Bu siteyi kullanmaya devam ederek, Şartlar ve Koşullarımızla çerez kullanımımızı kabul etmiş olursunuz.

No product at this time

Blog Yazılarımız

3D Baskı Örnekleri ve Uygulamaları-3

3D Baskı Örnekleri ve Uygulamaları-3

3D yazıcı uygulama alanları hızlı prototipleme, mimari ölçekli modeller ve maketler, 3D baskılı protezlerden oluşur.

3 boyutlu baskının diğer örnekleri arasında paleontolojideki fosilleri yeniden inşa etmek, arkeolojide eski eserleri çoğaltmak, adli patolojide kemiklerin ve vücut parçalarının yeniden yapılandırılması ve olay yeri incelemelerinden elde edilen ağır hasarlı kanıtların yeniden yapılandırılması aynı zamanda yer alıyor.

Eğitim
Eğitimciler ve öğrenciler sınıfta uzun süredir 3D yazıcı kullanıyorlar. 3D baskı, öğrencilerin fikirlerini hızlı ve ekonomik bir şekilde hayata geçirmelerini sağlar.

İlkokullar ve Liseler
3D yazıcı üreticileri eğitimde daha doğrudan bir rol üstlenmiştir. Şirketler genellikle teknolojiyi tanıtmak için programlar yapıyorlar. Bu programlar, okullarda sınıf içi kullanım için 3D yazıcılar hazırlamanın daha uygun bir yoludur.

Eğitim Projesi Oluşturma gibi programlar, okulların katkı maddesi üretim teknolojilerini müfredata entegre etmelerini ve maliyetlerinin sıfır civarında sağlanmasını sağlar. Proje, öğretmenlerin kullandıkları deneyimle ilgili bir blog gönderisi veya ders için bir ders planı örneği karşılığında okullara bir 3D yazıcı ödünç verir. Bu, şirketin 3D yazıcıların bir eğitim ortamında neler yapabileceğini göstermesini sağlar.

Benzer şekilde, bazı şirketler okullara ders planları sunmakta, çocuklara bunları nasıl kullanacaklarını (ve bazen de geliştireceklerini) öğretmektedir. Birçok okulun bu alanda yoğun deneyime sahip personel sahibi olmadığı için bu önemlidir.

Benzer şekilde, Kidesign gibi birçok eğitim şirketi, yazıcı üreticileri ile birlikte, Kiddeville gibi projeleri çok özel amaçlarla oluşturmaya çalışıyor. Bu proje, öğrencilerin bir şehrin ölçekli modelinin unsurlarını tasarladıkları ortak bir tasarım projesidir. Bu tür projeler süresince, öğretmenler araştırma, geliştirme ve baskı yoluyla onlara rehberlik eder. Bu tür programlar çok daha spesifik bir hedef ve normal sınıfların sahip olmadığı bir odak seviyesini verir.

Üniversiteler

Üretime özgü katkılar oldukça yeni bir gelişme olsa da, üniversiteler diğer disiplinlerde uzun zamandır 3D yazıcı kullanıyor. 3D baskı ile ilgilenmek için yapabileceğiniz birçok eğitim kursu bulunuyor. Üniversiteler, 3D baskıya belirli bir aşamada uygulanabilecek CAD ve 3D tasarım gibi 3D baskıya bitişik olan şeyler hakkında kurslar sunmaktadır.

Prototipleme açısından birçok üniversite programı 3D yazıcıya yöneliyor. Bir mimari veya endüstriyel tasarım üzerine uzmanlaşmalar görülmektedir. Baskılı prototipler, sanat, animasyon ve moda çalışmalarında da oldukça yaygındır.

Farklı meslek dallarında araştırma laboratuvarları, fonksiyonel kullanım için 3D baskı kullanmaktadır. Birçok çalışmada halen modelleri için yazıcılar kullanıyor olsa da, tıp ve uzay mühendisleri bunları yeni teknolojiler oluşturmak için kullanmaya çalışıyorlar. Tıbbi laboratuvarlar her türlü biyo-yazıcıyı üretip ve protezler için tasarım yapmaktadır. Mühendisler benzer şekilde, tasarımlarını otomobil ve uçak modellerini yazdırmaktadırlar.

Atölyeler ve Çevrimiçi Kurslar

Eğitim ortamı sadece kurumsal ve okullarla sınırlı değildir. Katkı üretimiyle ilgili öğrenebileceğiniz birçok başka yol daha var. Giderek daha popüler olanlardan biri, çevrimiçi yapmaktır. Çevrimiçi çalışmaları desteklemek için, birçok şirket 3D yazıcılar ve ilgili teknoloji için indirim fırsatları sunmaktadır. Böyle bir anlaşma, Coursera’nın çevrimiçi sınıflarında bulunmaktadır.

YouTube videolarını izleyerek kendiniz ücretsiz olarak da öğrenebilirsiniz. Birçok YouTuber ve çevrimiçi eğitmen, 3D yazıcıları bir araya getirmekten ve ücretsiz dersler sunuyor.

Metal yazıcılar pahalı ve bunları çalıştırmadan önce eğitime ihtiyacınız bulunuyor. Havacılık / Savunma, Güç Üretimi ve Elektronik üreticileri iki gün süren derinlemesine eğitim sonrası  3 boyutlu baskı teknolojileri hakkında detaylı bir genel bakışa sahip olmanın ardından prototip yapımında ve üretimde metal yazıcıların nasıl kullanılacağı üzerine yoğun bir uygulamalı müfredata devam etmektedir. Bunun gibi kurslar daha profesyoneldir ve çoğu zaman sadece bireylere değil işletmelere hitap eder. Normal tüketicinin erişiminin olduğu ekipmanı kullanmayı öğrenmek için harika bir yer olabilir.

Hızlı prototipleme
Üreticiler prototip oluşturmak için tasarım süreçlerinde uzun süre 3D yazıcı kullandılar. Bu amaçlarla 3D yazıcıların kullanılması hızlı prototipleme olarak adlandırılır.

Neden Hızlı Prototipleme için 3D Yazıcılar kullanmalı?
Kısacası: Hızlı ve nispeten ucuz. Nike prototip oluşturmak için 3D yazıcılar kullanıyor. Ellerinde tutabilmeleri için, bir prototip üzerinde binlerce dolar harcarlardı (ve haftalarca beklerlerdi). Şimdi, maliyetin sadece bir küçük bir kısmı ve 3D dosyasına yapılan değişiklikler anında uygulanabilir ve prototip aynı günde tekrar basılabilir.

Havacılık
Havacılık endüstrisi şu anda birçok farklı biçimde 3D baskı kullanıyor. Boeing, basılı parçaların ve uçakların potansiyelini uzun zamandır araştırıyor. 2015 yılında Boeing'in uçaklarında 20.000'den fazla 3D baskılı parçanın uygulandığı tahmin ediliyor. Boeing ayrıca metal baskı da kullanıyor. 787, tonlarca baskılı titanyum parçasını kullanıyor ve bu da şirketin uçak başına 2 - 3 milyon tasarruf ettiği anlamına geliyor

Benzer şekilde, 3D yazıcı tedarikçisi tarafında, özellikle uçak üretimi için makineler üretmede bir niş oyma şirketleri var. Böyle bir makine, sonsuz bir yapı mekanizması kullanan Stratasys’ın H2000’idir.

Uzay
3D baskının hayal edilebilecek en çılgın şekilde uygulandı örnekleri görmek istiyorsanız, havacılık endüstrisinden başka bir yere bakmayın. Materyallerden konsept yazıcılara kadar, yıldızlararası keşif yapmaya kadar tüm alandaki en ilginç ve en son araştırmalardan bazılarını yapıyorlar.

Uzay yolculuğu, ultra dayanıklı bir dış cephe gerektirir. NASA gibi çoklu organizasyonlar 3D yazıcılar kullanarak servislerde koruma sağladı.

Araştırmacılar ayrıca materyalleri daha erişilebilir hale getirmek için yollar üzerinde çalışıyorlar. Northwestern Üniversitesi, dünya dışı toprağı yazdırılabilir parçalara çevirmek için bir konsept sundu. Geliştirdikleri baskı yöntemleri, yazıcıların bol miktarda malzeme üretmesini sağlar.

Benzer şekilde, Ottawa Üniversitesi'ndeki araştırmacılar bu fikri, ay toprağı işleyen kendi kendini kopyalayan yazıcılar önererek bir adım daha ileri götürdüler. Bu yazıcılar, bir konsept olsa da, bir ay görevi için gerekli olan inşaat malzemeleri ve ekipman miktarını katlanarak azaltabilir. Aslında, daha fazla makine üretmek için yazıcıyı orada bırakabilirler.

İnşaat
Binaları basabilir misiniz? Apis Cor gibi şirketler büyüleyici sonuçlar üretiyorlar. Şirket, 24 saat içinde bir ev basabileceğini iddia ediyor.

Benzer şekilde, Çin gibi ülkelerde inşaatta 3D baskı ile deney yapıyorlar. Shanghai merkezli WinSun tarafından yapılan bir proje, ev başına 4.800 dolarlık konutlar için geri dönüştürülebilir malzemeler kullanıyor. Bu durumda, tüm parçalar önce ve sonra ayrı olarak yazdırılıyor.

Büyük inşaat projeleri büyük bir inşaat alanı gerektirdiğinden, şirketler kutunun dışında düşünmek zorunda kaldılar. Örneğin yerinde robotlar, yazıcıları kablolara monte ederek ve süreci insansız hava araçlarıyla izleyerek artan yapı birimleri konseptiyle çalışıyorlar. Bu kavramlar zaman içinde hızla gelişiyor, ancak gidecekleri çok uzun bir yol var.

Kontur işçiliği
Kontur işçiliğinin öncüsü, USC'nin Dr. Behrokh Khoshnevis, ev yapımı için katkı maddesi üretiminin gücünü artıran bir yöntem geliştirdi. Kontur işçiliği esasen evler gibi büyük yapıların inşasını otomatikleştirmek için bir robotik cihaz kullanıyor. Bu cihaz, beton ekstrüzyonla duvar katmanlarını katmanlara yazdırır. Duvarlar, robotik bir mala ile yapıldıkça düzleştiriliyor.

Mimari
Mimarlar 3D baskı teknolojisinin ilk uygulayıcılarından biriydi. Mimarların çalışmalarını fiziksel bir ölçek modeli olarak sunmaları gerektiğinde, 3D baskı her zaman bunu yapmanın hızlı ve verimli bir yolu olacaktır. 3D yazıcılar, müşterilerin tasarımlarını görselleştirirken insan gücünü ve zamanını azaltmaya yardımcı olur.

Tüketici ürünleri
Prototipleme hala yazıcıların bir numaralı kullanımı olsa da, 3D yazıcılarla son kullanıcı ürünleri üreten birçok şirket var.

Mobilya

Steelcase gibi şirketler, baskı yapmak ve yeni tekniklere yatırım yapmak istiyorlar. MIT ile birlikte, UV'yi arzu edilen şekillere kürlemek için harika ve yeni bir yol gösterdi. Bunu bir mobilya imalat tekniğine dönüştürmeyi umuyorlar.

Bu yazıcılar ayrıca malzemelerin yeniden kullanılmasına izin veriyor. Hollandalı tasarımcı Dirk van der Kooij’in 3D baskılı sandalyeleri birkaç saat içinde basılmaktadır. Dayanıklı ve şık bir mobilya parçası olan Endless Chair'ı yaratmak için eski buzdolaplarından geri dönüştürülmüş plastik kullanıyor.

Aydınlatma

3D baskı kullanan birkaç tasarımcı aydınlatma armatürleri ve abajur bulunuyor. Şu an itibariyle, seri üretim yok. Hollandalı V3RS 'U-TL kolye lambaları, aydınlatma çözümleri için benzersiz bir şekil sağlayan, floresan bir tüpün etrafını sarıyor. Herhangi bir odanın tasarımına ekstra güzellik katan çiçek ya da diğer şekilleri alabilirler.

Katkı üretimi ayrıca ampuller ve LED'ler için optiklerin geliştirilmesini sağlamıştır. Luxexcel’in baskı optiğindeki çalışmaları çeşitli LED lambaları ve dizileri için kullanılıyor. Işığı yansıttığımız ve değiştirdiğimiz yolu değiştiriyor.

Aksesuarlar / takı

3D yazıcılar, günlük yaşamlarımız için biblolar ve küçük eklentiler yapmak için mükemmeldir. Mücevherat baskısı belki de bunun en güzel örneğidir. Bu 3D baskıda başka bir niş alandır. Solidscape S300 gibi yazıcılar, mücevherat üretmek için kullanılan balmumu kalıplarını oluşturmak için idealdir. Solidscape aslında pazarın orada olduğunu gösteren bu tür makinelerden oluşan bir çizgiye sahip.

Tıbbi
3D baskının medikal kullanımı için bakış açısı, uzmanların 3D baskıyı daha gelişmiş şekillerde kullanmaya başlamasıyla son derece hızlı bir şekilde gelişmektedir. Dünyadaki hastalar, daha önce hiç görülmemiş olan 3D baskılı implantlar ve protezler sayesinde daha iyi bir bakım kalitesi yaşamaktadır. 3D kalemler bile ortopedik cerrahide yardımcı olmaktadır.

Biyo-baskı

İki binlerin 3D baskı teknolojisinin başında, biyoteknoloji firmaları ve akademisyenler tarafından, organ ve vücut parçalarının mürekkep püskürtmeli teknikler kullanılarak oluşturulduğu doku mühendisliği uygulamalarında kullanılabilecekleri bulunmuştu. Canlı hücrelerin katmanları bir jel ortamı üzerine biriktirilir ve üç boyutlu yapıları oluşturmak için yavaşça oluşturulur. Biyo-baskı terimi ile bu araştırma alanına işaret ediyoruz.

Diş
Diş endüstrisi, 3D baskılı ürünleri hızlı bir şekilde kapsıyor. AM, diş hekimlerinin ısırık atelleri, gece koruyucuları protezleri ve taçlar yapmasına izin verdi. Aslında, EnvisionTEC Vida gibi diş yazıcıları için bir pazar var. Bu yazıcılar, diş hekimlerinin, müşterilere ihtiyaç duydukları her zamanki maliyetlerin bir kısmına ihtiyaç duydukları şekilde, el aletleri uygulamalarına izin veriyor.

Gıda
Katkılı üretim, gıda endüstrisini uzun zaman önce işgal etti. Food Ink ve Melisse gibi restoranlar bunu dünyanın her yerinden müşterileri çekmek için benzersiz bir satış noktası olarak kullanıyorlar.

3D Printing, garip türde yiyeceklerin ortaya çıkmasına izin veriyor. Şekil değiştiren ya da saydam makarnalar yakın zamanda size yakın bir mağazada bulunabilir. NASA bile uzaydaki pizzayla harekete geçiyor.

Moda
3D baskı moda dünyasının çevresiydi. Aspiring tasarımcıları uzun zamandır potansiyelini kullanmaya çalışıyorlar.

Tasarımcılar üretim ve perakende sistemini sarsabilecek araçlar yapıyorlar. Danit Peleg, gelecek için keskin bir gözle bakan bir moda tasarımcısı. 3D baskının modaya dönüştürülmesi yeni bir şey değilken, web sitesinde kullandığı tüketici modeli son derece zekice. Web sitesinde, kullanıcılar kendi ceketlerini tasarlayabilir ve birkaç tıklamayla basabilir, takabilir ve teslim alabilirler.

Etrafa bakıldığında, 3D baskılı moda büyümesini görebilirsiniz. 3D basılmış haute couture'ın öncüsü sayılan Iris van Herpen, i.Materialize ile işbirliği yaparak elbiseler yazdırıyor.

Adidas Futurecraft 4D 3D baskılı bir tabana sahiptir. Adidas, DLS 3D baskı sürecini kullanmak için Carbon ile anlaşmalar yaptı. Bu tarz yeni imkanlara ilgi duyan büyük şirketler kaçınılmaz bir büyüme dalgasının göstergesidir.

Leave a Reply

All fields are required

Name:
E-mail: (Not Published)
Yorum:
Type Code