Bu siteyi kullanmaya devam ederek, Şartlar ve Koşullarımızla çerez kullanımımızı kabul etmiş olursunuz.

No product at this time

Blog Yazılarımız

Tesla Model Y Yacht yakında denizlerde

Tesla Model Y Yacht yakında denizlerde

Geleceğin teknesi Tesla Model Y Yacht, tamamen yenilenebilir enerji kullanan çevre dostu bir tekne.

Geleceğin teknesi, tümüyle elektrikli Tesla Model Y Yacht, üst güvertesindeki güneş panellerini kullanarak yenilenebilir enerji kullanan bir yat olarak bulunuyor. Dhruv Prasad tarafından tasarlanan 40 metre uzunluğundaki Tesla Model Y Yacht, konsepti ayrıca, denizde seyir halindeyken de enerjiyi toplayan bir hidroelektrik türbin sistemi kullanıyor.

Güneşten ve denizden aldığı enerjileri depolayarak, yenilenebilir enerji kullanan yeni nesil bir araç. Tesla Model Y Yacht, kısa süre sonra denizlerde olacak şekilde tüm detayları ile hazır durumda. Çıkış enerjisini geri kazanarak yeniden depolama özelliğine sahip olan konsept proje, gövde altındaki hidroelektrik türbin benzeri bir yapı ile suya aktarılan enerjiyi geri kazanıyor. Gövdenin hemen hemen ortalarında yer alan türbin yapısından elde edilen enerji, bataryalarda saklanacak ve bu şekilde seyir anında kullanılan enerjinin bir kısmı geri kazanılacak.

Demirde iken veya marinada bağlı bulunduğunda da güneş pillerinden enerjiyi bataryalarına depolayacak. Güneş panelleri bulutlu günlerde bile enerji depolayabilecek özelliklerde olacak. Bu sayede fosil enerjilere ihtiyaç duymadan, uzun günler boyunca denizde bulunabilecek.

Leave a Reply

All fields are required

Name:
E-mail: (Not Published)
Yorum:
Type Code