Bu siteyi kullanmaya devam ederek, Şartlar ve Koşullarımızla çerez kullanımımızı kabul etmiş olursunuz.

No product at this time

Blog Yazılarımız

Güneş Enerjisi Mitleri

Güneş Enerjisi Mitleri

Artan kirlilik nedeniyle çevremizin küresel ısınmanın etkilerini azaltmak için yenilenebilir enerji kaynaklarına olan talep artmaktadır. Yıl boyunca kullanılma potansiyeline sahip olan yenilenebilir enerjilerin, özellikle güneş enerjisinin bolluğu ile çevriliyiz. Bu doğru olsa da, güneş enerjisinden elde edilen faydaları kuşatan ülkemizde hâlâ bir kuşku var. Güneş enerjisine karşı şüphelerin ortadan kalkması ve gelecekteki görünümünü iyileştirmenin zamanı geldi.

GÜNEŞ ENERJİ SİSTEMLERİNİ İNCELEMEK, SATIN ALMAK İÇİN TIKLAYIN.

Efsane 1: Güneş panelleri soğuk ve karlı havalarda veya bulutlu olduğunda çalışmaz.
Gerçek: Güneş panelleri güneşli, soğuk ve hatta bulutlu ortamlarda çalışır. Güneş panel teknolojileri panelin verimli çalışmasını sağlar ve daha sıcak havalarda bile daha etkilidir. Ek olarak, bulutlu havada güneş panellerinin verimliliğini engellemez; hala yeterli güç üretebildikleri için geçerli bir elektrik kaynağı olabilirler. Soğuk, güneşli kış günlerinde bile sıcak yaz günlerinden elde edeceğinize benzer bir seviyede elektrik üretilir. Bu tür sistemlerin verimli olduğu ülkelerin örnekleri Almanya (güneş panelleri dünya lideri), İngiltere, Çin ve İtalya'dır.

Efsane 2: Güç tükendiğinde güneş enerjisi hala evime elektrik verebilir.
Gerçek: Şüphesiz, elektrik kesildiğinde şebekeye bağlı bir invertör, elektrik sistemine elektrik vermemek için çalışmayı keser. Bu nedenle on grid sistemlerde eviriciniz şebeke olmadığı için ve güneş panellerinden kaynaklanan elektrik üretimini kapatması gerektiğini bilir.

Efsane 3: Güneş enerjisi çok maliyetlidir ve ekonomik olarak uygun değildir.
Gerçek: Aslında, 2009'dan 2015'e kadar rakamlara bakarsak, güneş panellerine yapılan yatırımlar genellikle daha uygun hale geldikçe artmaktadır. Ortalama maliyetleri yüzde 40 kadar düştü. Küresel olarak, güneş enerjisinden elektrik üretmek, kömürden olduğundan daha ucuzdur. 

Efsane 4: Güneş kurulumu oldukça karmaşıktır ve çok fazla bakım gerektirir.
Gerçek: Aslında güvenilir bir sistem kullandığınız sürece güneş paneli kurulumu nispeten kolaydır. İdeal olarak, sisteminiz elektrik sistemlerinde yaygın olan elektrik şebekenize bağlıysa (on grid), güneş panellerinin bakımını kolaylaştırır. Güneş panellerinin birikmiş tozları veya kalıntıları veya üzerlerine hapsolmuş karları temizlemek için su ile temizlenmesi gerekir. Güneş panelleri, dolu, yağmur, vb. Dahil olmak üzere sert hava koşullarına dayanmalarına izin verecek şekilde üretilmiştir. Akü tabanlı sisteminiz varsa, daha fazla temizlemeye gerek duymazsınız ancak aküsüz sistemler daha yaygındır ve daha ucuzdur. 

Efsane 5: Güneş panelleri çatınıza zarar verir.
Gerçek: Güneş panelleri kapladıkları çatının korunmasını sağlar. Panellerin üzerinde oturdukları çatının hasar gördüğü ve onarılması gerektiğinde, panel doğrudan çatıya bağlanmadığı için kolayca sökülebilir; sadece üstüne monte edilmişlerdir. Genellikle, çatı ve paneller arasında herhangi bir boşluk varsa, boşlukları doldurmak için dolgu macunu kullanılır. Ek olarak, tutucular, koruma için ekstra bir bariyer için metal bir “yanıp sönen” veya kaplamalar kullanılarak korunur. Yeni bir tavan üstünü monte etmeden önce çatınızın hasarsız olduğundan emin olunuz.

Efsane 6: Akü sistemlerinde aşırı enerji depolanabilir.
Gerçek: Eğer şebekeye bağlı yaşıyorsanız, sisteminiz elektrik şebekesine bağlı olduğundan, net ölçüm sisteminden faydalanabilirsiniz. Buna ek olarak, eğer şebekeye bağlı iseniz, mevcut elektrik dağıtım şirketi ile bağlısınızıdr böylece bazı günlerde daha fazla elektrik üretiyorsanız, fazla olan elektriği satarak kazanç elde edersiniz. Bu nedenle, sistem çalışmıyorken geceleri daha fazla elektriğe ihtiyacınız varsa, evinizi doğrudan şebekeden beslemek için üretilen ekstra elektriği kullanırsınız. Bu otomatik olarak yapılır, böylece herhangi bir değişiklik fark etmezsiniz.

Efsane 7: Evinizi güneş panelleri ile satmak daha zor olacaktır.
Gerçek: Aslında, güneş panelleri evinizin özellik değerini artıracaktır. Birçok çalışma, güneş panelli evlerin aslında güneş panelleri olmayan evlerden daha hızlı sattıklarını bulmuştur. Güneş panellerinin maliyeti 5.000 - 40.000TL arasında değişse de, uzun vadede tasarruf sağlayarak, evinizin değerini ortalama 60.000 TL'ye kadar artırırsınız, ancak bu, ne kadar değer kalacağına bağlıdır. Ek olarak, güneş panelleri, tarifeden daha fazla tasarruf sağlamaya olanak tanıyor.

Efsane 8: Güneş paneli fiyatları evinizin büyüklüğüne göre belirlenir.
Gerçek: Güneş panelleri her ev sahibinin özel ihtiyaçlarına uyacak şekilde tasarlanmıştır. Güneş panellerinin kurulum maliyetini belirlerken, evinizin çatısının yönüne ve eğimine özel önem verilir. Buna ek olarak, çatının çevresindeki alanın, güneş ışığına kolay erişimi olan ve çevredeki ağaçlar veya binalar tarafından engellenmeyen bir alana yerleştirildiğinden emin olmak için inşa edilirken dikkate alınır.

Efsane 9: Temiz kömürü kullanabilirsek, neden güneş enerjisine yatırım yapalım?
Gerçek: Güneş enerjisi, “temiz kömür” den daha temiz bir enerji biçimidir, çünkü kömür gerçekten temiz değildir. Kömür, en kirli fosil yakıtlardan biridir. Kömür madenciliği, dağlık alanların patlatılması ve yolunda siyah bulamaçtan bir havuz bırakılması nedeniyle bir takım sağlık sorunlarından sorumludur. Yaktığımız kömür ne kadar fazla olursa, çevreye daha fazla zarar verir, çünkü civa ve soguk seviyelerini arttırır ve ek olarak karbon kirliliğini arttırır ve böylece çevreye daha fazla zarar verir.

Efsane 10: Güneş panelleri, ömürleri tükendikten sonra çevre için kötüdür.
Gerçek: Aslında güneş panelleri maksimum kullanım ömrüne 25 yıl dayanacak şekilde üretiliyor ve sonrasında geri dönüştürülebiliyor. Bu, güneş panellerinizi kurmak için seçtiğiniz panele bağlıdır, ancak çoğu güneş paneli hala en iyi şekilde çalıştığı için geri dönüştürülüp dönüştürülmeyeceklerini bilmek biraz zordur. Ayrıca, bazı üreticiler bunları sizin için ücretsiz olarak geri dönüştürecektir.

Leave a Reply

All fields are required

Name:
E-mail: (Not Published)
Yorum:
Type Code