Bu siteyi kullanmaya devam ederek, Şartlar ve Koşullarımızla çerez kullanımımızı kabul etmiş olursunuz.

No product at this time

Blog Yazılarımız

Yeni Mercury 15 HP ve 20 HP Deniz Motorları

Yeni Mercury 15 HP ve 20 HP Deniz Motorları

Yeni Mercury 4 zamanlı 15 HP ve 20 HP dıştan takmalı deniz motorları, küçük tekne ve bot sahipleri için konfor ve kontrol sağlamak için tasarlanmış ayarlanabilir bir kumanda kolu sunuyor. Bu el direksiyonu, şu an bariz bir fikir gibi görünen "geleneksel tasarım ataletinin yıllarca uzatılmasını" da barındıran "neden bu kadar gelmesi uzun sürdü" denilen yeniliklerden biri.

MERCURY DENİZ MOTORU MODELLERİNİ İNCELEMEK VE SATIN ALMAK İÇİN TIKLAYIN.

Mercury tarafından uzun zamandır küçük motorlardaki iş ortağı Tohatsu tarafından tasarlanan ve diğerleri gibi Japonya'da üretilecek olan bu yeni motorlar ayrıca, akü gerektirmeyen bir sistemde elektronik yakıt enjeksiyonunun (EFI) avantajlarını sunuyor. Yeni 333cc'lik iki silindirli güç kafasının hacmi, eski modeldeki 352cc'lik motora oranla daha az, ancak Mercury, geliştirilmiş tasarımın aslında yeni güç kafasından daha fazla tork daha sağlamaya imkan tanıdığını söylüyor. 45 kg’lık yeni motor, önceki Mercury 15/20 (Tohatsu versiyonu sadece 43 kg) 2kg daha hafif ve aynı zamanda 44 kiloluk Suzuki DF20 / 15 hariç tüm diğer rakiplerinden de daha hafif (yakıt dahil). 362cc’lik Yamaha F20 / 15 karbüratörlü olup ve 50 kg ağırlığındadır (bunlar en hafif model için kuru ağırlıklardır).

İster sağ elinizde, ister sol elinizde kullanın.

Bir cıvatayı ve bir pimi gevşettikten sonra kumanda kolu açısı 6 derecelik artışlarla 18 derece limana veya sancakta ayarlanabilir. 

Kolay elle (ipli) çalıştırma, EFI'nin belirgin bir avantajıdır. Soğuk bir motor sıklıkla bir çekme ile, genelde de iki çekim ile çalışır ve otomatik dekompresyon sayesinde neredeyse bir parmak ucu kadar çaba harcanmasını sağlar. Elektrikli başlatma da bir seçenektir, ancak tüm motorlar her şarta uygunluk için ip ile donatılmıştır; bu nedenle başlangıç ​​aküsü devreye girmeyecek olursa, "kol dayama" hareketi sizi harekete geçirir. EFI, standart karbüratörden farklı olarak, hava durumu ve yükseklikteki değişiklikleri otomatik olarak ayarlar. Temmuz ayında sıcak bir günde balık avına ya da soğuk havalarda avcılık için motor kolay çalıştırma ve net bir yanıt sunar. Mercury yakıt ekonomisinin EFI tarafından önemli ölçüde geliştirilmediğini söylüyor. Sistem basınca kapalı olduğundan, EFI karbüratörler ve mevcut yakıt tasarrufu ile ilgili birçok sorunu çözer. Birkaç hafta boyunca hareketsiz kalsa dahi çalışması sorunsuzdur.  

Küçük dıştan takmalı motor üzerindeki kumanda direksiyonu neredeyse her zaman bağlantı noktasına yerleştirildi ve sol elle kontrol edilecek şekilde tasarlandı. Bu operatörü sancağa koyar, burada ağırlığı teknenin bağlantı noktasına bükülmesini isteyen pervane torkuna denk gelir. Geçmişte, küçük teknelerin daha az istikrarlı olduğu ve çoğunlukla yuvarlak çeliklerin bulunduğu zaman bu daha da önemliydi. Bu yeni "çift yönlü" Mercury kumanda kolu motorun ortasına yerleştirildi ve 18 derece ile limana veya sancak tarafına (6 derece artışlarla) ayarlanabilir, böylece teknenin her iki tarafından rahatça çalıştırılabilir. Kumanda kolunun alttaki durdurucusunu ayarlamak için yine kumanda altındaki başparmak vidası kullanılabilir ve böylece kumandanın dikey açısı daha ince ayar yapar. Mercury, sol veya sağ rotasyon için gaz kelebeği kulpunu değiştirmeyi de kolaylaştırdı. Çoğu kişi Mercury’ye göre gaz hızını azaltmak için gaz kolunu döndürmek tercih ediliyor. Bu ayarların tümünü birleştirin ve kol uzunluğu ve koltuk pozisyonu ne olursa olsun, kumandayı tekne içinde, herhangi bir operatör için ideal konfor ve kontrol için ayarlamak mümkün hale geliyor. 

Yeni Mercury 20/15, manuel ve elektrikli olarak çalıştırma, manuel veya güçle eğme ve kumandası veya uzaktan kumanda ile 15 ve 20 inç uzunluklarda (ayrıca yelkenli tekneler için 25 inç 15 hp'lik bir versiyon) mevcuttur. Ayrıca, güç eğimi olan bir trolling yardımı olarak kullanılmak üzere özel olarak tasarlanmış bir ProKicker 15 modeli, yüksek itme sağlayan dört kanatlı pervanesi ve seçkin merkezleme askıları, otomatik olarak uzatma ve yükseltme sırasında kelepçe braketini korumak için yukarı doğru kaldırıldığında yerinde tutma özelliğine sahiptir. Çalışma ortamında ekstra dayanıklılık için tasarlanmış bir ticari sınıf SeaPro 15 de bu yeni dış tasarıma dayanmaktadır.

Yeni Mercury 15/20'de akü gerektirmeyen elektronik yakıt enjeksiyonu bulunuyor. Ağırlık önceki Mercury modellerine kıyasla 3 kg azaldı. 

Yeni motor, gelecekteki Mercury deniz motorlarında göreceğimiz tarzın bir ilk üyeleridir diyebiliriz. Bu tasarım dilinde keskin ve kararlı hatlar ile şekillendirildi. 

*Burada yer alan modeller, ülkemizde sunulmayabilir veya daha sonra ithal edilecek olabilir.

 

Leave a Reply

All fields are required

Name:
E-mail: (Not Published)
Yorum:
Type Code