlarda bir sürü test verisi toplandı: Prototip eşit derecede iyi performans gösteriyordu. Her ikisi de 1.500 mm ve 1.000 mm bıçaklarla iyi performans gösterdiler.

Prototipten üretime hızlı geçiş

Saha testi sonuçlarını incelediğimizde, geliştirme ekibinin hedeflerine ulaştığı anlaşıldı: Yeni model Husqvarna FS 8400 D'ye layık bir halefi oldu. Ve çoktan kanıtlanmış bir parça üzerinde üretilmiş olan prototip ile üretime geçilen zaman ile süreci en aza indirdi. Zemin kesicilerin yeni amiral gemisi, Husqvarna FS 7000 DL (Uzun taban plakası için L) adı altında 2016 yılında piyasaya sunuldu.

Gelecek için büyük bir kesici

Husqvarna Türkiye İnşaat Makineleri Satış Müdürü Murat Yusuf Türkcan, “Husqvarna FS 7000 DL, geleceğe yönelik geniş, derin yer kesici modelimiz olarak modern, servis dostu tasarım, ergonomik kontroller ve elektronik destek sistemleri, operatörün verimliliğine ve rahatına odaklanan oldukça sezgisel arayüz ile donatılmıştır. Modern commonrail turbo dizel motor, daha az sayıda parça ve egsozunda daha az azot oksit içeren yüksek seviyelerde sürdürülebilir tork sağlıyor. "

Murat Yusuf Türkcan, “Tüm bunlar en zorlu koşullarda daha uygun ve daha sağlıklı bir çalışma ortamına ve daha yüksek üretim oranlarına katkıda bulunuyor” diye açıklıyor.

Daha hızlı yol çalışması

“Gelişmekte olan mega şehirlerin ve bir bütün olarak toplumun gelecekteki büyümesi için altyapı teknolojileri küresel konulardan biri.” diyor baş tasarım mühendisi Erik Lundberg.

“Yolları, köprüleri, havaalanları ve limanları trafik akışına fazla müdahale etmeden yenilemek ve yeniden inşa etmek çok önemli bir başarı faktörüdür. Burası, bu verimli ve güvenilir yer kesim makinesinin önemli bir rol oynayacağı yerdir.” diye ekliyor.

Leave a Reply

All fields are required

Name:
E-mail: (Not Published)
Yorum:
Type Code