Bu siteyi kullanmaya devam ederek, Şartlar ve Koşullarımızla çerez kullanımımızı kabul etmiş olursunuz.

No product at this time

Blog Yazılarımız

İnvertör Tipleri

İnvertör Tipleri

İnvertörler, herhangi bir güneş enerjisi tesisi kurulumunun önemli bir parçasıdır; onlar sistemin beyinleridir. Eviricinin ana görevi, güneş enerjisi dizisi tarafından üretilen DC gücünü kullanılabilir AC gücüne dönüştürmek olsa da, rolü artmaktadır. İnvertörler, izlemeyi sağlar, böylece montajcılar ve tesis sahibi sistemin nasıl performans gösterdiğini görebilirler. İnvertörler ayrıca, O & M ekiplerinin sistem sorunlarını tanımlamasına ve düzeltmesine yardımcı olmak için teşhis bilgileri sağlayabilir. Bu önemli bileşenler, şebeke stabilitesini ve verimliliğini artırmaya yardımcı olmak için karar alma ve kontrol işlevlerini giderek daha fazla üstlenmektedir. Güneş + depolama alanının büyümesiyle, invertörler de batarya yönetiminin sorumluluğunu üstlenmektedir.Bazı farklı türlerde solar inverterlere bir bakış.

SMA, GOODWE ve SUNGROW İNVERTÖR MODELLERİNİ İNCELEMEK,SATIN ALMAK İÇİN TIKLAYIN.

Dize çeviriciler
Güneş panelleri, her biri bir "dize" üzerinde sıra halinde yerleştirilir. Örneğin, 25 paneliniz varsa 5 sıra 5 panele sahip olabilirsiniz. Birden çok dizi invertere bağlanır. Her bir dize, güneş panellerinin ürettiği DC enerjisini, elektrik olarak tüketilen kullanılabilir AC gücüne dönüştürüldüğü dizgi eviricisine taşır. Yüklemenin boyutuna bağlı olarak, her biri birkaç dizeden DC güç alan birden çok dize dönüştürücünüz olabilir.

String invertörler uzun zamandır kullanılmaktadır ve gölgeleme sorunu olmayan kurulumlar için iyidir.Paneller tek bir düzlemde konumlandırılmıştır. Bir kurulum dizge çeviriciler kullanıyorsa ve günün bir bölümünde performansını azaltan bir panel gölgelenmişse, dizideki her panelin çıkışı, panelin seviyesine düşürülür. Dize invertörleri gölgeleme sorunları ile baş edemese de, teknolojisi güvenilir ve kanıtlanmış ve mikro-besleyicili sistemlerden daha ucuzdur. String invertörler, konut ve ticari uygulamalarda yaygın olarak kullanılmaktadır. Ayrıca, teknoloji invertörlerin daha küçük boyutlarda daha fazla güç yoğunluğuna sahip olmasına olanak tanıdığı için, invertörler, 1 MW'tan küçük küçük tesis kurulumlarında merkezi invertörlere karşı popüler bir alternatif haline gelmektedir.

String invertörler, güç optimizasyon cihazları ile de eşleştirilebilir. Güç optimize ediciler, modül seviyesinde kurulu oldukları anlamına gelen, modül seviyesinde güç elektronikleridir, bu yüzden her bir güneş panelinin bir tane vardır. Bazı panel üreticileri ürünlerini güç optimizasyon cihazları ile entegre eder ve bunları bir Akıllı Modül olarak bilinen tek bir çözüm olarak satarlar. Bu sayede kurulum daha kolay hale getirebilir. Güç optimize ediciler, dizgecin tek başına yapamayacağı gölgelendirme etkilerini azaltabilir. DC elektriği eviriciye göndermeden önce şartlandırır, bu da sadece tek bir dize invertör kullanmaktan daha yüksek bir genel verimlilik ile sonuçlanır. Güç optimize ediciler, mikroinvertörler gibi benzer faydalar sunarlar, ancak daha az pahalı olma eğilimindedirler ve bu nedenle sıkı dizgeli invertörler veya mikrodenetleyiciler arasında iyi bir seçenek olabilir.

Merkezi İnvertörler
Merkezi invertörler string invertörlere benzer, ancak daha büyüktürler ve daha fazla panel dizisini destekleyebilirler. Dize modellerinde olduğu gibi, doğrudan invertöre çalışan diziler yerine, dizeler, DC gücü, AC gücüne dönüştürüldüğü merkezi sürücüye çalıştıran ortak bir birleştirici kutuda birbirine bağlanır. Merkezi invertörler daha az bileşen bağlantısı gerektirir, ancak bir ped ve birleşim kutusu gerektirir. Dizi genelinde tutarlı üretim ile büyük kurulumlar için en uygun olanıdır.

Mikro İnvertörler
Mikroişlemciler de konut ve ticari tesisler için popüler bir seçim haline geliyor. Güç optimizasyon cihazları gibi, mikro invertörler de modül seviyeli elektroniklerdir, bu yüzden her panelde bir tane kuruludur. Bununla birlikte, dönüştürücü olmayan güç optimize edicilerinden farklı olarak, mikro besleyiciler DC gücü doğrudan panelde AC'ye çevirir ve böylece bir invertör gerektirmez. Ayrıca, panel düzeyi dönüşümü nedeniyle, bir veya daha fazla panel gölgelendirilirse veya diğerlerinden daha düşük bir seviyede performans gösteriyorsa, kalan panellerin performansı tehlikeye girmez. Mikro invertörler ayrıca her bir panelin performansını izler, dize invertörleri ise her dizinin performansını gösterir. Bu, mikrodizleyicileri gölgelendirme sorunları olan kurulumlar için veya çeşitli yönlere bakan birden fazla düzlemdeki panellerle daha iyi hale getirir. Mikro invertörlü sistemler daha verimli olabilir, ancak bunlar genellikle dize invertörlerden daha fazla maliyetlidir.

Mikroişlemciler, aynı zamanda, Akıllı Modüllere benzer, ancak bir AC Modülü olarak bilinen panele entegre edilmiş panel üreticileri aracılığıyla da satılabilir. Bu sayede kurulum daha kolay ve daha ucuz hale gelir.

Akü tabanlı invertör / şarj cihazları
Güneş + depolama alanının büyümesiyle birlikte, batarya tabanlı invertör / şarj cihazları giderek daha önemli hale gelmektedir. Pil tabanlı invertör / şarj cihazları, hem şarj cihazı hem de invertör de dahil olmak üzere çift yönlüdür. Çalışmak için bir batarya gerekir. Pil tabanlı invertör / şarj cihazları, UL derecelerine ve tasarımına bağlı olarak ızgaraya bağlı, bağımsız ızgaraya bağlı veya şebeke dışı olabilir. Sürücünün / şarj cihazının temel faydası, şebekenin varlığı veya durumu ne olursa olsun, kritik yüklerin sürekli çalışmasını sağlar. UL1741, şebekeye bağlı jenerasyon kaynağının, şebeke kesintisi durumunda gücü üretmeyi durdurmasını gerektirir. Bu güç giderme, bir şebeke kesintisi durumunda bir yere güç sağlamak için güç üreten “adaya alma” dan ziyade adadan kaçış olarak bilinir. Bu nedenle, bir şebeke kesintisi durumunda UL1741, invertörleri güç üretmeyecektir, bu yüzden kullanıcı, kullanılabilir güneş üretimine bakılmaksızın bir kesinti yaşayacaktır. Akü tabanlı invertör / şarj cihazları, şebeke kesintisi durumunda kritik yükleri besler, ancak  yük şartını yaratmayacak şekilde yapar. Ayrıca, UL1741 invertör / şarj cihazları interaktif veya bağımsız olarak değerlendirilebilir. Izgaraya aşırı güç verirken, ikincisi derecelendirmeye ve tanımlamaya göre yapmaz. Her durumda, batarya temelli invertör / şarj cihazı, piller şarj edilirken dizi ve ızgara arasındaki enerjiyi yönetir. Pil durumunu izler ve pillerin nasıl şarj edildiğini düzenler.

Leave a Reply

All fields are required

Name:
E-mail: (Not Published)
Yorum:
Type Code