Bu siteyi kullanmaya devam ederek, Şartlar ve Koşullarımızla çerez kullanımımızı kabul etmiş olursunuz.

No product at this time

Blog Yazılarımız

Enerji harcatan 7 alışkanlıktan kurtulun

Enerji harcatan 7 alışkanlıktan kurtulun

Evde veya iş yerinde yerine yenisini konulamayan en az bir veya iki kötü alışkanlık var. Hepimiz bir insanız. Belki de bu kötü alışkanlıklardan bazıları fark etmeden enerji harcatıyor. Maliyetleri düşürmenin yollarını arıyorsanız, parayı bütçenize geri döndürmeye öncelik veren bu yazımızdaki uyarıları uygulayın.

1. Enerji vampirleri

Enerji vampirleri, kullanılmadığında dahi güç çekmeye devam eden elektronik cihazlardır. Mesela LCD televizyon bir yıl prize takılı kaldı ve hiç kullanılmadı, elektrik faturasına yaklaşık 150 TL ekledi. Vampirlerin kullanılmadıklarında mümkünse fişi prizden çıkarın. 

2. Odada olmadığınızda ışıkları kapatın

Her biri haftanın her günü sekiz saat açık kalan 60 watt'lık iki ampul içeren avize, bir elektrik faturasına yılda 100 TL civarında ek yapar. Bu yüzden, ister işe gitmek isterse de odadan odaya yürürken dah ışıkları kapattığınızdan emin olun.

3. Kısmen bulaşık makinesi çalıştırmak

Ortalama bulaşık makinesinde 1.800 watt/saat elektrik tüketiliyor. Her gün bir saat boyunca kullanılırsa, çalıştırmak için yılda yaklaşık 180 TL'ye mal olur. Eğer o bulaşık makinesi haftada iki gün daha az kullanılırsa, o yıl boyunca yaklaşık 40 TL tasarruf sağlayacaktır.

4. Mikrodalga fırının kapısını açık bırakın

Enerji vampirine bir örnek kapısı açıkken bir mikrodalga fırın ortalama olarak 26 watt elektrik tüketirken, kapısı kapalı fırınlarda yaklaşık 3 watt kullanılmaktadır. 23-watt'lık fark, bir yıl boyunca bir elektrik faturasına 70 TL ekleme yapabilir.

5-Günlük banyo almak

Günlük yıkanmak, stresli bir günün sona erdirilmesinin güzel bir yoludur. Ama gündüz ve gündüz dışarı çıkarken, ne kadar su harcandığını düşündünüz mü ? Düşük akışlı (dakikada 8 litrelik) bir duş başlığının altındaki 10 dakikalık bir duş, tipik bir banyoda kullanılan 120 litre ile karşılaştırıldığında 80 litre su kullanımı demektir. Bir yıl boyunca, günlük bir duş almak, en az 14500 litre su ve bu suyu ısıtmak için gereken enerji tüketimi demektir.

6. Şofbeninizin termostatını yüksek dereceye ayarlamak

Şofbeninizin sıcaklık kontrolünü bulun ve en çok 48 dereceye indirin - bu, çoğu ev işleri için yeterlidir. Bir tahmine göre, bu basit değişiklik, ev sahiplerinin su ısıtma maliyetlerinde yüzde 15 ila 25 tasarruf etmesine yardımcı olabilir.

7. Evinizin doğalgaz termostatını ayarlayın

Evden uzaktayken evinizi normal sıcaklığında tutmak için muhtemelen hiç iyi bir neden yoktur. Programlanabilir bir termostatınız varsa, ayarlamak için birkaç dakikanızı ayırın. Manuel termostat mı?  Amerikan Energy.gov'a göre, termostatı sekiz saat boyunca 10 ila 15 dereceye döndürmek, ev sahiplerini yılda yüzde 5 ila 15 oranında ısıtma faturalarında tasarruf sağlayabiliyor. Kış: Evde ve uyanıkken 68 dereceye, uzakta ya da uykudayken 58'e ayarlayın.

Bazı basit alışkanlıkları değiştirerek elektrik faturanızdan ve diğer elektrik faturalarından çok fazla tasarruf sağlayabililirsiniz. Yenilenebilir enerjiye geçmeyi düşündünüz mü ? İster tek tek ister paket olarak GÜNEŞ kategorimizdeki ürünleri inceleyin.

Leave a Reply

All fields are required

Name:
E-mail: (Not Published)
Yorum:
Type Code