Bu siteyi kullanmaya devam ederek, Şartlar ve Koşullarımızla çerez kullanımımızı kabul etmiş olursunuz.

No product at this time

Blog Yazılarımız

3D Yazıcı Endüstrisi-2

3D Yazıcı Endüstrisi-2

Dünya çapında 3D baskı endüstrisinin 2013 yılında elde ettiği cironun 3.07 milyar $ 'dan 2018 yılına kadar 12.8 milyar dolara büyümesi ve 2020 yılına kadar dünya çapında 21 milyar dolar ciroyu aşması bekleniyor. Gelişen 3D baskı teknolojisi neredeyse her büyük sektörü dönüştürecek ve gelecekte yaşadığımız, çalıştığımız ve oynadığımız yolları tamamıyla değiştirecek.
Kaynak: Wohlers Raporu 2015

3D baskı endüstrisi, birçok teknoloji ve malzeme biçimini kapsamaktadır. Çoğu insan 3D baskıyı düşündüğünde basit bir masaüstü 3D yazıcıyı gözünde canlandırrr, ancak bu buzdağının sadece görünen kısmıdır. 3D baskı metallere, kumaşlara, bioloji ve diğer tüm endüstrilere ayrılabilir. Bu nedenle, onu sayısız farklı uygulamalarla farklı sektörlerden oluşan bir kümelenme olarak görmek önemlidir.

2017'nin ilk yarısında, Sculpteo'nun 3D baskı durum raporu, endüstriyel sektörlerde çektiği fotoğraf şu şekildeydi:

Tüketici Malları (% 17)
Endüstriyel Ürünler (% 17)
Yüksek Teknoloji (% 13)
Hizmetler (% 9)
Sağlık sektörü (% 7)


2017'nin üçüncü çeyreğinde, Materialise, yazılım, tıbbi ve imalat bölümleri için gelirlerinin artırdığını bildirdi. Bir önceki yıla göre toplamda 6 milyon dolarlık bir artışa işaret ediyordu. Bu alan genişledikçe sektördeki aynı artan uygulamaların göstergesidir.

3D baskı, işletmelerin günlük operasyonları ile daha da iç içe geçiyor. Genel bakış açısından, CEO'lar kesinlikle 3D baskıyı bir avantaj olarak görüyorlar. 2018'de % 72'lik bir artış beklemektedir. Bu aşamada, çoğu şirket öncelikle araştırma ve geliştirme ve prototipleme üzerine odaklanmaktadır.

FFF / FDM 3D yazıcılar, SLS ile birlikte en çok kullanılan 3D yazıcılardır. Bununla birlikte, yıllar boyunca metal baskıya olan talep yükseliyor. Araştırma ve Geliştirme'nin imalata olan desteği ile metal baskıya olan yönelimin artması beklenmelidir. Google ve General Electric gibi şirkeltler çeşitli teknolojilere yatırım yaparken muhtemelen metal baskının gelecekteki potansiyelini de gördü.

Leave a Reply

All fields are required

Name:
E-mail: (Not Published)
Yorum:
Type Code