Bu siteyi kullanmaya devam ederek, Şartlar ve Koşullarımızla çerez kullanımımızı kabul etmiş olursunuz.

No product at this time

Blog Yazılarımız

Jeneratörler için 5 Tavsiye

Jeneratörler için 5 Tavsiye

En kötü şartlarda bir jeneratörünüz yoksa, satın almaya veya kiralamaya vaktiniz kalmadığı için elektriklerin gelmesini beklemekten başka bir seçeneğiniz bulunmuyor. Peki elinizdeki jeneratörü kendi başınıza devreye alabilir misiniz ? Bunun cevabı evinizin elektrik panosuna transfer panosunu bağlamakla başlamaktadır. Burada uzman birinden telefon ile yönlendirme almalısınız ama hiç bilmiyorsanız sakın bağlantı yapmak için elinizi sürmeyin. Ya da manuel olarak uzatma kablosu sayesinde ihtiyacınız olan cihazları çalıştırmak da bir yöntem olabilir. Jeneratörünüzden elektrik çıkışını yanlış şekilde bağlamanız durumunda elektronik malzemelerinizin devrelerine zarar verebilir ve cihazları bozabilirsiniz.

Herhangi bir zamanda elektriğinizi her zaman güvence altında tutmak için bu beş öneriyi uygulayın.

KALİTELİ PORTATİF JENERATÖR MODELLERİNİ İNCELEMEK VE SATIN ALMAK İÇİN TIKLAYIN.

1. Çıkarılabilir Kablo Toplamalı Konsollu Bir Model Seçin

Taşınabilir jeneratörlere, aletlerinizi doğrudan uzatma kablosuyla elektriğe bağlayabilirsiniz. Jeneratör Güvenliği yazımızda belirttiğimiz gibi bu tip uzatma kabloları, oluşturduğu risklerden dolayı dikkatsizlik, aşırı yüklenme ve ark potansiyeli yaratmak ya da geçtikleri noktalarda kablo kesilmesi sebebiyle yaralanmalara, ölümlere, yangına sebep olmaktadır.

2. İhtiyaç Duyarsanız Doğru Tip Uzatma Kablosu Satın Alın

Uzatma kabloları, özellikle dış ortamda kullanılıyorsa ve yüksek voltajlı aletlerin elektriğini taşımak için tehlikeli yaratabilir. Eğer başka bir seçeneğiniz yoksa ya da çıkarılabilir konsollu bir jeneratörünüz olmadığında kablo kesidinin yeterli olduğuna emin olmalısınız.Uzatma kablolarını halıların altından geçirmeyin, çalıştırmayın ve pencerede veya kapıda sıkışmasına izin vermeyin. Kapakların tamamen kapanmasını ve kabloların kıvrılmasını önlemek için kapı durdurucu kullanın. Jeneratördeki her çıkış için ayrı bir kabloya ihtiyaç duyacaksınız - birden fazla cihazı tek bir uzatma kablosuna takmak için bir splitter veya ani akım koruyucusu kullanmamak, kablosunun aşırı ısınmasına ve arka neden olabilir. Kablo etiketinde güvenli bir şekilde aktarılması gereken en yüksek güç miktarını kontrol edin, sonra takmayı planladığınız herhangi bir cihazın bu puanı geçmediğinden emin olmak için cihazınızın watt gücü hesaplayın.

3. Güç İhtiyaçlarınızı Hesaplayın

Sadece bir jeneratör satın alıyorsanız, takmayı istediğiniz her cihazın gücünü hesaplayıp, demaraj akımlı ürünleri de hesaba katarak bir tercihte bulunun. Fırın, merkezi klima veya kuyu pompası gibi kablolu cihazların elektrik ihtiyacını ayrı televizyon, uydu gibi cihazların ihtiyaçlarını ayrı hesaplamanız gerekiyor. Ancak jeneratörü elektrik panonuza bağlaması için bir elektrikçiyle anlaştıysanız almayı düşündüğünüz jeneratör modelinin doğru bir tercih olup olmadığını sormanız iyi olacaktır.

4. Güvenli Bir Nokta Seçin

Jeneratörler karbon monoksit üretirler ve size  çok yakın olduklarında zehirli gazıyla ölümcül olabilirler. Kapalı alanda kapıyı açık bıraksanız bile bu risk vardır. Bundan daha kötüsü, tamamen kapalı olabilecek bir yere kesinlikle jeneratör koymayı düşünmeyin. Jeneratörü çalıştırmak için tek güvenli nokta, size en yakın yerden  en az 15 metre uzakta olmasıdır. Tamamen açıkta çalışması gerekmektedir. Su izolasyonu yapıldıysa yağmur altında da çalışabilir.

5. Yakıtı Unutmayın

Taşınabilir jeneratörler benzin ve dizel ile çalışır. Güç yüküne bağlı olarak tam depoyu tüketmesi bir zaman alacaktır. Fakat güvenlik tedbirini aldıysanız jeneratörünüze yakın  korunaklı bir yerde özel kaplarda yakıtınızı depolayın. 

Leave a Reply

All fields are required

Name:
E-mail: (Not Published)
Yorum:
Type Code