Bu siteyi kullanmaya devam ederek, Şartlar ve Koşullarımızla çerez kullanımımızı kabul etmiş olursunuz.

No product at this time

Blog Yazılarımız

Güneş enerjisi hakkında 40 kısa gerçek

Güneş enerjisi hakkında 40 kısa gerçek

Güneş milyarlarca yıldır enerji üretiyor. Yaşam için en önemli enerji kaynağıdır. Fosil yakıtlar gibi yenilenemez kaynaklardan farklı olarak yenilenebilir bir enerji kaynağıdır. Güneş enerjisi teknolojileri arasında güneş enerjili su ısıtma, evlerin aydınlatılması, evlerin ısıtılması için güneş enerjisini kullanır.

Güneş enerjisinin ana yararı, herhangi bir kirletici madde üretmemesi ve en temiz enerji kaynaklarından biri olmasıdır. Yenilenebilir bir enerji kaynağıdır, düşük bakım gerektirir ve kurulumu kolaydır. Güneş enerjisinin sahip olduğu tek kısıtlama, gece kullanılamaması ve yeryüzünde alınan güneş ışığının miktarı, yere, günün saatine, yılın zamanına ve hava koşullarına bağlı olmasıdır. Fakat bu unsur da enerji depolama sistemleri ile aşılmaktadır.

Gerçek 1: Güneş enerjisi tamamen ücretsiz bir enerji kaynağıdır ve neredeyse sonsuzdur. Güneş dünyadan 149,5 milyon km uzakta olmasına rağmen, ışığın o kadar uzak mesafeden gelmesi 10 dakikadan az sürer.

Gerçek 2: Güneş ışığı ve radyant ısıdan oluşan güneş enerjisi, fotovoltaik, güneş enerjisi ile ısıtma, yapay fotosentez, güneş mimarisi ve termal güneş enerjisi gibi bazı modern sistemlerde kullanılabilir.

Gerçek 3: Güneş enerjisi teknolojisi aktif ve pasif olarak ayırt edilebilir. Güneş enerjisini kullanan fotovoltaik paneller ve güneş ısı kolektörleri, aktif güneş enerjisi teknolojisine örnektir. Pasif teknolojinde ise hava dolaşımını iyileştirmek, alanın güneş ışığını olumlu bir şekilde kullanması için yönlendirilmesi için oda inşa etmeyi içerir.

Gerçek 4: Dünya, üst atmosferden gelen 174 Petawatt'lık güneş radyasyonunu alır. Yaklaşık% 30'u geriye yani uzaya gönderirken, kalanları okyanuslar, bulutlar ve kara kitleleri tarafından emilir.

Gerçek 5: Su döngüsü, güneş izolasyonunun önemli bir sonucudur. Okyanuslar ve atmosfer güneş ışınımını emer ve sıcaklık yükselir. Sıcak hava okyanuslardan yükselir ve konveksiyona neden olur. Bu hava yüksek irtifaya yükseldiğinde, bulutlar su buharı yoğunlaşmasıyla oluşur. Bu bulutlar suyun döngüsünü tamamlayan yeryüzüne su getiren yağışlara neden olur.

Gerçek 6: Güneş enerjisi fotosentez yoluyla, yeşil bitkiler tarafından kimyasal enerjiye dönüştürülür ve fosil yakıtları oluşturan biyolojik kütle oluşur.

Gerçek 7: Bahçe ve tarım, güneş enerjisini maksimum düzeyde kullanmaya çalışır. Bunlara, ekim döngülerinin zamanlaması ve bitki çeşitlerinin karıştırılması gibi teknikler dahildir. Yeşil evler ayrıca, özel bitkilerin yıllık ekimi yapılmasını teşvik etmek için ışığı ısıya dönüştürmek için kullanılır.

Gerçek 8: Güneş enerjili sıcak su sistemleri, suyu ısıtmak için güneş enerjisinden yararlanır. Bazı bölgelerde, güneş ısısı ile 60 derece Celsius'a kadar yüksek sıcaklıklar için % 60-70 civarında su kullanılabilir.

Gerçek 9: Güneş bacaları pasif güneş havalandırma sistemidir. Binanın iç ve dışını birbirine bağlar. İşlevselliği, termal kütle malzemeleri kullanarak camlama ve kullanma ile iyileştirilebilir.

Gerçek 10: Güneş enerjisi ayrıca içilebilir, tuzlu veya salin su yapmak için kullanılabilir. Elektrik veya kimyasal kullanmadan atık su arıtılabilir. Deniz suyu tuzu da güneş enerjisinin en eski kullanım alanlarından biridir.

Gerçek 11: Giysiler kıyafet çizgileri, kumaş raflar vb. kullanılarak güneş altında kurutulabilir.

Gerçek 12: Gıdalar, güneş enerjisi kullanılarak pişirilebilir, kurutulabilir veya pastörize edilebilir.

Gerçek 13: Güneş enerjisinden elektrik üretimi, güneş enerjisinin en heyecan verici kullanımıdır. Güneş enerjisi, fotovoltaik (direkt yöntem) veya yoğun güneş enerjisi (dolaylı) kullanılarak elektriğe dönüştürülür. Büyük güneş ışığı kirişleri, yoğun güneş enerjisi durumunda aynalar veya mercekler kullanarak küçük bir kirişe odaklanır. Fotoelektrik etki, güneş enerjisini elektrik enerjisine dönüştürmek için fotovoltaik tarafından kullanılır.

Gerçek 14: Güneş kimyasal işlemleri, kimyasal enerji kaynağı olarak fosil yakıtların yerini alıyor ve güneş enerjisini depolanabilir ve taşınabilir yapabilir. Fotosentez çeşitli yakıtlar yaratabilir. Hidrojen üretimi için teknoloji, güneş kimyasal araştırmalarının önemli bir alanıdır.

Gerçek 15: Termal depolama sistemleri, taş, toprak ve su gibi yüksek özgül ısıya sahip ortak malzemeleri kullanarak güneş enerjisini ısı formunda depolayabilir. Güneş enerjisi erimiş tuzlarda da depolanabilir.

Gerçek 16: 1970'deki petrol krizi, dünya için bir enerji kaynağı olarak fosil yakıtların hassas doğasını ortaya koydu. Güneş enerjisi ve rüzgar enerjisi gibi yenilenebilir enerji teknolojisi alternatif olarak yapılan bu araştırmalarla hız kazandı.

Gerçek 17: Güneş enerjisi, alternatif enerji kaynaklarının geleceği olarak kirletmemekte ve fosil yakıtların kullanılmasıyla oluşan küresel iklim üzerindeki sera etkisi ile mücadele etmeye yardımcı olmaktadır.

Gerçek 18: Güneş enerjisinin ev kullanımı, güneş enerjisini absorbe eden, pişirme ve ısıtma suyu için kullanılan güneş panellerinden kolaylıkla sağlanmaktadır.

Gerçek 19: Güneş enerjisi hiçbir kirlilik yaratmaz, çevresel etkilere sahip değildir ve ekolojik olarak kabul edilebilir.

Gerçek 20: Güneş enerjisi, en çok kullanılan yenilenebilir enerji kaynaklarından biridir. Güneş enerjisini elektriğe dönüştürmek için yenilenebilir enerji teknolojileri kullanılabilir.

Gerçek 21: Çeşitli ülkelerin uzay görevleri, uzay gemilerine güç sağlamak için güneş enerjisi kullanmaktadır.

Gerçek 22: Güneş enerjisi çok güvenilir enerji kaynağıdır.

Gerçek 23: Bilimsel araştırmalardaki yeni ilerlemelerle birlikte, güneş enerjisi, gelecekte maliyetlerin düşürülmesi ve etkinliğin artırılmasıyla daha uygun fiyatlı olacaktır.

Gerçek 24: Güneş enerjisi büyük potansiyel ve uzun vadeli avantajlarından dolayı yenilenebilir enerjinin ana kaynağı olduğunu kanıtlayabilir.

Gerçek 25: Dünya metrekare başına yaklaşık 1.366 watt doğrudan güneş radyasyonu alır.

Gerçek 26: Dünyadaki en büyük güneş enerjisi tesisi, 1000 dönümlük alanı kaplayan Kaliforniya'daki Mojave Çölü'nde bulunmaktadır.

Gerçek 27: Güneş enerjisi, ihtiyacın geçici olduğu yerde enerjiye ulaşmanın tercih edilen modudur. Örneğin: geçici fuarlar, maden siteleri, olimpiyatlar vb..

Gerçek 28: Güneş enerjisi hesap makinesini çalıştırmak için dahi kullanılabilir.

Gerçek 29: Güneş panelleri hemen hemen bakım gerektirmez, düzenli ve belirli aralıkta bakımları yapıldıkça en yüksek verimli çalışır.

Gerçek 30: Güneş enerjisi, elektrik faturalarını önemli ölçüde azaltabilir. Dahası, güneş kullanımını teşvik etmek ve tasarrufu aynı anda yapmak için tasarlanmış pek çok vergi teşviği ve indirim programı bulunmaktadır.

Gerçek 31: Güneş enerjisi gürültü kirliliği yapmaz. Hareketli parçaları yoktur ve güneş ışığı almayan herhangi bir ek yakıt gerektirmez.

Gerçek 32: Bir güneş paneli sistemi birkaç güneş paneli, invertör, akü, şarj regülatörü, kablolama ve destek malzemeleri içerir. Güneş ışığı güneş panelleri tarafından emilir ve kurulu sistem tarafından elektriğe dönüştürülür. Akü bulutlu günler veya akşamlar gibi daha sonra kullanılabilen elektriği depolar.

Gerçek 33: Batarya yedeklemesine güvenerek, güneş enerjisi bulutlu günlerde bile gecede bile 24 × 7 elektrik sağlayabilir.

Gerçek 34: Güneş Enerjisi, kilowatt saat cinsinden ölçülür. 1 kilovat = 1000 watt.

Gerçek 35: Güneş enerjisi geniş bir ölçekte kullanılmasına rağmen, sadece dünya enerji arzının küçük bir bölümünü sağlar. (Aslında sadece İspanya kadar alan yeterlidir! )

Gerçek 36: Güneş enerjisi, Elektrik, Evaporasyon, Biyokütle, Isıtma Suyu ve Binalar ve hatta nakliye için kullanılan birçok uygulamada kullanılmaktadır.

Gerçek 37: Büyük yatırım bütçesi, güneş enerjisinin halen dünyanın birçok yerinde hemen kullanılmayan başlıca sebeplerinden biridir.

Gerçek 38: Güneş enerjisi 2700 yıldan fazla süredir kullanılmaktadır. M.Ö. 700'de güneş ışınlarını büyütmek suretiyle ateş yapmak için cam mercekler kullanıldı.

Gerçek 39: Güneş ayrıca milyonlarca yıl önce hayata geçen bitki ve hayvan olarak yenilenemeyen fosil yakıtların (kömür, gaz ve petrol) ana kaynağıdır.

Gerçek 40: Bulutlar ve kirlilik, güneş ışınlarının dünyaya ulaşmasını engeller.

Her yıl güneş, tüm yıl boyunca küresel enerji ihtiyaçlarını karşılamak için yeryüzüne enerji yayar. Güneş enerjisi, güneş enerjisini küresel gereksinimleri karşılamak için elektrik enerjisi gibi diğer formlara dönüştürmek için kullanılan bir teknolojidir. Şimdilik küresel enerji ihtiyaçlarının sadece onda biri güneş enerjisinden sağlanmaktadır.

Leave a Reply

All fields are required

Name:
E-mail: (Not Published)
Yorum:
Type Code