Bu siteyi kullanmaya devam ederek, Şartlar ve Koşullarımızla çerez kullanımımızı kabul etmiş olursunuz.

No product at this time

Blog Yazılarımız

Güneş enerjisi gerçekleri

Güneş enerjisi gerçekleri

Güneş enerjisi hakkında bir sürü soru geliyor, doğal olarak. Gerçekten çok, onlara cevap vermeye adanan yeni bir yazı serisi yazmaya karar verdik. Işık Gerçekleri Tanıtımı - güneşin her şeyini sormanıza ve ihtiyacınız olan bilgiyi bulabileceğiniz bir yer.  

S: Güneş panelleri nasıl çalışıyor?

C: Bunu dört adıma ayıralım:

1) Güneş panelleri fotovoltaik (FV) hücrelerden oluşur ve bu hücreler yarıiletken olarak adlandırılan malzemelerin bir araya gelmesi bile oluşmaktadır. Gün boyunca güneş hücreleri güneş ışığı parçacıklarını emip doğru akım (DC) elektriğe dönüştürür.

2) DC akıminverter adı verilen bir aygıta gider ve burada cihazlarınızı ve evinizi beslemek için kullanılan standart elektrik olan alternatif akıma (AC) dönüştürür. İnverter genelde bir dış duvara veya garaja yani kapalı bir noktaya monte edilir.

3) AC akım, daha sonra inverterden elektrik panelinize (ayrıca şalter kutusu olarak da adlandırılır) ve daha sonra lambalarınıza ve aletlerinize güç sağlamak için sisteminize gider.

Kullandığınız enerji sayacınız tarafından ölçülür ve güneş enerjisi sisteminiz ihtiyaç duyduğunuzdan daha fazla güç ürettiğinde bu sayaç geriye doğru döner. Şebeke bağlantılı (on-grid) değil de şebekeden bağımsız bir enerji sistemine sahipseniz (off-grid) gelen DC akım olarak depolanır. İhtiyaç anında inverter üzerinden AC akım verilerek sisteminize enerji sağlar.

Electric Meter Runs Backwards

 

4) On-Grid sistemlerde şebekeye sürekli bağlı olursunuz, fazla üretilen enerjiyi depoladığınızı düşünürsek geceleri şebekeden elektrik almıyorsunuzdur. Gün içinde tükettiğiniz enerji ürettiğinizden fazlaysa şebekeden elektrik çekeceksinizdir.

Leave a Reply

All fields are required

Name:
E-mail: (Not Published)
Yorum:
Type Code