Bu siteyi kullanmaya devam ederek, Şartlar ve Koşullarımızla çerez kullanımımızı kabul etmiş olursunuz.

No product at this time

Blog Yazılarımız

Kaç tane güneş paneline ihtiyacınız var ?

Kaç tane güneş paneline ihtiyacınız var ?

Güneş enerjisinin önümüzde yıllarda 1 numaralı gündem maddesi olacağına inanıyoruz. Güneş Enerjisi kategorimizde de bu talebi sağlayabilecek ürünleri sunma gayretindeyiz.

Bu yazımızı ev, bahçe gibi az elektrik tüketen ama önemli bir hayat merkezi olan noktalarda ihtiyacınız olan güneş paneli adedini bulmanıza yaramasına adadık.

S: Kaç tane güneş paneline ihtiyacım var?

FİŞ Jeneratör müşterileri müşterileri, en iyi markaları sunan ekibi sayesinde, güneş enerjisi kullanımının maliyet tasarrufu sağlayan, temiz enerji avantajlarından yararlanmaktadırlar.

İki soru ile başlayalım:

Evde ne kadar elektrik kullanıyorsunuz?
Evinizdeki güneş panelleri potansiyel olarak ne kadar elektrik üretebilir? Bunları tek tek alalım.

Evde ne kadar enerji kullanıyorsunuz? Bunu anlamak için elektrik faturanıza bakmanız yeterlidir. Evinizin geçmiş bir yılda kullandığı kilovat saatlik (kWh) elektrik miktarını toplayın. Muhtemelen yaz aylarında tüketimin artacağını (klimayı daha sık çalıştırıyorsunuz) ve kışın düşeceğini göreceksiniz. Bu yıllık tüketim aynı zamanda üretim hedefidir. Bir güneş enerjisi santrali kurulumu, tüm evin elektrik gereksinimleri için yeterli gücü sağlayacaktır. Gerçekte, ikinci sorunun cevabında tartışacağımız nedenlerden dolayı bu hedef her zaman mümkün değildir. Bununla birlikte, bir evin elektrik ihtiyacının bir kısmını sağlayan bu güneş enerjisi tesisi, size uzun bir süre para kazandırabilir ve bu evin karbon ayak izi üzerinde ciddi bir azalma etkisi yapabilir.



Güneş panelleri ne kadar elektrik üretebilir?

Bu sorunun cevabı aşağıdakileri içeren çeşitli faktörlerden kaynaklanmaktadır:

Coğrafi bölge-Bu, alanınızın ne kadar güneş ışığına maruz kaldığı ile belirlenir. Bir bölgenin aldığı güneş ışığı miktarını "güneş ışınlaması" olarak adlandırılan bir değerle ölçüyoruz. Bazı bölgeler sadece diğerlerinden daha fazla güneş ışığı alırlar. Güneş panellerinin çıkışı-Bu, watt cinsinden ölçülür. Şu anda, Fisjenerator.com’da genellikle 260-265-270-280-290-300-320 wattlık paneller bulunuyor. Bu paneller de monokristal ve polikristal olarak ikiye ayrılıyor. Kurulduğunda ve güneş enerjisini aldığında, panel o kadar elektrik üretecek demektir. Güneş panellerinizin yönü, güneye, doğuya veya batıya baktığınızda 15-30 derece arasında bir açıyla en iyi verimle çalışır. Çatınızın boyutu - Çatı ne kadar büyük olursa, yerleştirme yapmak için daha fazla panel düşünebiliriz. Küçük bir ölçüm ve basit matematik sayesinde kurabileceğimiz maksimum panel sayısını belirlenebilir.

Gördüğünüz gibi, bir güneş tesisinin büyüklüğünü tahmin ederken, üzerinde düşünülmesi gereken bir kaç şey daha var. Soruna biraz farklı bir şekilde bakmak. Her ev ve her çatı benzersizdir. Gerçek şu ki, bir güneş enerjisi kurulumu, "en iyi durumdan daha kötü" koşullar altında bile önemli finansal avantajlar sağlayabilir. Edirne’nin en kuzey yerinde dahi bir ev, güneşten azami faydalanabilir ...

Bu durumda ideal soru "Kaç tane güneş paneline ihtiyacım var?", Ancak "Kaç tane panel bana fayda sağlayabilir?" sorusu doğru olmayabilir. Kaç panele ihtiyaç olduğunuzu tahmin etmek için, toplam yıllık enerji tüketiminizi en çok sizinle alakalı üretime bölün (yaşadığınız yere bağlı olarak en kuzeyden güneye 1,200, 1,400 veya 1,600 kWh / h) ve 4 ile çarpın (yaklaşık güneş enerjisi panel sayısı, bir kW üretmek için gerekli). Bu sayı, gölgelenmeye ve panellerinizin çatıya dayalı yönüne bağlı olarak yukarı veya aşağı doğru gidebilir. Hangi boyuttaki sistemin evinize yarayabileceğini anlamanın en kolay yolu, bizimle ile iletişime geçerek öğrenebilirsiniz.

 

Leave a Reply

All fields are required

Name:
E-mail: (Not Published)
Yorum:
Type Code