Bu siteyi kullanmaya devam ederek, Şartlar ve Koşullarımızla çerez kullanımımızı kabul etmiş olursunuz.

No product at this time

Blog Yazılarımız

Yeni Mercury 4.6L V-8 Motorlar - Verado, ProXS, SeaPro

Yeni Mercury 4.6L V-8 Motorlar - Verado, ProXS, SeaPro

Mercury Marine, şimdiye kadar ürettiği en büyük dıştan takma motoru duyurdu - doğal olarak bir 4.6 litrelik V-8. Yeni 4 zamanlı DOHC V-8 platformu dört model halinde sunulacak - FourStroke, Pro XS, Verado ve Sea Pro - 200'den 300 hp'ye 11 model, 4 zamanlı 3.4 L V-6 platformu ile birlikte, yeni, büyük hacimli, 175-300 hp arası motor modelleri ile oldukça iddialı. 2 zamanlı OptiMax üretim hattı durduruldu ve süper şarjlı sıralı 6 silindirli Verado modelleri sadece 350 ve 400 versiyonlarında tutulacak.

MERCURY DENİZ MOTORLARINI İNCELEMEK, FİYAT TEKLİFİ VE SATIN ALMAK İÇİN TIKLAYIN.

Mercury Marine, Şubat ayında piyasaya sürülen 3.4L V-6 platformunu tamamlayacak yeni 4.6L V-8 dıştan takma platformunu duyurdu.

Yeni V-8 4.6L doğal olarak emişli 4 zamanlı motor platformu, kullanıcıların, tekne satıcılarının ve imalatçıların istediklerini dinlemenin sonucuydu. Bu motorlar, kullanıclıarına daha önce hiç sahip olmadıkları seçenekler sunuyor.

Fotoğrafta, Yellowfin 24 bay teknesindeki yeni 300 beygirlik V-8 Verado.

1. Yeni 250 ve 300 hp FourStroke
Mercury, yeni 250 ve 300 hp V-8 FourStroke motorların sırrının “sorun olmaksızın yüksek teknoloji” olduğunu söylüyor. Yeni V-8 güç kafasının yüksek hacimli, dört kamalı tasarımının özellikle orta aralıkta daha büyük bir tork oluşturuyor. “300 hp FourStroke, 3500-4500 rpm'de en yakın rakipten % 9 daha fazla tork sağlıyor.

Büyük Hacimli ve Hafif
Bu V-8 platformu sadece beygir gücü sınıfında en yüksek hacime sahip değil - Yamaha 4.2 L'den 4.5 kg daha hafif.

Yeni FourStrokes ayrıca çok yönlü, mekanik veya dijital (DTS) kontroller ve hidrolik veya hidrolik direksiyon arasında kullanıcılara seçenekler sunuyor. Bu çok yönlülük, geniş bir yelpazedeki farklı gövdelerin yenilenmesi için uygun seçenekler sunuyor.

Yeni Mercury FourStroke ve Verado hatları, dört vurgu paneli rengi ve özel boyama için hazır bir vurgulu panele sahip üç beyaz renk (artı Phantom Black) ile geliyor.

2.Renk Seçenekleri
Yeni V-8 FourStroke motorları aynı zamanda birden fazla renkte mevcut ve renkli panelin eklenmesiyle daha da özelleştirilebilir. Mercury'nin yeni renkleri: Sıcak Füzyon Beyaz, Soğuk Füzyon Beyaz ve İnci Fusion Beyaz seçenekler ve her zaman popüler olan geleneksel Phantom Black. Fabrikada beş farklı renk paneli mevcuttur, ayrıca sahiplerine kendi motorlarını kişiselleştirmek için kendi panellerini boyayan “boyaya hazır” paneller vardır. Bu seçenekler hem V-8 FourStroke hem de V-8 Verado dıştan takmalı motorlar için kullanılabilir.

Uygulamalar: FourStroke motorları öncelikle spor botları, duba botları, orta ve çift konsollar ve çok tür balıkçı teknelerine yöneliktir.

Yeni 4.6 L V-8'in kalbi, 32 valf ve çift tepe kamlarını barındırıyor. Yakıt giriş portlarına enjekte ediliyor.

Ek özellikler
.Dijital veya mekanik kontroller.
.87-oktan kurşunsuz yakıt standardı.
.Gelişmiş Menzil Optimizasyonu, yakıt dağıtımını otomatik olarak ayarlayarak seyir hızındaki yakıt verimliliğini artırır.
.Rölanti Şarj Akü Yönetimi: Akü voltajı düşük olduğunda, motor otomatik olarak rölanti çıkışını artırmak ve aküleri uygun seviyeye şarj etmek için rölanti devirlerini otomatik olarak arttırarak, trolling sırasında operatörlerin akülerini boşaltmasını önler.
.Elektronik Yağ Seviyesi Sensörü: Kontak anahtarı çevrildiğinde, opsiyonel bir elektronik seviye sensörü otomatik olarak kullanıcıyı düşük yağ seviyesine uyarır.
.Üst Servis Kapısı, kulpları çıkarmadan kolay yağ kontrolu ve yağ dolumu ile rutin bakım işlemlerini kolaylaştırır. Mandal ile serbest bırakma ve bir taşıma kulpu bulunuyor.
.Kolay Bakım: Grafik, saat bazlı bakım etiketi, dökülmemiş yağ boşaltma ve filtre, renk kodlu bakım noktaları ve Mercury bakım gerektirmeyen valf-treni işletim masraflarını azaltır.
.Adaptif Hız Kontrolü: Artan gaz tepkisi ile sonuçlanan yük değişikliklerinden bağımsız olarak istenilen devir / daimi otomatik olarak korur.

Pro XS, Phantom Black olduğu sürece dört farklı beygir güçlü model ve istenen renkte geliyor.

2. Yeni 175-300-hp Pro XS
Mercury'nin Pro XS modeli serisinde, V-8 platformu üzerinde Şubat ayında tanıtılan 3.4 L V-6 175-hp Pro XS ailesine katıldı. Yeni 4 zamanlı 4,6 L V-8'ler 200, 225, 250, 250 ve 300 beygirlik versiyonlarda üretilmekte olup, artık üretimde olmayan 2 zamanlı OptiMax motorların yerini almaktadır.

"Bu güçlü, yüksek beygir gücündeki Pro XS modellerinin piyasaya sürülmesi, 2016 yılında, Pro XS markasını, yüksek performans, daha iyi yakıt ekonomisi, güvenilirlik ve dayanıklılık sağlayan bir mühendislik ile kapsamlı bir şekilde dört kat artırmaya yönelik bir süreci tamamlıyor. 

Yeni Mercury Pro XS, rekabetçi levrek turnuvalarını daha fazla uzlaşma olmaksızın bir dıştan takmalı motorda istedikleri her şeye vermek üzere tasarlandı.

Levrek Tekne Pazarını Hedeflemek

Levrek turnuvaları için hızlı kalkışlar gerekiyor ve yüksek düşük-torku aynı pervane ile elde edilmesi zor olan yüksek açık-gaz kelebeği hızları istemektedirler.

Mercury'nin çözümü, sınıftaki en büyük hacimli motorunu oluşturmak, daha sonra 200 ila 300 beygir gücü ayarlamak, motoru 6200 devir hıza çıkarmak, motor ağırlığını (229 kg) değerinde tutmak ve yeni bir dişli kutusu tasarlamaktı. Burun konisinde düşük su direnci bulunan 1.25 inçlik güçlü bir mil şaftı ve daha az sürtünme için göbeğin yan tarafındaki toplama sayısını azaltıldı. Ünite, suda minimum miktarda güçte yüksek hızda çalışacak şekilde tasarlanmıştır. Ünite ayrıca 1.75: 1 dişli oranı sunan yeni nesil Tork vitese sahiptir.

Pro XS, yukarıda bahsedilen FourStroke'un tüm özelliklerine sahiptir, ayrıca Phantom Black'de ekstra bir ücret ödemenize gerek kalmıyor.

Yeni Mercury Verado serisi, offshore balıkçı teknesi pazarını hedefliyor ve çok motorlu sistemlere çok iyi adapte oluyor.

3. Yeni 250- ve 300-hp Verado
Yeni 250 ve 300 beygirlik V-8 Verado, Mercury’nin birinci sınıf ürünüdür ve bu motorlar son teknoloji ürünü özelliklerle donatılmıştır. Düşük hacimleri ve süper şarjları ile ünlenen eski Veradolara neredeyse hiç benzememektedirler.

V-8 Verado, kolay manevra kabiliyeti ve kontrolü için Mercury Joystick Pilot ile uyumludur. Verado serisi, 4 model arasında bir joystick seçeneği sunan tek modeldir. Yukarıda sözü edilen FourStroke serisindeki tüm özellikler de Verado'da da bulunuyor.

Verado, düzgün çalışma ve basitleştirilmiş donanım için standart olarak elektro-hidrolik direksiyon ile sunuluyor. Güçlü ve kararlı 5.4 ”vites kutusu da standart olarak bulunuyor.

Gelişmiş Orta Bölüm
Yeni V-8 modellerinin, yeni nesil Gelişmiş Orta Bölümü (AMS), Mercury'nin “sektördeki en düşük titreşim… ve lider rakiplerin 300 hp motorundan % 60 daha az” olduğunu belirtiliyor. Titreşimi ölçemediğimiz için, muhtemelen diğer dıştan takma motorlarda gördüğümüz her şeyden ileri gelen, orta bölümün dikkat çekici mühendislik yapısı göz önüne alındığında bunun muhtemelen doğru olduğuna inanıyoruz. Bu, eski süperşarjlı Verado'da kullanıldığı gibi kanıtlanmış bir teknolojidir.

Kırmızı ok hava girişini gösteriyor. Plenum havayı gürültü azaltıcı bölmelerden emme manifoldu hattına yönlendiriyor. Mavi ok, motorun arkasından aşağı doğru giden egzozu gösteriyor. Sarı ok, WOT'ta net 90 amper veren 115 amper alternatöre işaret ediyor.


Özel “Spor” Egzozu


Mercury mühendisleri motor gürültüsünü azaltmak için çok çalışsa da, bazı motor sahiplerinin gelişlerini veya kalkışlarını sadece sekiz silindirden gelebilecek bir boğaz gürültüsü ile duyurmaktan hoşlandıkları zamanlar olduğunu fark ediyorlar. Kontrol ekranından bir dokunuş ile, iki susturucudan birini kapatıp ve egzozu rölanti boşaltma portundan yönlendirebiliyorsunuz. Bu özellik dıştan takmalı motorda ilk defa sunulan bir özellik.

Uygulamalar
Standart ya da isteğe bağlı donanım olarak mevcut özelliklerin neredeyse tamamına sahip en üst düzey motor serisi olan Verado, V-8 hatlarının dördünün en çok yönlü olanıdır. Offshore balıkçı tekneleri ve yüksek hızlı spor teknelerinin yanı sıra körfez tekneleri ve pontoon ve tritoon bot modelleri için de kullanılabilir.

Offshore'a Hazır. Hem tek hem de çok motorlu uygulamalar için büyük açık deniz merkez konsollarının sahipleri için net bir seçimdir. İnce gövdesi sayesinde, 28,5 ”merkeze monte edilen Yamaha V-6 300'den 26” merkez - 2.5 ” daha aşağıya monte edilebilir. Bu üçlü ve dörtlü uygulamalarda önemli bir husustur.

Yeni 300 hp Verado, hız, güvenilirlik ve yakıt verimliliğinin önemli olduğu offshore'daki zorluklar için dizayn edildi.

Daha fazla ve daha büyük seyir tekneleri dıştan takma gücü için tasarlanan Verado 300 uygun bir seçenek. Diğer 4 zamanlı motorlara kıyasla tork avantajı göz önüne alındığında (daha fazla hacim nedeniyle), bu tip botlarla eşleştiğinde iyi bir performans göstermektedir.

Tüm Alaşımlar Aynı Değildir.

Mercury'nin tüm motorlarında kullandığı, düşük nikelli olduğu tescilli alüminyum alaşım formülasyonu, maksimum korozyon direncine sahiptir ve genellikle endüstride, tuzlu suda en iyi alaşım olarak kabul edilmektedir.

SeaPro, dünyanın her yerindeki ticari uygulamaların zorlu taleplerine ayak uydurmak amacıyla üretilmiştir.

4. SeaPro
Mercury'nin yeni 225, 250 ve 300 beygir gücündeki SeaPro motorları, her türlü ticari uygulamalar için tasarlanmıştır. Mercury, yeni V-8 SeaPro modellerini daha düşük devir / dakika seviyelerinde çok fazla tork üretmek için kalibre etti ve kullanıcıların motor üzerinde aşırı stres oluşturmadan motorlarını çalışmalarına olanak sağladı. SeaPro yeni 225 ila 300 hp V-8 modelleri yıllarca sorunsuz bir performans sunmak için tasarlandı.

Ağır Hizmet İçin.

Mercury, bu motorların, bir ticari vites kutusunun ömrünün üç katına kadar onaylanmış bir dişli kutusu da dahil olmak üzere, küresel ticari operasyonun taleplerini karşılamak için ağır hizmet bileşenleri ile üretildiğini söylüyor.

Gelişmiş Orta Bölüm (AMS).

Yeni SeaPro, motorun kıç ve dışa doğru hareket etmesini sağlayan ve aracın titreşime maruz kalmasını neredeyse tamamen ortadan kaldırmak için Mercury’nin seçkin Gelişmiş Orta Bölümü (AMS) ile birlikte sunulmaktadır. AMS ile donatılmış modeller ayrıca elektro-hidrolik direksiyona sahiptir ve Mercury'nin Joystick Pilot sistemi ile uyumludur. Geleneksel Orta Bölüm standarttır.

Diğer özellikler

SeaPro motor serisi, yukarıda belirtilen ekipman ve fonksiyonların çoğunda standart veya opsiyonel olarak da donatılabilir. Ayrıca, Mercury, SeaPro'nun korozyona karşı koruma sağlayan ticari kullanıcılar için endüstri lideri bir garantiye sahip olduğunu ve rakip ürünlere kıyasla önemli bir avantaj olduğunu söyledi.

MERCURY DENİZ MOTORLARINI İNCELEMEK, FİYAT TEKLİFİ VE SATIN ALMAK İÇİN TIKLAYIN.

Kaynak:BoatTest.com

Not:Burada yer alan model ve teknolojiler, ülkemize ithal edilenlerle farklılık gösterebilir.

Leave a Reply

All fields are required

Name:
E-mail: (Not Published)
Yorum:
Type Code