Bu siteyi kullanmaya devam ederek, Şartlar ve Koşullarımızla çerez kullanımımızı kabul etmiş olursunuz.

No product at this time

Blog Yazılarımız

Honda BF 225 Deniz Motoru Özellikleri

Honda BF 225 Deniz Motoru Özellikleri

Honda BF Deniz Motorları, 225 beygir güçlü, olağanüstü bir tork veren büyük hacimli V-6 motora sahip olarak yerine alıyor. 24-valflı altı silindirli tasarım, dar, altmış-dereceli "V" profil, dıştan takma motorda sorunsuz çalışan Honda Acura MDX'in tüm dayanıklılığını ve performansını üretiyor.

"İsteğe bağlı" 60 AMP alternatör, ısı birikimini azaltarak ve birden fazla aksesuar kullanıyor olsanız bile, bütün gün aküleri şarj etmenizi sağlar. Oksijen sensörü geri bildirim sistemi sayesinde yakıt yakışında ekonomik düzeyi tutturuyor. Kompakt, bilgisayar kontrollü Çift Kademeli İndüksiyon, bu motorda güvenilirlik için standart olarak sunuluyor.

Honda BF 225 üç farklı şaft uzunluğunda mevcut: L, X ve XX. Bu sayfada verilen bilgiler aksi belirtilmedikçe L tipini temsil etmektedir. 

Temel Özellikler

-Güçlü, kompakt 24 supap SOHC tasarımı. Uzun emişli strok ve kam millerinin hacmine ve ağırlığına sahip olmayan dar V6 tasarımı, en üst performansı sunuyor
-Değişken Valf Zamanlaması ve Kaldırma Elektronik Kontrolü (VTEC) sistemi, emme valflerini 4500 devir/dk düşük devirde çalıştırmak için hafif kam loblarını kullanır.
-Honda'nın çift kademeli indüksiyon değişken emme sistemi, ikiz kelebek valf ile bir emme odasından yararlanarak emme havası hacmini düzenler.
-Yalın Yakıt Geri Besleme Kontrolü, yakıtın azami düzeye çıkarılması için hava / yakıt karışımını hız ve yüke göre otomatik olarak ayarlayan doğrusal bir hava yakıt sensörünü kullanır.
-Kemer tahrikli alternatör, "talebe göre" ısı birikimini azaltır ve üstün pil şarj kapasitesi sağlar.
-Motor kumanda sistemi (EMC) hayati fonksiyonları izler. EMC 18 farklı sensörden sabit ve sürekli bilgi alır.
-Çok port programlı yakıt enjeksiyonu, her bir silindire kesin miktarda yakıt / hava sağlar.
-Temiz su itme sistemi,tuzlu suyu motorun dışına atar.
-Standart 5 yıllık sınırlı garanti

Honda BF 225 Özellikleri
Güç 225-hp
Motor Tipi 4 Zamanlı
Silindir Sayısı 6
Yerleşim V
Ağırlık 267,17 kg
Motor Hacmi 3474,06 cc
Şaft Uzunlukları 20''/508 mm // 25''/635 mm // 30''/762 mm
Direksiyon Kontrol  Power assist
Yakıt 91 Oktan Benzin
Alternatör Çıkışı 90 A (1118 Watt)

Honda BF 225 Raporu

3.5 litrelik güçlü, tek yönlü (SOHC) V-6 motorları ile Honda'nın devrim niteliğindeki BF225 ve BF200, mevcut en teknolojik gelişmiş motor enerjisini sunuyor. Honda otomotiv motorlarının mimarisine dayanan modeller, 24 valfli, 6 silindirli profiller, dar, dengeli, 60 ° "V" profil dıştan takma deniz motorda üstün ve maksimum dayanıklılık, birinci sınıf performans ve güvenilirlik sunar. Her iki motorun ince tasarımı, pahalı transom modifikasyonları olmaksızın, çift motorlu bir tekne üzerinde 26 "merkezden merkeze mesafeli bir montajda ikili motorun monte edilmesini sağlar.

Acura NSX supercar'da ilk ortaya çıkan BF225'in Değişken Valf Zamanlaması ve Elektronik Kontrolü (VTEC) teknolojisi, emme supaplarını düşük devirde çalıştırmak için hafif kam loblarını kullanır ve yüksek güç çıkışlı çalışma için yüksek çıkış lamel lobunu devreye sokar. Bu son teknoloji, özel tasarım Honda Marine amiral gemisi motoruna her hızda benzersiz bir güç, tork ve verimlilik karışımı sunar. Honda Marine Marketing'ten Robin Senger, "VTEC teknolojisi, spor tutkunlarına nefes kesici bir hıza kavuşturmak için bir heyecanlandırıyor" dedi. "Verimlilik ile performans, VTEC'in DNA'sı bu."

BF200'de tek bir (SOHC) buluyor; az bakımlı Honda, tasarımı valfların deneme yanılma ayarlarını ortadan kaldırıyor.

BF225 ve BF200, optimum performans sağlayan bir dizi yeni özelliği paylaşmaktadır. Her iki modelde de, Motor Uyarı Sistemi, hayati motor işlevlerini izlemek için çalışır ve operatörü herhangi bir sorun hakkında uyarır.  2 Geçişli Soğutma Sistemi tüm silindirlerde eşit bir sıcaklığı korur ve böylece soğutma verimliliği ve uzun süreli dayanıklılık artar. BF225 ve BF200, yağ karterinin dışına sarılan, ısı birikimini azaltmanın yanı sıra motor verimliliğini ve performansı artıran, ayarlanmış Çift Egzoz içerir. Çok Portlu, Programlı Yakıt Enjeksiyonu (PGM-FI), her bir silindire kesin miktarda yakıt / hava gönderir ve hızlı kalkışlarda, anlık gaz tepkisine ve düşük yakıt tüketimini sağlar. Her motor aynı zamanda kritik motor bileşeninin uzun süreli dayanıklılığını garantilemek için krank mili tahrikli, otomotiv tarzı Trokoid Pump içerir.

Ek olarak hem BF225 hem de BF200, su geçirmez bir contanın yanı sıra 4 Önlü Korozyona Karşı Koruma Sistemi ve Paslanmaz Çelik Direksiyon Kolları, Eğilme Hortumları ve Tüm Şaftları korumak için Tek Bir Mandal Kaputu içerir. Bir Tatlı Su Flushport, pis ve tuzlu suyun motorun dışına çıkarılması ve dış mekan ömrünün uzatılması işlevini görür ve vites kutusundaki Dahili Pitot Tüpü, tekneye montaj için delik açma gereğini ortadan kaldırır.

Türkiye'de satılan modeller farklılık gösterebilir.

Kaynak:boattest.com

Leave a Reply

All fields are required

Name:
E-mail: (Not Published)
Yorum:
Type Code