Bu siteyi kullanmaya devam ederek, Şartlar ve Koşullarımızla çerez kullanımımızı kabul etmiş olursunuz.

No product at this time

Blog Yazılarımız

Mercury F 115 Deniz Motoru Testi

Mercury F 115 Deniz Motoru Testi

Mercury F 115, Mercury Marine üretim bantlarından 2015 yılında çıktı.  2. nesil 4 zamanlı dıştan takma deniz motor, serisine yeni bir soluk getiriyor; Bu motor bloğunda üretilmiş tüm modeller 2.1 litrelik motor hacmi bloğuna dayanıyor. 75, 90 veya 115 beygir gücündeki bu rafine edilmiş dört silindirli motorlar, Mercury'ye göre daha temiz, daha sessiz ve önceki seriye göre daha çok yakıt tasarrufu sağlamaktadır. Normal olarak havalandırılan yakıtlı deniz motorları aynı zamanda imalatçılar tarafından pazardaki en hafiflerinden biri olarak rakiplerine göre 9.07 kg daha hafif olduğu belirtiliyor.

MERCURY DENİZ MOTORLARINA GÖZ ATIN,İNCELEYİN, FİYAT TEKLİFİ ALIN.

Mercury F 115Özellikleri
Güç 115-hp
Motor Tipi 4 Zamanlı
Silindir Sayısı 4
Yerleşim Sıralı
Ağırlık 162,84 kg
Motor Hacmi 2,097,54 cc
Şaft Uzunlukları 20''/508 mm // 25''/635 mm // 
CARB Derecesi 3 Yıldız
Yakıt 87 Oktan Benzin
Alternatör Çıkışı 34 A

Kaptan Raporu

Bu motor bloğuna dayalı tüm modeller, silindir başına iki valf içeren sıralı dört ve revize edilebilen çok portlu yakıt enjeksiyon sistemi tarafından desteklenen tek bir tepegöz kamı içeriyor. 3.5 "çap ve 3.2" strokları aynı şekilde paylaşıyorlar ve EPA'nın 3 yıldızlı emisyon derecesine sahipler. Tüm alüminyum blok ve kafa, bakım gerektirmeyen bir valf treni için hidrolik kam kaldırıcılar ve silindir salıncaklarıbı barındırıyor.

Burada ultra hafif kompozit emme manifoldu ve enjektör yakıt akış yolu gösteriliyor.

90 ve 115 modelleri, daha ağır uygulamalar için tasarlanmış Command Thrust vites kutularıyla satılmaktadır. 115 beygir gücündeki modelin başlıca avantajı, ters yönde dönen bir versiyondu sunulduğu için ikiz motor donanımının mümkün olmasıdır. 

Performans

Yeni platformu test etmek için 115 hp "Command Thrust" modelini seçtik ve 7'6 "(2.29 m) kirişli 17,10 inç (5.44 m) orta konsollu balıkçı teknesine monte edildi. Tam donanımlı, iki kişi ve yakıt depolarının 1 / 3'ü yüklü test teknesi 1049 kg ağırlığındaydı. Tam gazda kalkma yalnızca 4.1 saniye aldı ve ölü bir başlangıçtan sonra 16.6 saniyede 30 mil hızlandı. 

Motor 3.4 mpg kaydetmek için 6000 rpm devirde 37.7 mph hızla tepki verdi. Sürüş esnasında en az yakıt tasarrufu sağlayan planya hızı olarak 4000 rpm devirde seyir hızına geri dönme 5.1 mpg ve 19.2 mph'yi sağlayabildi.

Maksimum motor devri, seçilen modele bağlı olarak 5000 ila 6000 devir arasında.

Gürültünün Karşılaştırılması 

Mercury, kokpitte duyulan motor gürültüsünü azaltmak için çeşitli tasarım değişiklikleri yapmış. Böylece motorun ses testinde Mercury 1.7L birinci nesil modellerle karşılaştırdık. Keyfi olarak, daha önce test ettiğimiz 6 tekneyi seçtik ve 3500, 4000 ve 6000 devirdeyken boşta olan sesli ölçümlerimizi karşılaştırdı. 

Boştayken yeni F 115 modeli selefi ile neredeyse aynı olan 115 db gürültü yapıyor diyebiliriz. 

Sahada "motor gürültüsü" nü karşılaştırmak zordur. Aşırı rüzgar ve su gürültüsü her bir teknenin yapısal harmonikleri, her ikisi de motorun gürültü seviyesini analiz etmeyi zorlaştırır. En iyi karşılaştırma testi, Mercury'nin yaptığı bir test standında olmaktadır. 

Bununla birlikte, çalışma esnasında test edilen daha önceki 115-hp modellerinden elde edilen 6 analiz ortalaması alınca, yeni 2.1L Mercury 115-hp motorun 3500 devirde 4,5 dbA'dan 6000 devirde 6,1 dbA'ya kadar sessiz olduğu ortaya çıktı. . (5 dbA insan kulağı duyabilir, 10 dbA'nın genel olarak bu sesin iki katı olduğu düşünülür.) Bu çalışmadan sadece Mercury'nin daha sessiz bir motor üretme iddiasını - daha önceki büyük motor hacmine rağmen - başarıyla erişmiş diyebiliriz. 

Bu grafik, F 115'in kaydedilmiş performans kayıtlarını göstermektedir.

Motor yönetimi 

SmartCraft motor kontrol ünitesi, (ECU) geliştirilmiş yakıt tasarrufu sağlamak ve emisyonu azaltmak için yeniden planlandı. Ayrıca etanol nedeniyle performans kaybını en aza indirgemek için % 10'a kadar etanol-yakıt karışımını işlemek üzere programlandı. (Endüstri kaynakları, % 10 etanol karışımı harmanlanmamış gazdan % 3 ila % 4 daha düşük yakıt tasarruflu olduğunu belirtmektedir.) 

Mercury'nin yeni 2.1Litrelik motoru, SmartCraft Dijital veya Analog Enstrümantasyon ile geliştirilebilir. Uzaktan kumandalı geleneksel mekanik gaz kelebeği, vites değiştirme, manuel veya hidrolik direksiyon ile opsiyonel büyük direksiyon kolu mevcuttur.

Mercury'nin en yeni elektronik kontrol modülü, daha iyi, daha sıcak bir ateşleme için her silindire özel ayrı bobin pakedi üretir, böylece daha fazla yanma, daha fazla beygir gücü ve daha az emisyon sağlanmaktadır.

Motorun ana sigortası ulaşıma elverişli bir konumda.

Bakım

Bakımın azaltılması yeni 2.1L dıştan takmalı deniz motorunun bir diğer hedefiydi. Kaputu açtığınızda ön tarafta 100 ve 300 saatlik servis aralıklarını gösteren bir bakım çizelgesi çıkartması bulunuyor. Tüm temel servis bakımı için, renk kodlu bakım listesi, işinizi kolaylaştırıyor. Yağ ölçüm çubuğu ve sıralı yakıt filtresi hızlı bir günlük kontrol için sancak tarafında kolay erişebilen bir yerde bulunuyor. Karter yağ dolumu, motorun üst kısmında bulunuyor ve kolay dolum için büyük bir bağlantı noktası kullanıyor. Özellikle hoşumuza giden şeylerden biri, motor gövdesinde bulunan tatlı suyla yıkanmış montaj parçası.Çünkü nakliye alanına erişirken işleri daha kolay hale getiriyor.

Yeni 2.1L modellerinin hepsi kolay kullanımlı bir yağ sistemine sahiptir.

Sıralı yakıt filtresi bulunması kolaydır ve gerektiğinde servis kontrolü yapılmalıdır.

Korozyona karşı koruma

Mercury'nin silindir bloğu ve kafaları, korozyondan korunmak için boya öncesi kromat dönüşüm işlemi görüyor. Daha sonra metal ve elektrikle kaynaştırılarak sert ve dayanıklı bir finiş için pişirilmiş özel bir elektro çökelme boyası ile kaplanıyor. Suya maruz kalan bileşenler, UV koruması sağlayan parlak bir yüzey için kaplamalı sunulmaktadır.

Mil Uzunlukları ve Dişli Oranları

Her üç versiyon da 20" şaft uzunluğunda standart olarak sunuluyor ve 2.07'den 1'e oranla bir redüksiyon dişlisi çeviriyor. Büyük pervane ihtiyacı olan daha ağır tekneler ise bu iki modeli Mercury's Command Thrust ile yükseltebilirler. 90 ve 115 modelleri ekstra uzun 25" şaftla sipariş edilebiliyor. Daha büyük vites kutusu 2.38-1 oranında bir oran sunuyor ve daha büyük bir pervanenin  ihtiyaçlarını desteklemek için daha büyük bir torpido ve yatakları bulunuyor. Standart boyutlu alt üniteden daha büyük kaldıraç ve direksiyon kontrolü sağlar.

Direksiyon Seçenekleri

Üç direksiyon çeşidi mevcuttur: mekanik kablo, hidrolik veya büyük bir direksiyon. Büyük direksiyon seçeneği, vites değiştirme, gaz kelebeği ve trim kontrollerini tek bir üniteye entegre eder. Özellikle, kullanıcıların motor devrini 10 rpm'lik artışlarla ayarlamasını sağlayan ayarlanabilir trol kontrolü gibi. Bu özellik, üç konumlu kilitleme direksiyon kolu ile birlikte kaptanın iş yükünü hafifletir ve hassas kontrol sağlar.

Gözlemler

Mercury, emisyon kontrolüne odaklanarak 75 ila 115 beygir güçlü motor hattını geliştirdi. Bu motor sınıfı küçük rekreasyonel teknelerin çoğunda iş görüyor.Son olarak, Mercury Marine, ürünlerinin tuzlu suya hazır hale getirilmesi için son on yılda çok çalışıyor. Yeni formüle edilmiş alaşımları, kaplamaları ve boyama prosedürleri, genel olarak ürünlerini piyasadaki gibi korozyona dayanıklı hale getirmektedir.

Türkiye'de satılan modeller farklılık gösterebilir.

Kaynak: Boattest.com

Leave a Reply

All fields are required

Name:
E-mail: (Not Published)
Yorum:
Type Code