Ürün yok
Fiyatlara tüm vergiler dahildir.
0850 303 1 456 ; +90 532 171 48 64
2016'dan Bu Yana Güç Sizinle! İster WhatsApp'tan mesaj gönderin, ister arayın !
Aynı diğer motorlar gibi, deniz motoru da bir enerji türünü mekanik enerjiye dönüştürmek için kullanılan makinelerin genel adıdır. Örneğin pnömatik motorlar sıkıştırılmış havayı kullanarak mekanik enerji yaratır. Elektrik motorları ise elektrik enerjisini mekanik enerjiye dönüştürür. Kullanılan sisteme göre değişmekle birlik...
Aynı diğer motorlar gibi, deniz motoru da bir enerji türünü mekanik enerjiye dönüştürmek için kullanılan makinelerin genel adıdır. Örneğin pnömatik motorlar sıkıştırılmış havayı kullanarak mekanik enerji yaratır. Elektrik motorları ise elektrik enerjisini mekanik enerjiye dönüştürür. Kullanılan sisteme göre değişmekle birlikte, deniz motorları da aynı prensip doğrultusunda çalışır. Genel bir tanım yapmak gerekirse, deniz motorları, bir gemiyi veya tekneyi suda itmek için kullanılan mekanizma veya sistemin adıdır. Gemi ve teknelerin çoğu, pervanelerini çeviren bir elektrik motoru kullanır. İşte bu elektrik motoru, deniz motoru modellerinin çoğunda mevcuttur. Elbette, tercih edilen teknolojiye bağlı olarak farklı sistemler de kullanılabilmektedir.
Deniz motoru modelleri, büyüklüğüne ve tasarımına göre üç farklı kategoriye ayrılır. Bunlar elektrikli dıştan takma motorlar, dıştan takma deniz motorları ve içten takma deniz motorları şeklindedir. Küçük teknelerde çoğunlukla dıştan takma deniz motorları kullanılır. Buhar, gaz, su türbinleri ve hatta nükleer enerji ile çalışan deniz tahrik motor sistemleri de mevcuttur. Dıştan takma deniz motoru modelleri, teknelerin dışına yerleştirilecek şekilde tasarlanmış, motor, vites kutusu ve pervane içeren bağımsız bir üniteden oluşan bir itme sistemidir. Bunlar, küçük tekneleri itmek için kullanılan en yaygın yöntemdir. Dıştan takmalı deniz motorları itme yönünü kontrol edecek şekilde tasarlandığından, itme gücüne el olarak direksiyon kontrolü de sağlarlar.
Hatta motor çalışmadığında dahi bir dümen olarak kullanılmaları mümkündür. Dıştan takma deniz motorları, içten takma motorların aksine, bakım ve onarım işlemleri için kolayca çıkarılabilirler. Bu açıdan daha pratik ve kullanışlıdırlar. Ancak içten takma motorlar daha fazla itme gücü üretebilir. Deniz motoru fiyatları, motorun çalışma sistemine, ürettiği itme gücüne ve kapasitesine göre değişir. İhtiyaçlarınıza uygun modeli belirlemek, bu nedenle büyük önem taşımaktadır. Fiş Jeneratör, uygun fiyatlı, kaliteli ve her ihtiyaca hitap edebilen deniz motoru modelleri ile hizmetinizdedir.
Alt Kategoriler
Dıştan takma deniz motoru modelleri, teknelerin dışında kullanılan ve kendi muhafazaları olan motor çeşitleridir. Motor, vites kutusu ve pervane bağımsız bir ünite olarak bir muhafaza içine yerleştirilir ve teknelerin arka kısmına takılır. Dıştan takmalı deniz motorları, küçük teknelere itme gücü sağlamak için kullanılan en yaygın yöntemdir. Sadece itiş gücü değil, yön kontrolü de sağlarlar. Kendi etraflarında dönebilecek şekilde tasarlandıkları için, dış deniz motorları bir direksiyon olarak da kullanılabilir. Aynı şekilde, deniz motoru çalışmazken dahi bir dümen olarak kullanılmaları mümkündür. Diğer deniz motoru modellerine kıyasla en büyük avantajı, bakım ve onarım kolaylığıdır. Kolayca çıkarılıp yeniden takılabilirler.
Deniz motoru parçaları ve sağlanan itme gücü, modelden modele değişiklik gösterir. Bu motorlar elektrikle, su jeti sistemiyle, propanla veya benzin/dizel gibi yakıt kaynaklarıyla çalışabilir. Elektrikli deniz motorları sessizdir ancak sağladıkları güç çok fazla değildir. Beygir gücü bakımından avantaj, benzinli motorlara aittir. Bunlar 15 – 135 beygir gücü arasında itme gücü sağlayabilir. Deniz motoru seçerken, ihtiyaçlara göre karar vermek gereklidir. Fiş Jeneratör, dünya markalarına ait dıştan takma deniz motorlarını stoklarına eklemiş ve uygun fiyatlarla satışa sunmuştur. Doğrudan web sitemiz üzerinden sipariş vermeniz mümkündür. Türkiye’nin neresinde olursanız olun, siparişiniz kısa bir süre içinde adresinize teslim edilecektir.