Bu siteyi kullanmaya devam ederek, Şartlar ve Koşullarımızla çerez kullanımımızı kabul etmiş olursunuz.

No product at this time

Blog Yazılarımız

7 Marine'den 627 beygirlik deniz motoru

7 Marine'den 627 beygirlik deniz motoru

Dıştan takma deniz motorlarındaki güç yıllara göre çıtayı bir üste koyarak ilerliyor. 1970'lerde Evinrude ve Johnson'ın 135 beygirlikleri ile çığır açan motorları dönemin en iyisi Mercury'nin 150 beygirlik BlackMax'i takip etti. Bu motor 1980'lerde 200 beygir güce ulaşan modelleri ile piyasada ciddi yer edindi.

1980'lerde OMC (Outboard Marine Corporation), 8 silindirli blokları, dıştan takma biçiminde kabine sokmayı başararak, Evinrude ve Johnson markasıyla 200 beygirlik motorları kullanıcıların beğenisine sundu.Rekabette Mercury bu yarışta öne hamle yaparken Yamaha ve Honda Japonya'dan rekanete katılarak çok güçlü modelleri satışa çıkardılar.

DENİZ MOTORU FİYATLARINI İNCELEMEK İÇİN TIKLAYIN

500 BEYGİRİ GÜCÜ GEÇEN İLK MARKA 7 MARİNE

Dıştan takma deniz motorlarunda farklı motor ve teknolojileri ile birlikte 350 beygir motor gücüne ulaşılmışken, Amerikan motor üreticisi 7 Marine herkesin soluğunu kesen bir modeli piyasaya sundu. 500 beygir gücü geçen ilk deniz motorunu üretti. 7 Marine kurucusu Rick Davis, Mercury'de 40 yılı geçen emeğini, Optimax ve Verado gibi yüksek tork ve güçlü motorlarda edindiği deneyimlerini kendi şirketi Seven Marine'de daha güçlü deniz motorları üretiminde kullanmak istemesiyle ayrıldı.400 beygir bandını geçip 500 beygir güç üreten deniz motorlarını üreten ilk üretici oldu.

Dünyanın gelmiş geçmiş en güçlü dıştan takma deniz motoru 7 Marine 627.

BU GÜCE ERİŞMEK ÇOK ZOR

Rick Davis bu motoru yaparken sıradışı bir yol izledi. Sektördeki deneyimli ve yaratıcı kişilerle yaptığı toplantılar sonucu, General Motor'un Cadillac CT-0s’de kullandığı 8 silindirlik bloğu yan kullanıp, iki turbo şarj eklemesi yaptı. ZF’den özel yapım şanzıman ve debriyaj entegrasyonu yaparak bunu özel üretilmiş motor kasasına koyarak dünyanın en güçlü deniz motoruna imza attı. 

557 beygirlik bu sıradışı motor, rakiplerini şaşkınlık içinde bıraktı. Rakiplerinden Mercury 300 beygirlik Verado’sunu önce 350, sonra 400 beygire yükselterek yanıt verdi.Evinrude ise modern ve dinamik tasarımlı olan modeli G-Tech G2'i 300 beygirde bıraktı.Evinrude'un aynı zamanda diğer motoru E-Tech 300 de tüketicilerin beğenisine sunulmuş, pazarda bir yer edindiğinden asıl cevabını bir süre sonra vermeyi tasarlıyoruz diyebiliriz. Yamaha ise350 beygirlik deniz motorlarıyla bu ligdeki mevcudiyetini korumaya devam etti.

Seven Marine bu inanılmaz güç ve torku sunan 627 modeli ile ulaşılması zor bir yere ulaştı. Marka, bu güç yetersiz olmalı ki aynı blok üzerinde yaptığı iyileştirme çalışmaları ile bu gücü tam tamına 627 beygire çıkardı. Efendilerin efendisi şeklinde hitap etsek yeridir. Türkiye fiyatı olacak mı bilmiyoruz ama 557'lik veya 627'lik güçlerden hangisini tercih ederseniz tercih sizin. ABD fiyatları 75.000 ila 69.000 dolar arası değişmekte. Yine aynı ülkeden diğer motor örneklerine bakarsak Mercury Verado 350, 27.500 dolar iken Yamaha 350 ise 30.500 dolar civarında kullanıcılara sunuluyor.

7 Marine 557 satış fiyatını baz alınırsa beygir başına düşen  123 dolar olan bedel Yamaha'nın 350 beygirlik motorundaki beygir başına düşen fiyat 85 dolara iniyor.

mercury racing 400

Sürün tekneyi maviliklere, geri kalsın o tüm gürültü !

Güçlü bir deniz motoru arıyorsanız 7 Marine motorları dışında 350 beygirlik güç ile zirve Yamaha ve Mercury'ye ait. Yamaha tercihinizde ise kumandalar ve diğer göstergeler için de ayrıca bir fatura çıkarken bunlar Seven Marine’de fiyata dahil durumda. Seven Marine motorlarını diğerlerinden ayıran en önemli noktalardan biri de çok daha hafif bir motor olmasıdır.

Motor kasası kompozit malzemeden, motor bloğu da alüminyumdan yapılmış olan Seven Marine'de beygir başına düşen ağırlık 0.8 kg ike bu oran Yamaha'da 1.1 kg'a ulaşıyor.

Seven Marine motorları sıradışı bir çok özelliğe sahip olmasıyla birlikte şimdilik ülkemizin güzide sahil bölgelerinde servis ve parçası bulunmuyor. Bu marka dışında Honda, Yamaha, Evinrude, Mercury, Tohatsu gibi her açıdan sorunsuz, parçası ve ustası fazla olan motorları tercih edebilirsiniz.


seven marine aksesuarları

 

7 Marine kumanda aksesuarları motorla birlikte geliyor. Yanaşmalarda kullanılmak üzere bir joystick de var.

Leave a Reply

All fields are required

Name:
E-mail: (Not Published)
Yorum:
Type Code