Bu siteyi kullanmaya devam ederek, Şartlar ve Koşullarımızla çerez kullanımımızı kabul etmiş olursunuz.

No product at this time

Blog Yazılarımız

Dizel jeneratör bakımı

Dizel jeneratör bakımı
Dizel kabinli jeneratör, elektrik enerjisi üretmek için bir dizel motor ile bir elektrik jeneratörü (genellikle bir alternatör) kombinasyonudur. Bu motor-jeneratör özel bir durumdur. Dizel  ateşlemeli motor çoğunlukla akaryakıtla çalışacak şekilde tasarlanmıştır, ancak bazı tipler diğer sıvı yakıtlar veya doğal gaz için uyarlanmıştır.
Dayanıklı, güvenilir ve sağlam karakteristikleri nedeniyle daha az bakım gerektirirler.Aynı zamanda benzin ve propan gibi diğer yakıt türlerine kıyasla düşük yakıt maliyetlerinden dolayı daha ucuza enerji mal ederler.
Uzun saatler boyunca ağır yükte çalışabilirler. Birkaç dakika içinde tam yükte enerji verebilirler. Dizel jeneratörlerin hizmet ömrü boyunca kaliteli güç temin etmelerini sağlamak için düzenli olarak bakımları yapılmalıdır. En iyi jeneratör bakım uygulaması, jeneratörün üreticisi tarafından sağlanan bakım çizelgesini takip ederek jeneratörün servis süresinde bakımını sağlayarak, çalıştığında kaliteli ve düzgün çalışmasını sağlar.
İyi tasarlanmış ve bakımlı standby güç sistemine sahip olmak, şebekedeki elektrik kesintilerine karşı en iyi korumadır. Enerji özellikle hastaneler ve diğer sağlık tesisleri için hayati derecede önemlidir. Veri merkezleri gibi işletmeler için kesintiler çok pahalıya mal olabilir. Risk altındaki diğer kritik tesisler arasında devlet daireleri, güvenlik birimleri, itfaiye merkezleri, havaalanları ve su / atık su arıtma tesisleri bulunmaktadır.
Dizel jeneratörü için tasarlanan ve tüm ihtiyaçlar için tutarlı kesintisiz enerji kaynağını garanti eden önleyici bakım ipuçları neler ? Sizin için yazdık:
Düzenli Genel Kontrol
Dizel jeneratörün çalışması esnasında, egzoz sistemi, yakıt sistemi, DC elektrik sistemi ve motor, tehlikeli olaylara neden olabilecek herhangi bir kaçak için yakından izlemeyi gerektirir. İçten yanmalı motorlarda olduğu gibi bakım şarttır. Düzenli bakım dizel motorların en önemli ihtiyaçlarından biridir. Her 100 saatlik çalışmada yağ değişimi yapılırsa uzun ve sorunsuz bir kullanım ömrü olur.
Yağ değişimi
Jeneratörü belirli aralıklarla üzerindeki yağ kontrol müşirini kullanarak motor yağı kontrol edilmelidir. Yağın krank karterine geri drenajı için motorun üst bölümünde bulunan yağın kullanılmasını sağlayın.Yağ sınıflandırması ve yağ viskozitesi için motor üreticisinin tavsiyelerine uyun. Yağ kalitesini ve markasını buna göre seçerek yağ seviyesini, seviye çubuğundaki ideal seviyeye mümkün olduğunca yakın tutun.
Yağ ve filtre, belirli zaman aralıklarında değiştirilmelidir. Yağın boşaltılması ve yağ filtresinin değiştirilmesi prosedürleri için motor üreticisine danışın.Çıkan parçaları geri dönüşüme gönderin.Çevresel hasarlardan ve sorumluluklardan kaçınmak için tavsiye edildiği şekilde yapın.
Soğutma sistemi
Belirtilen aralıklarla kapatma periyotları sırasında soğutma sıvı seviyesini kontrol edin. Motorun soğumasına izin verdikten sonra radyatör kapağını çıkartın ve gerekirse yaklaşık 3/4 seviyesine gelene kadar soğutucu ilave edin. Ağır hizmet tipi dizel motorlar dengeli bir soğutucu su, antifriz ve soğutucu katkı maddeleri karışımını gerektirir. Radyatörün dışını engeller açısından kontrol edin ve dikkatli bir şekilde yumuşak bir fırça veya bezle tüm kir veya yabancı maddeleri çıkarın. Varsa, radyatörü temizlemek için normal hava akışının ters yönünde düşük basınçlı hava veya su akışı kullanın.
Yakıt sistemi
Dizel, bir yıl içinde kontaminasyona ve korozyona maruz kalır ve bu nedenle normal jenaratör setinde depolanmış yakıtın kullanılması tavsiye edilir. Yakıt filtreleri, yakıt deposunda biriken ve yoğunlaşan su buharı nedeniyle belirlenen aralıklarla boşaltılmalıdır. Yakıt kullanılmazsa ve üç ila altı ay içinde değiştirilirse, düzenli testler ve yakıt parlatma gerekli olabilir. Koruyucu bakım, soğutma sıvısı seviyesinin, yağ seviyesinin, yakıt sisteminin ve çalıştırma sisteminin kontrol edilmesini içeren düzenli genel bir denetimi içermelidir. Şarj havası soğutucu boruları ve hortumları, gevşek bağlantıları tıkayan sızıntı, delik, çatlak, kir ve enkaz olup olmadığını düzenli olarak kontrol edilmelidir.
Akü Testleri
Zayıf veya düşük şarjlı aküler, standby güç sistemi arızalarının ortak bir nedenidir. Akünün mevcut durumunu öğrenmek ve jeneratörün herhangi bir çalıştırma hatasından kaçınmak için düzenli test ve muayene ile güçten düşmekten kaçınmak için akünün tamamen şarjlı ve bakımlı tutulması gerekir. Ayrıca temizleyerek akünün özgül ağırlık ve elektrolit seviyeleri sık kontrol edilmelidir.
• Akülerin test edilmesi: Sadece akülerin çıkış voltajının kontrol edilmesi, yeterli başlangıç ​​gücünün sağlanıp sağlanamayacağının göstergesi değildir. Aküler yaşlandıkça, iç akışa karşı direnci artar ve terminal voltajının tek doğru ölçümü yük altında yapılmalıdır. Bazı jeneratörlerin üzerinde gösterge niteliğindeki test, jeneratör her başlatıldığında otomatik olarak gerçekleştirilir. Diğer jeneratör setlerinde, her akünün durumunu incelemek için manuel akü yük test cihazı kullanın.
• Akülleri temizleme: Aküleri nemli bir bezle silinerek temiz tutun. Klemens etrafında korozyon varsa, akü kablolarını çıkarın ve terminalleri fırın çamuru ve su ile yıkayın (¼ kaşık kabartma tozunu 1 litre suya ekleyin.). Bu sıvının aküye girmesini önlemek için dikkatli olun ve bittiğinde aküleri temiz su ile yıkayın. Bağlantıları değiştirdikten sonra, terminalleri hafif bir petrol jölesi uygulamasıyla kaplayın.
• Özgül ağırlığın kontrol edilmesi: Açık hücreli kurşun-asit akülerde, her akü hücresindeki elektrolitin özgül ağırlığını kontrol etmek için bir pil hidrometresi kullanın. Tam olarak şarj edilmiş bir akünün özgül ağırlığı 1.260 olacaktır. Özgül ağırlık 1.215'in altındaysa aküyü şarj edin.
• Elektrolit seviyesini kontrol etme: Açık hücreli kurşun asitli akülerde, elektrolit seviyesini en az 200 saatlik çalıştırmadan önce doğrulayın. Düşükse akü hücrelerini damıtılmış su ile doldurun.
Düzenli Motor Egzersizleri
Düzenli egzersiz, motor parçalarının yağlanmasını ve elektrik kontaklarının oksitlenmesini engeller, bozulmadan önce sistemin güvenilir başlamasına emin olmaya yardımcı olur. Motor egzersizinin en az 30 dakika boyunca ayda en az bir kez yapılması önerilir.
Jeneratörünüzü Temiz tutun
Yağ damlaları ve diğer sorunların fark edilmesi kolaydır.Motor temiz olduğunda bunlara karşı dikkatli olun. Görsel denetim, hortumların ve kayışların iyi durumda olduğunu teyit etmenizi sağlar. Sık yapılan kontroller sayesinde eşekarısı ve diğer hayvan/böceklerin jeneratör kabinine yuvalanmasını engelleyecektir.
Bir jeneratör ne kadar çok kullanılır ve ihtiyaç ne kadar fazlaysa o kadar çok bakım gerektirir. Bununla birlikte, nadiren kullanılan bir jeneratör seti çok fazla bakıma ihtiyaç duymayabilir.

Leave a Reply

All fields are required

Name:
E-mail: (Not Published)
Yorum:
Type Code