Bu siteyi kullanmaya devam ederek, Şartlar ve Koşullarımızla çerez kullanımımızı kabul etmiş olursunuz.

No product at this time

Blog Yazılarımız

Evinrude E-TEC G2 175 Deniz Motoru Testi

Evinrude E-TEC G2 175 Deniz Motoru Testi

Evinrude E-TEC G2 175 HP deniz motoru, paslanmaz çelik parça ve elektrostatik olarak uygulanmış titanyum oksit kaplaması sayesinde olağanüstü korozyon direnci sunar. Her silindir maksimum verimlilik için kendi yüksek basınçlı yakıt enjektörüne sahiptir. Elektrik üretmek için hafif bir manyeto sistem kullanan bu cihaz, aküsüne özel 50 amperden maksimum 133 ampere kadar akım üretir.

Temel Özellikler

  • Düşük ve orta devirde yüksek tork
  • Ayarlanabilir güç yardımıyla entegre hidrolik direksiyon
  • Manyeto-stil alternatör kayışları ve kasnakları ortadan kaldırır
  • Dijital gaz kelebeği ve vites değiştirme
  • Çok renkli hafif polimer paneller
  • Otomatik düzeltme sistemi i-Trim 81 derece eğim
  • Dayanıklı vites kutusu (300 ile aynı)
  • Otomatik kışlama

SATIŞTAKİ EVINRUDE DENİZ MOTORLARINA GÖZ ATIN, TEKLİF ALIN.

Evinrude E-TEC G2 175 Özellikleri
Güç 175-hp
Motor Tipi 2 Zamanlı
Silindir Sayısı 6
Yerleşim Sıralı
Ağırlık 240,40 kg
Motor Hacmi 2,736 cc
Şaft Uzunlukları 20", 25"
CARB Derecesi 3 Yıldız
Yakıt 87 Oktan Benzin
Alternatör Çıkışı 133 A-(50 A ayarlı, 14 A boşta)

KAPTANIN RAPORU

Evinrude E-TEC G2 175 HP, 4 zamanlı motorlara kıyasla artan tork ve gelişmiş yakıt verimliliği özelliklerine sahiptir.

Genel Bakış

Evinrude, ilk teknik çiziminden itibaren direkt yakıt enjeksiyonlu modeli için yeni E-TEC G2 175 HP'yi tasarladı. 66 derecelik blok, silindirler ve yakıt enjektörleri en son teknoloji ve yakıt dağıtım sistemini optimize etmek için tasarlanmıştır. Ancak bu motordaki teknoloji buzdağının sadece görünen kısmı. E-TEC G2 serisinde daha büyük modeller gibi güç yardımı, otomatik trim, dijital vites değiştirme ve aynı ağır hizmet tipi vites kutusu ile entegre hidrolik direksiyon bulunuyor. Evinrude, bu motor için en iyi uygulamanın, orta veya çift konsollu tekneler ve tatlı su balıkçı tekneleri gibi offshore balıkçı teknelerine olacağını ve % 30 daha fazla maksimum torka ve sınıfın en iyi yakıt ekonomisine sahip olduğunu söylüyor. E-TEC G2 175 HP en güvenilir kanıtlanabilir egsoz emisyonlarına sahiptir. Son derece verimli E-TEC doğrudan enjeksiyonlu 2 zamanlı motor teknolojisi nedeniyle bu motor, yakıt ekonomisinde haklı bir ünvana sahip ve bu Key West 244CC gibi merkezi konsollar için iyi bir tercihtir. E-TEC G2 175 HP, bakım kolaylığına göre kıyaslarsak, benzer 4 zamanlı motora göre 100'den daha az parçaya sahiptir. Hiçbir müdahaleyi gerektirmez ve rutin bakım yapılması gdışında 5 yıl veya 500 saat sürebilir ve bir garantisi vardır.

Son derece verimli E-TEC direkt enjeksiyonlu 2 zamanlı teknoloji nedeniyle bu motor yakıt ekonomisinde bir aşamayı geçmiştir. Key West 244CC gibi merkezi konsollar için iyi bir tercihtir.

2 zamanlı E-TEC G2 175 HP, 4 zamanlı bir zamanlı motordan daha fazla tork ürettiği için, 175 HP motoru, bu Robalo R247 gibi çift konsollu tekneler ve su sporları için tercih sebebidir.

Ayırt Edici Özellikler

  • Düşük ve orta devirde yüksek tork
  • Ayarlanabilir güç yardımıyla entegre hidrolik direksiyon
  • Manyeto-stil alternatör kayışları ve kasnakları ortadan kaldırır
  • Dijital gaz kelebeği
  • Çok renkli hafif polimer paneller
  • Otomatik düzeltme sistemi i-Trim 81 derece eğim
  • Sağlam vites kutusu (tüm E-TEC G2 modelleri için 150 HP'den 300 HP'ye aynıdır) B
  • Otomatik kışlama
  • Su soğutmalı Motor Yönetim Modülü

Özelliklere Yakından Bakış

-Daha Fazla Tork

4 zamanlı motorlara kıyasla, Evinrude E-TEC G2 175 HP motorun güç bandından daha fazla tork üretir. Bu güç daha büyük merkez konsolları itme gücüne sahip olduğu anlamına geliyor. Alt ve orta devrelerde eklenen tork da, motorun bir tekneyi 4 zamanlı bir motora eşit gücüne kıyasla daha düşük devirde aynı düzlemde tutabileceği anlamına geliyor. Tuzlu su balıkçılığı yapanlar için bu yeni alanlara girmek, manevra kabiliyeti ile üst düzey olması anlamına gelir. Ayrıca farklı türde harcamaların azalması anlamına geliyor.

Her piston hareketinde yanma olayı ile E-TEC G2 motorları, krank milinin her dönüşünde güç üretir.

Şarj

Farklı bir güç türüne baktığınızda, E-TEC G2 175 HP motorun manyeto tarzı şarj sistemi, kayışlara veya kasnaklara duyulan gereksinimi ortadan kaldırır. Bakır sargı ve bir statoru kullanarak, 133 Amper güç sağlar; bunlardan 50'si aküyü şarj etmek ve onboard aksesuarlarda çalıştırmak için kullanılabilir. Sınıfındaki çoğu dıştan takma motordan çok daha fazla amper çıkışıdır.

E-TEC G2 175 HP motorunun manyeto tarzı şarj ünitesinde kayışların veya kasnakların olmaması, arıza şansının azalması demektir.

Motor bloğu

Daha önce belirttiğimiz gibi, yeni Evinrude E-TEC G2 motorları yeni tasarlanmış bir güç ünitesine sahip. 667 derece (2.7 litre, 274 cc) 66 derecelik V şekilli alüminyum blok, 3.386 "x 3.100" (86mm x 78.7 mm) delikli ve darbeli bir yapıya sahiptir. Korozyona karşı direnci arttırmak için, çok sayıda komple parça paslanmaz çelik kullanılmış ve orta bölüm gövdesi ile egzoz sistemi elektrostatik olarak uygulanan titanyum oksit ile kaplanmıştır.

Egzoz adaptörü titanyum oksit kaplama ile korozyondan korunmaktadır.

Doğrudan Yaklaşım

Her E-TEC G2 motoru doğrudan yakıt enjeksiyonu ile maksimum verim elde etmek üzere tasarlanmıştır. Sözcüklerin ima ettiği gibi, her silindir kendi enjektörüne sahiptir ve altı buji, yanma kalitesini artırmak için enjektörlere yakın konumlandırılmıştır. Motor Yönetim Modülü (EMM), hava ile yakıt karışımının her türlü şartlar için optimum sistemde sağlamak amacıyla yakıt dağıtımı da dahil olmak üzere motorun çalışma işlevlerini kontrol eder.

Üç bujinin yerini not edin. Her biri yakıt enjektöründen hemen sonra.

Bu kesit, yakıt talebine ayak uydurabilmek için yakıt enjektörünün nasıl çalıştığını ve dakikada 6000 devir çalıştığını gösteriyor.

Bu fotoğraf, hava-yakıt karışımını buji ateşlemeden önce sıkıştıran silindiri göstermektedir. Enjektörün bujiye yakın olması daha verimli bir yanma yaratır.

Bu E-TEC G2 175 HP motorun beyin, Elektronik Yönetim Modülü veya EMM, yakıt enjeksiyonunu ve motor fonksiyonları kontrol eder.

Kolay Yakıt Dolumu

Şimdi E-TEC G2 175 HP'yi en üstten başlayarak yakından inceleyelim. Üst paneli çıkarmak için tetiğe sahip mandalı bıraktıktan sonra, en büyük kurulu tank olan iki zamanlı 11.35 litrelik madeni yağ kısmını kolayca görebilir. Evinrude, sahibinin bir depoyla yaklaşık 50 saatlik kullanıma varabilmesi gerektiğini söylüyor. Çoğu geleneksel dıştan takma motorlarda, teknede bir yere kurulu bir uzaktan tank bulunur. Ayrıca, üst panelin altında, akü ölürse motoru hızlandırmak için kullanılabilen direkler bulunur.

Motorun üst paneli söküldüğünde, iki zamanlı yağ deposu için sarı kapak ve motoru çalıştırmak  için direkler görüyoruz.

Sancaktan Kontrol

Motorun sancak tarafından polimer panelini çıkardığımızda yağ deposu gördüğümüz ilk şeydi. Yukarıda belirtildiği gibi, 11.35 Litrelik üst kısmında, dümene seviye bilgisi veren bir dijital sensör birimi bulunur. Sensörün hemen yanında, yedek sigortayı içeren suya dayanıklı bir sigorta kutusu bulunur. Sancağa doğru ilerleyen motorun marş motorudur.

2 zamanlı motor yağı için beyaz 11.35-Litrelik depo, tekrar doldurulmaya ihtiyaç duymadan 50 saat iş görmelidir. İleriye doğru, kırmızı oklarla gösterilen anahtarlar trim içindir.

Dijital yağ seviyesi sensör birimi deponun üstünde, hızlı müdahale için sigorta kutusu etiketlenmiştir.


Liman Tarafından Kontrol

Motorun bağlantı tarafındaki panel çıkarıldıktan sonra şişeyi üç yakıt enjektörünün ve bujinin hemen öncesinde gördük. İleriye doğru ilerlemek için yakıt su ayırıcı, yakıt pompası diyaframı ve yakıt buharı ayırıcısı var.

Yakıt enjektörlerinin ilerisi, alt ünite dişli yağı deposudur. Evinrude, açık renkli bir kap kullandığından, motor sahibi madeni yağın kirlenmiş olup olmadığını çabucak görebilir.

Buhar kilidinin büyük bir endişe haline gelmesi üzerine Evinrude, motoru yakıt-buhar separatörü ile donatarak akıllıca bir çözüm üretmiş.

Orta Kısım Geliştirildi

Evinrude'nin E-TEC G2 orta bölümü, dıştan direksiyon sistemlerinde önemli bir tasarımın öncüsüdür. Bağlanacak harici kabloların olmadığı bu tasarımda, hidrolik direksiyon ünitesi orta bölüm mahfazasına entegredir. Hidrolik hatlar, standart boyutlu bağlantı parçaları ve Evinrude'un Dinamik Servo Direksiyonuyla orta bölgeye bağlanır. Orta bölüm aynı zamanda i-Trim sistemi için hidrolik mengeneleri de barındırır ve motoru daha iyi destekler. Kayma ya da demirleme esnasında tuzlu sudan tamamen çıkması için 81 derecelik bir düzeltme yapmasına izin veren oldukça büyük bir trime sahiptir. Üstte, patentli Çift Eksenli Arma tüpü tüm kabloları ve kablo demetlerini barındırır. Sonuç, özellikle çoklu motorlar takıldığında çok daha temiz bir kıç anlamına geliyor.

Dinamik Servo Direksiyon (DPS), tuzlu sudan koruyan ve harici kablolara olan ihtiyacı ortadan kaldırarak, bu kısmı G2'nin gelişmiş orta kesiminde tutar.

Alttan, daha büyük çaplı trim, eğildiğinde motor için daha iyi destek sağlar. Yukarıda, donanım aksesuarları her iki taraftan da Temizleme Arkalığı Borusuna akabilir.

Otomatik düzeltme sistemi i-Trim

Yeni Vites Kutusu

Tüm E-TEC G2 motorlarında SLX vites kutusu bulunur. Motorun dönebileceği daha büyük pervaneleri barındıracak, daha geniş bir havalandırma önleme plakası vardır. Ön kenar su içinden daha fazla hidrodinamik verimlilikle veya herhangi bir yabani otla dolabilir, bu yöntemle alt birimin her iki tarafındaki su alıcılarının tıkanmaması amaçlanmaktadır. İskele, pervanenin torkunu dengelemek için bir kamber ile tasarlanmış olup, ayarlanabilir kulakçık ihtiyacını ortadan kaldırır. E-TEC G2 175 HP, alt ünitede 2.17: 1 redüksiyon dişlisi ile birlikte gelir ve 20 "(50.8 cm) ve 25" (63.5 cm) şaft uzunluklarında mevcuttur. İçeride, SLX vites kutusu açık deniz araçlarının ataklarına dayanacak dişlilere sahiptir. 

E-TEC G2 175 HP motorundaki SLX vites kutusu, tüm E-TEC G2 modellerinde 150 HP - 300 HP arasında aynıdır.

Dijital Vites ve Gaz Kelebeği

E-TEC G2 175 HP, dijital vites değişimi ve gaz kelebeği ile standart olarak gelir ve vites modülü  SLX vites kutusunun ön bölümünde bulunur. Dijital vites değiştirme sistemi, dişlileri değiştirirken çoğu konvansiyonel motorla duyulan "tıkanıklığı" ortadan kaldırır. Buna ek olarak, dijital kontrolleri kullanmak, korozyona maruz kalan uzun kabloları ve bağlantıları ortadan kaldırır. Dijital kontroller aynı zamanda çok motorlu sahiplerine motorlarını kolaylıkla senkronize edebilme imkanı tanır.

Daha sağlam dişlilere sahip olmanın yanı sıra, SLX vites kutusu dijital vites modülünü de içeriyor.

Dijital vites modülü tahrik milinin önünde bulunur ve motoru düzgün şekilde vitese geçirmek için sinyal alır.

Evinrude ICON dijital vites ve gaz kelebeği kaptanın parmak uçlarında tam kontrol sağlar.

Kolay Bakım

Evinrude E-TEC G2 otomatik kışlama özelliğine sahiptir. Sezonun sonunda otomatik kışla fonksiyonunu çalıştırın ve hepsi bu kadar. Beklenmedik sıcak bir gün ortaya çıkarsa, motor kolaylık kışlama modundan çıkarılabilir ve hava sıcaklığı tekrar düştüğünde eski moduna geri alınabilir. Motorun arkasında ayrıca tatlı suyla yıkanmasını kolaylaştırmak için bir bahçe hortumunu kabul eden dişli bir giriş bulunmaktadır.

Servis

E-TEC G2 175 HP motorunun beş yıl veya 500 saat (hangisi önce dolarsa) Türkiye resmi dağıtıcısı Depar Motor A.Ş tarafından garanti altındadır.

Renk Seçenekleri

Evinrude E-TEC G2'ler ve piyasadaki diğer dıştan takma motorlar arasında parçaları en belirgin farklı olan modellerdir.. E-TEC G2'lerin, çeyrek dönüş tarzı tutturucularla sabitlenmiş hafif polimer yan panelleri ve yerine oturan hafif bir üst paneli vardır. Bireysel paneller, geleneksel cowling'lerden çok daha hafiftir ve Mossy Oak da dahil olmak üzere beş renk seçeneğine sahiptir.

7 farklı panel seçeneği ve 14 aksan mevcuttur, tam anlamıyla yüzlerce özelleştirme seçeneği vardır.

Garanti Şartları

5 yıllık motor ve azalmayan korozyon garantisi bulunmaktadır.

Bu Özellikleri Dikkate Alın

3 adet ICON seçeneği

Joystick Bağlantı İstasyonu

i-dock

Düğmeler, kullanıcının Icon 3.5 CS Renkli Ekranındaki işlevleri arasında ilerlemesine izin verir. Icon Touch 4.3 CTS, iki motora kadar çalışacak şekilde tasarlanmış 4.3 inç (10.9 cm) renkli dokunmatik ekrandır.

Daha büyük Icon Touch 7.0 CTS, 7 "(17.8 cm) ölçer ve dört motor, dört yakıt tankı ve üç su tankına kadar izler.

  • Akıllı telefona veya tablete veri sağlayan E-Link kablosuz hub

E-Link, akıllı bir telefon ile motor işlevlerine kontrol etmeyi imkan tanıyor.

Son Söz

Evinrude E-TEC G2 175 HP, merkez konsollu ve diğer tip teknelerin sahiplerine de uygundur. Açık denizde offshore koşullarıyla mücadele ederken bu motordaki tork ve yakıt verimliliği avantajlarından bahsettik. Sürüş kabiliyeti açısından, entegre hidrolik direksiyon, otomatik trim, dijital vites değiştirme ve gaz kelebeği kontrolü ile standart olarak gelen bu sınıfta bildiğimiz tek motor. Hiçbir müdahaleye gerek duymaması ve garanti aralığı 5 yıl veya 500 saat olması motoru daha da kolaylaştırıyor.

Kaynak:Boattest.com

Not: Buradaki yazan özellikler ülkemize ithal edilen versiyonlarla farklılık gösterebilir.

Leave a Reply

All fields are required

Name:
E-mail: (Not Published)
Yorum:
Type Code