Bu siteyi kullanmaya devam ederek, Şartlar ve Koşullarımızla çerez kullanımımızı kabul etmiş olursunuz.

No product at this time

Blog Yazılarımız

Sumec Firman SPG3000I vs Honda EU30IS İnverter Jeneratör Karşılaştırması

Sumec Firman SPG3000I vs Honda EU30IS İnverter Jeneratör Karşılaştırması

Honda ve Sumec Firman, inverter jeneratör üretiminde ikonik iki üretici olarak sahada. İkisini de 3000 Wattlık jeneratör kategorisinde kıyaslamak, iki büyük gücün savaşına tanık olmakla eş anlamlı.

Pekâlâ, Sumec Firman ve Honda, 3000 wattlık maksimum enerji çıkışına sahip inverter jeneratörlerden olarak, çoğu insanın kampta kullanmak için gereksinim duyduğu güçten daha fazla olabilir. Ancak bunların bir alt grubu olan 2000 w'lık jeneratörler çoğunlukla temel aletleri çalıştırmanıza izin verirken, bu iki jeneratör maksimum 3200w ve 3000w elektrik çıkışı ve 3000 w ile 2800w sürekli elektrik çıkışı sağlarlar. Bu da demek oluyor ki evinizde, kampta veya karavanda hemen hemen her şeyi aynı anda çalıştırmanıza izin veriyor. Hatta buna benzer yüksek watt'lara ihtiyaç duyan mikrodalga fırın, elektrikli fırın, çamaşır makinesi vb. de dahil olmak üzere farklı cihazlarınızı çalıştırabilirsiniz.

İNVERTER JENERATÖR, MODELLERİ, FİYATLARI VE ÖZELLİKLERİ BAKMAK İÇİN TIKLAYIN ! 

Taşınabilirliklerini kararlı tam sinüs dalga elektrik kalitesi ile birleştirdikleri için her iki jeneratör de elektrik kesintisinde, acil durumlarda, doğal afetlerde, ev ve işinizde kullanabileceğiniz harika bir yedek enerji kaynağıdır. Elbette bu modelleri, mobil kahve arabaları ve seyyar yemek yapanlar için de popüler olduğunu görüyoruz.

Temiz güç: Her iki jeneratör,  benzinli motor tahrikli alternatör tarafından üretilen gerilim ve frekansı dengelemek için invertör teknolojisine sahiptir. Yani % 2.5'tan daha düşük distorsiyon oranı ile sinüs dalgasında elektrik sağlar. Sinüs dalga elektrik demek, dizüstü bilgisayarları ve diğer hassas elektrikli cihazları güvenle çalıştırmak demektir.

Ağırlık: Sumec Firman SPG3000I, Honda EU30IS'nin 60 kilogramlık ağırlığına karşılık 43 kilogramlık bir ağırlığa sahiptir. Bununla birlikte jeneratörleri taşımaya gelince Honda EU30IS, dahili 4 tekerleği ile daha ergonomik bir tasarıma sahip ve iki tekerlik Sumec Firman'a göre daha kolay taşınabilir olması dikkat çekiyor.

Sessizlik: Honda ve Sumec Firman jeneratörlerinin her ikisi de son derece sessizdir. Sumec Firman 58 dBA gürültü üretirken Eco modu açıldığında Honda 52dBA üretiyor. Burada az bir farkla Honda önde diyebiliriz.

Yakıt Verimi: Bu kategoride çok fazla fark tespit edilmiyor. Her iki jeneratör de standart benzin tüketiyorlar. Ve her ikisi de motor yükünü enerji yüküne uyacak şekilde otomatik olarak ayarlayıp ve verimliliği en üst düzeye çıkarmak için harika bir "gaz akışı" tipi özelliği taşıyorlar. Aynı zamanda 13 litrelik yakıt deposuna sahip olan Honda rakibi Sumec Firman'dan neredeyse iki kat daha fazla yakıt alabiliyor. Eko modunda çalışma süresi yaklaşık 20 saat fabrika verisi veren bu jeneratörde rakibi Sumec Firman, bir yakıt deposu ile yarım yükse 9 saat çalışma süresi veriyor. 

Ekstralar:  Sumec Firman ve Honda mühendislik ekiplerinin ürün geliştirmesinde ne kadar ilerlemek istediğini görmek sevindirici. Her iki model de kullanışlı bir yakıt ölçer, elektrikli çalıştırma sistemine sahip ve  12V akü şarj etme çıkışına sahip. Honda ve Sumec Firman da aynı anda kendi modelleriyle paralel bağlantı çalışabilirler. Yani jeneratörünüzü başka bir aynı model jeneratöre bağlayarak gücünüzü iki katına çıkarabilirsiniz. 

Ayrıca Sumec Firman SPG3000I modelinin kardeşi olan yine aynı özelliklere sahip SPG3000IR modeli uzaktan kumanda ile çalıştırılıp kapatılabilir bir modeldir. Bu özellikle Türkiye'de bu şekilde satan tek jeneratör olduğunu söyleyebiliriz.

Garanti ve Destek: Anadolu Motor tarafından ithalatı ve dağıtımı yapılan Honda jeneratör, 5 yıllık garantiye sahiptir. Sumec Firman jeneratörler ise ithalatçısı EGC Enerji tarafından 24 ay garantiye sahiptir.

Kazanan

Bu iki jeneratörün birbirine çok benzedikleri sır değil. Ancak müşterilerin Sumec Firman SPG3000I'nin yapısını, fiyat/performansını sevdiklerini görüyoruz - bu nedenle Honda'nın fiyat konusunda kendini geliştirmesi gerekiyor. Genel olarak, her iki jeneratörün de pratik olarak aynı özellikleri var, bu yüzden muhtemelen gözler fiyata bakınca karar anını etkileyen başka parametreler oluyor.  

Sumec Firman SPG3000I vs. Honda EU30iS Karşılaştırma Tablosu:

Firman SPG3000I Honda EU30iS
 Maksimum Çıkış: 3200 Watt 3000 Watt
 Sürekli Çıkış: 3000 Watt 2800 Watt
 Çalışma Süresi: 6 saat 7 saat
 Yakıt Kapasitesi : 6,8 L 13 L
 Boyutlar (ExBxY):  614x447x476 mm 622x379x489 mm
 Ağırlık: 43 kg 60 kg
 Gürültü Seviyesi ( 7m): 58 dBA 52 dBA (Eco On)
 Çalıştırma Sistemi: İpli/marşlı İpli/marşlı
Yakıt Kontrol Sistemi: Evet Evet
 DC Çıkışı: Var Var
 Tekerlek Sayısı: 2 adet 4 adet

Leave a Reply

All fields are required

Name:
E-mail: (Not Published)
Yorum:
Type Code